Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 18 januari 2019,

MAQS biträdde Förenade Care vid flera förvärv

Förenade Care har i december förvärvat Adium Omsorg, med cirka 150 anställda och verksamhet inom äldreomsorg, hemtjänst och personlig assistans. Förenade Care har även i januari förvärvat Hela Sveriges Assistans, som med cirka 200 anställda erbjuder personlig assistans.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Förenade Care, med över 3.000 anställda, är ett av Sveriges största privata vårdbolag. Förenade Care driver cirka 50 verksamheter som innefattar vårdboenden, hemtjänst, medicinsk vård och social omsorg. Förenade Care ingår i Forenede Koncernen som är ett danskt familjeföretag med verksamhet inom såväl facility service som omsorg.

Förenade Care har i december 2018 förvärvat Adium Omsorg, med cirka 150 anställda och verksamhet inom äldreomsorg, hemtjänst och personlig assistans. Förenade Care har i januari 2019 dessutom förvärvat Hela Sveriges Assistans, som med cirka 200 anställda erbjuder personlig assistans.

MAQS Advokatbyrå har biträtt Förenade Care AB vid förvärven genom Filip Bucin och Anders Boquist.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt