Bli kund Annonsera
fredag 29 mars 2024
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 6 mars 2012,
Joakim Edoff, Göteborgsbaserad managing partner på Setterwalls, framför bokhyllan på byråns Stockholmskontor.
Foto: Martin Lindgren

Setterwalls håller fast vid sitt helhetsgrepp

Managing partnern Joakim Edoff ser inget problem – tvärtom – med att ägna sig åt många delar av affärsjuridiken samtidigt.

VERKTYG

»
Tipsa en vän

Joakim Edoff, 42, är Göteborgs-baserad vd och managing partner på Setterwalls sedan sommaren 2009. 2002 kom han till byrån från en befattning som bolagsjurist på Ericsson, och dessförinnan var han på Lagerlöf & Leman. Han tar emot Infotorg Juridiks reporter över en bulle på bolagets kontor intill Investor i Stockholm.

Jag bad Jens Bengtsson, mp på Roschier, att skicka med en fråga när jag var där nyss. Han tycker att Setterwalls är en jättefin byrå, men ville veta hur er strategi egentligen ser ut, och hur ni ska nå dit, mot bakgrund av att ni gör så många olika saker.
– Nja, vi delar inte med oss av strategiska detaljer till konkurrenterna, men överlag kan jag säga att vår idé är att vara en högkvalitativ fullservicebyrå. Det tror vi att vi kan lyckas bra med, men det innebär inte att varje individ är en fullserviceadvokat. Vi ska tävla med sådana som Roschier om noteringar och transaktioner, det tror vi att vi kan ta matchen om. Sen tror jag att vi har fördelen av att kunna bygga mer långsiktiga relationer med klientbolag genom att kunna erbjuda dem det stöd de behöver mellan sina transaktioner.

Är det ett problem att satsa på både obeståndsrätt och transaktioner?
– Nej, jag tror tvärtom att det är bra att ha en hög obeståndskompetens om man ska göra transaktioner. Titta på HQ-härvan: där krävs kompetens på många olika områden, både obestånd, finansieringsfrågor och M&A. Men varje person kan inte vara en fullserviceperson.

Idag har Setterwalls ingen roll i någon av HQ-processerna, säger Joakim Edoff. Inledningsvis var byrån en nyckelspelare: Setterwalls var under ledning av bank- och finanschefen Åke J Fors rådgivare till HQ i HQ:s sedermera avbrutna ”nödemission” på 1 miljard kronor, i försäljningen av fondbolaget till Öresund, och även i efterföljande försäljning av bankrörelsen.

Varför fick ni inga fler uppdrag i denna guldgruva för advokater, som processen har utvecklats till?
– Ja, hm, det får man fråga uppdragsgivarna om. Men vi hade ju en initial roll för bolaget och sedan har det varit styrelse- och vd-byten…

Apropå personförändringar: har ni gjort några viktiga rekryteringar på sistone?

– Ja, vi har ett par som i princip skrivit på och som vi kommer att kommunicera inom kort. Jag vill ännu inte säga huruvida det är ”lateral hires” (delägare) eller inte. Sedan rekryterade vi ju Jesper Grünbaum till chef för tvistlösningsgruppen från Wistrand i fjol. Och också Helena Nilsson, specialist på läkemedels- och apoteksfrågor, som ny ”specialist counsel” inom byråns Life Sciences-team.

Hur många tvister har Jesper Grünbaum vunnit och förlorat sedan han kom?
– Bra fråga. Jag vet inte, och tvisterna pågår ju ofta länge, säger Joakim Edoff, och svarar på en följdfråga att Grünbaum tagit med sig en del uppdrag från Wistrand.

– Men det är ju sällan de gamla affärerna man vill åt, utan vi ser honom som en pusselbit för att få in nya affärer.

Har det lyckats?
– Ja, tvistlösningsgruppen går bra och tickar på stadigt.

I övrigt säger Joakim Edoff att ett stort antal personer har rekryterats under 2011, och att Setterwalls planerar att rekrytera 10–15 jurister under 2012 inklusive några som rekryterades strax före jul och börjar nu i inledningen av 2012. Idag finns cirka 180 jurister på Setterwalls.

– Jag tror att vi netto blir 5-6 procent fler personer under året, men det avgörs lite av hur marknaden utvecklas. Sedan, om man gör ”lateral hires” brukar det medföra att man blir något fler utöver sina prognoser.

Om man är delägare i en annan byrå, till exempel Mannheimer Swartling: varför ska man gå över till Setterwalls?
– Det handlar om flera olika överväganden som är mycket kopplade till värderingar, man ska gilla den arbetsplats och den kultur man går till. För vår del gäller att man ska tro på ”true partnership”-idén, där man delar i princip lika på vinsten.

Det systemet har väl redan Mannheimer Swartling?
– Ja, och då är man ju hemma i den delen. Då får man i stället titta på om man är nöjd med kulturen i den byrå man är på. Olika byråer har olika kulturer, och vi har det vi kallar för Setterwalls-andan, vilket bland annat innebär högt i tak, ohierarkisk miljö, entreprenöriell stämning och nybyggaranda. Mannheimer Swartling är en jättebyrå där mycket har satts under årens lopp, medan Setterwalls befinner sig på en resa där man är med och bygger laget hands-on. Det är en läggningsfråga var man gillar att vara.

Entreprenöriell nybyggaranda: får man som delägare springa på vilka transaktioner man vill här på Setterwalls? Så är det inte på Roschier, det är en enligt deras chef Jens Bengtsson ganska hårt styrd byrå vad gäller vilka uppdrag de vill jobba med.

– Nej, det finns såklart strategier och planer, men man måste vara med på vagnen och skotta och lägga in sitt engagemang. Och vad gäller vilka transaktioner eller andra ärenden vi vill jobba med springer vi inte på allt, utan har snävat in det och vill vara med i de för våra klienter principiellt eller ekonomiskt betydelsefulla uppdragen – oavsett om det gäller miljörätt, en tvist eller en transaktion.

Apropå Roschier: fick ni någon jävserinran under 2011?
– Nej, men jag tror att det där är något som Advokatsamfundet sätter fingret på mer och mer. Det är ju inte så många spelare i den här dammen. Men det är bra, det är viktigt att vi har en fungerande självreglering i advokatbranschen.

På frågor om komparativa fördelar relativt konkurrentbyråerna nämner Joakim Edoff, som alla andra managing partners, att man är noga med djupa och långsiktiga relationer. Därutöver framhåller han nyttan av fullservicekonceptet, och att man har ett partnernära arbetssätt, det vill säga inte skickar fram en massa juniorer när uppdraget väl är insålt.

– Det är inte någon som säljer in och en annan som skickas fram för att göra jobbet. Det vet jag att många klienter uppskattar, liksom vårt okomplicerade och ohierarkiska arbetssätt. Okej, det pratar andra byråer också om, men det är viktigt.

Har ni någon nackdel av att inte ha några utlandskontor, som flera andra så kallade fullservicebyråer?
– Nej, då hade vi nog dragit igång det. Vi har i stället flera bra kompisbyråer ute i världen, säger Joakim Edoff och nämner bland annat Schjødt i Norge, Bech Bruun i Danmark, Mayer Brown i bland annat Asien och några Londonbyråer (som han inte vill nämna vid namn, av hänsyn till att dessa byråer har flera kontakter).

– När det gäller att följa våra klienter ut i världen anser vi att det för oss och våra klienter är bättre att kunna rekommendera en bra byrå i Kina, USA eller England som kan leverera på samma nivå som vi gör i Sverige, i stället för att ha ett eget litet kontor i exempelvis Kina där vi inte mäktar med samma ambitionsnivå.

Men även om ni hade haft ett lokalkontor i Kina hade ni väl kunnat ha en partnerbyrå där?
– Absolut, men det blir väl någon sorts konkurrensförhållande. Och för att kunna verka fullt ut i Kina måste du ändå ha en kinesisk partnerbyrå, då bara de får göra vissa saker.

Vilka är era största milstolpar sedan du tillträdde som managing partner 2009?
– Det stora är att vi har satt ned foten strategiskt och ökat tempot i affärsutvecklingen för att nå dit: vi ska vara en fullservicebyrå, och vi har definierat vad det betyder, alltså att vara en ledande och prioriterad rådgivare i principiellt och ekonomiskt viktiga ärenden.

Och hur ska ni nå dit?
– Det handlar om specialisering inom ramen för fullservicebyrån, ett anslag för hur vi jobbar med klienten, hur vi odlar relationen, och hur vi jobbar internt med kompetensutveckling. Detaljerna finns naturligtvis i interna strategidokument, men det viktigaste är hur man implementerar det i vardagen.

Mest lärorika misstag?
– Det finns jättemånga, både på det personliga planet och vilka ”hästar” byrån satsar på. Exempelvis att man avstår från ett uppdrag för att man tror att man ska kunna komma in senare på ett visst sätt och inte vill jäva ut sig, eller att man tror att man kommer att få ett uppdrag från någon annan.

– Men det viktigaste är att man inser att det där är en normal del av affärsjuridikverksamheten, och inte sitter och grubblar för mycket över missade affärer.

Har ni hämtat er affärsmässigt efter att den högprofilerade obeståndsadvokaten Rolf Åbjörnsson lämnade byrån för ett drygt år sedan?
– Ja, absolut. Och vi har stora insolvensprofiler på byrån nu också: Odd Swarting, Thomas Ehrner och Leif Baecklund, det är väl rotade förvaltare. Dessutom har vi flera duktiga på väg upp, och en hel del stora spännande konkurser under förvaltning.

Vilka är era viktigaste transaktioner under 2011?
– Några riktigt spännande är fortfarande hemliga, men vi var exempelvis med under en av de få börsnoteringar som faktiskt skedde, som rådgivare åt FinnvedenBulten under våren, precis innan noteringsfönstret stängde, med Anders Holmgren som ansvarig. Det intressanta är att vi även var med på Arise Windpowers notering, då med Jonas Frii som ansvarig, som var den första efter finanskrisen 2010, och sedan alltså en av de få som faktiskt skedde 2011; det sticker ut lite att vi faktiskt har varit med på de få noteringar som skett.

Var det något speciellt juridiskt som stack ut?
– Nej, inte jämfört med andra noteringar, det var mer en konjunkturfråga: skulle det lyckas eller inte? Och det lyckades ju.

En annan transaktion under hösten som Joakim Edoff framhåller är Sjätte AP-fondens försäljning av bilverkstadskedjan Meca, där Mekonomen kom ut som segrare i ett auktionsförfarande. Här ansvarade Dag Fredlund för ett stort Setterwalls-team.

– Att vara rådgivare på säljarsidan i auktionsförfaranden är alltid en större process då det är många parter att hålla reda på parallellt. En tillräckligt stor organisation krävs för att hålla reda på allt, och man måste ha koll på vad som händer – de olika budgivarna vill olika saker, och tidsschemat blir pressat när alla ska behandlas enhetligt.

– Det var också en av få budprocesser som faktiskt pågick enligt tidtabell på höstkanten, under det väldigt avvaktande klimat som rådde efter sommarens börsfall.

Därutöver nämner Joakim Edoff, baserad på Setterwalls Göteborgskontor som han är, att Setterwalls biträdde SKF vid försäljningen av en hållarfabrik (tillverkar den komponent som kulorna i ett kullager sitter fast i) till japaner.

– Den transaktionen är intressant som ett exempel på den tydliga asiatiska inmarschen i Sverige på sistone.

SKF aviserade nyligen ett köp av ett amerikanskt företag med stor verksamhet i Kina, General Bearing Corporation, där inga svenska byråer var inblandade.

– Det där är en trend man ser, att de stora bolagen upphandlar juridiska rådgivare för utländska transaktioner direkt, och inte bryr sig om att ha en svensk huvudbyrå med på tåget. Bolagsjuristerna på den typen av stora transaktionsintensiva bolag är duktiga och erfarna, och känner inget behov av en svensk byrå att hålla i handen.

Setterwalls kommenterar inte sin lönsamhet, men Joakim Edoff säger att arvodesintäkterna ökade till 463 miljoner 2011 från 440,5 miljoner kronor 2010, vilket gör 2011 till Setterwalls bästa år hittills.

– Vinsten ökade också till rekordnivåer, men marginalen gick ned något på grund av större prispress i branschen. Men omsättningsmässigt tror vi på en ungefär lika stor ökning i år som under 2011. Det man har sett av januari och februari stödjer det, vi är upp 6-7 procent jämfört med 2011 och är därför försiktigt positiva för 2012.

Hur såg intäktsmixen ut 2011?
– Vi hade väldigt mycket mindre krisrelaterad juridik (exempelvis insolvensrätt, arbetsrätt och tvistlösning) under 2011 än vad vi förväntade oss under årets inledning givet lågkonjunkturen. Vi hade givetvis en del sådant, men förvånansvärt mycket ”frisk” juridik: M&A och fastighet, både transaktioner och entreprenadprojekt, gick bra. Offentlig upphandling var också stort, och vi inledde en satsning inom miljörätt under 2010 som bar frukt 2011.

Inom M&A präglades Setterwalls uppdrag av framför allt midmarket-transaktioner, och inte så mycket affärer med publika bolag.

– Inom det mellanstora segmentet har det funnits bankfinansiering att tillgå, och bolagen har haft pengar, så M&A landade bättre än vad vi befarade i början av 2011.

Hur ser du på transaktionsåret 2012?
– Kartan ser ungefär likadan ut som i fjol: det finns fortfarande svenska bolag med ganska fina balansräkningar som kan och behöver göra förvärv, det finns bolag mogna för avyttring, och det finns möjlighet att få bankupplåning. Å andra sidan är det nervöst i marknaden med en osäker utveckling framåt och en pågående skuldkris i Europa, så nu råder ett vänta och se-läge. Samtidigt ser man att USA kvicknar till, och från Asien märks en klart ökad aktivitet, framför allt från kineser som vill göra affärer i Sverige, så det finns ett inflöde, om än inte från samma gamla aktörer som tidigare, till exempel de brittiska.

– Det finns sammanfattningsvis förutsättningar för ett hyfsat transaktionsår, även om det inte blir någon rusch till börsen med noteringar, det är för oroligt än så länge. Däremot kommer vi säkert se en del utköp.

Apropå brittiskt kapital: nästgårds här på Blasieholmen skrev CVC under sitt köpekontrakt av Ahlsell nyligen, hos sin rådgivare Roschier. Har du någon kommentar till den affären?
– Ja, Roschier har ju lyckats landa en hel del fina transaktioner och hade en bra avslutning på 2011. De gör ett jättebra jobb, säger Joakim Edoff och tillägger att Setterwalls inte företrädde någon budgivare i Ahlsellaffären, och att han inte visste att Roschier var ombud för köparen CVC.

Vad ska ni satsa på för områden under 2012?
– Vi ska fortsätta att utveckla vårt fullservicekoncept: det har fungerat bra under de senaste tre-fyra årens konjunktursvängningar, eftersom vi har fler ben att stå på än till exempel enbart transaktionsverksamhet. Utvecklingen sker på flera sätt, exempelvis med sidorekryteringar, affärsutvecklingsprojekt och en förstärkning och fördjupning av existerande klientrelationer.

Avslutningsvis: var tror du att Setterwalls befinner sig någonstans om tio år?
– Då tror jag att vi är en prioriterad rådgivare i den nisch av fullservicekonceptet som jag pratade om, med en ännu starkare position än vad vi tycker att vi har idag.

PRAKTIKERARTIKEL

Sanningen om könstillhörighetslagen

Den 17 april ska riksdagen besluta om en ny könstillhörighetslag som ska göra det enklare att ändra juridiskt kön. Vad innebär det egentligen – rent rättsligt?

Ny domare

Regeringen har den 27 mars utnämnt en ny lagman.

MSA studenternas po-puläraste arbetsgivare

För femte gången erövrar Mannheimer Swartling titeln som den mest attraktiva arbetsgivaren när juriststudenterna rankar sina kommande potentiella arbetsplatser.

Foto G. Fessy, EU-domstolen

Ny EU-domare föreslås

Efter att ha genomfört intervjuförfarande förslår nu Domarnämnden att Fredrik Schelin utses till Sveriges domare i EU-domstolen.

Jurist blir ledamot i Fondtorgsnämnden

Chefsjuristen Anders Sjöborg förordnas som ledamot i Fondtorgsnämnden.

DOMARBLOGGEN

Häktning av barn

Om lagens särskilda krav för häktning av barn handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Foto ANDREY POPOV

52 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 52 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 14 mars. 35 advokater har utträtt ur samfundet.

Det gångna året i Advokatsamfundet

Advokatsamfundets verksamhetsberättelse för år 2023 har nu publicerats.

Wistrand ingår i CMS

Efter mer än 100 år som svensk advokatbyrå integreras Wistrand Advokatbyrå med CMS och blir därfär CMS Wistrand.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Regeringen har den 14 mars utnämnt fem nya domare.

DOMARBLOGGEN

Domarbloggen växer

Domarbloggen kommer framöver att kunna ge en ännu mer komplett inblick i svenskt rättsväsende. Detta då Förvaltningsrätten respektive Kammarrätten i Stockholm från och med nu medverkar som gästskribenter.

Ny delägare till Hammarskiöld

Sanna Isaksson har anslutit till Hammarskiöld som ny delägare med fokus på Private M&A och Private Equity-transaktioner.

Uteslutning av advokat

Advokatsamfundets disciplinnämnd har uteslutit en advokat ur samfundet. Bristerna har handlat om att advokaten åsidosatt sitt oberoende, antagit uppdrag trots att intressekonflikt förelegat och inte övervakat en biträdande jurist.

Foto Vinge

Ny VD för Vinge

Louise Brorsson Salomon, som är delägare på Vinge, efterträder under våren Maria-Pia Hope som varit VD sedan 2012.

DOMARBLOGGEN
Foto © tomloel

Vittnesstöd i domstolar

En kanske mindre känd, men ändå viktig, del i domstolarnas verksamhet är vittnesstödet och om detta handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Åtalas för krigsbrott

En man i 50-årsåldern åtalas nu för två fall av krigsförbrytelser i Syrien under 2015.

Foto © Valentin Armianu

Domstolar vill ha bättre registerkontroller

Domstolsverket vill se utökade möjligheter till registerkontroller i samband med anställning och har därför lämnat en hemställan till regeringen om detta.

Nya arvsregler utreds

Regeringen har tillsatt en utredning som ska göra en bred översyn av reglerna om arv och testamente.

Få förändringar i nämndemannakåren

Trots insatser för att föryngra och bredda nämndemannakåren har det endast skett marginella förändringar bland nämndemännen sedan förra valet.

Ny MP på Lindahl

Från den 1 mars har Advokatfirman Lindahls kontor i Uppsala en ny Managing Partner.

Foto GAMMA-MAN

Många utmaningar för landets domstolar

Domstolsverket har nu lämnat in sitt budget-underlag för 2025-2027 till regeringen. I underlaget lyfts särskilt frågor rörande domstolarnas förutsättningar att även fortsatt kunna avgöra mål snabbt och rättssäkert.

Ny MP på Harvest

Harvest Advokatbyrå har utsett Gustav Sälgström till ny Managing Partner. Han efterträder Amin Bell som kvarstår som partner.

Foto Per Groth

Ny Riksåklagare

Regeringen har utsett Katarina Johansson Welin till ny riksåklagare.

Åtalas för två fall av allmänfarlig ödeläggelse

Åklagaren har väckt åtal mot två personer för delaktighet i en sprängning i Uppsala i december förra året. En av personerna åtalas även för att ha placerat en sprängladdning i ett flerfamiljshus i Upplands-Bro i november.

DOMARBLOGGEN
Foto OLEKSANDR PRYKHODKO

Domstolsutveckling inom Europarådet

Karin Wennberg Boberg och Björn Lindén på Domstolsverket är engagerade som svenska experter för arbetet inom Europarådets kommitté för domstolsutveckling och om detta arbete handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Foto Twonix

Jurister som engagerar i sociala medier

I den nyligen publicerade "Maktbarometern: Juridik", framgår vilka som engagerar och når flest svenskar på våra största sociala medier. Högst upp i flera medier kommer Ardalan Shekarabi och Elisabeth Massi Fritz.

Bank missgynnade föräldraledig kvinna

Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att Klarna Bank missgynnade en kvinnlig anställd i samband med föräldraledighet och begär nu att banken betalar 135 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Foto Valery Voennyy

Året som gått i HFD

Högsta förvaltningsdomstolens verksamhetsberättelse för 2023 innehåller bland annat rättsfall i korthet, statistik samt artiklar som beskriver verksamheten och vardagen för medarbetarna på domstolen.

STUDENTARTIKEL

En tvär rättsveten- skaplig reflektion

Myndighetsutövning förekommer som rekvisit inom flertalet vitt skilda rättsområden. Med det i åtanke är det förvånande att det inte är klart vad rekvisitet omfattar. I denna artikel gör studenten Zack Norén ett försök att precisera begreppet.

Foto Sten-Åke Stenberg

HD:s verksamhet 2023

Högsta domstolen har nu publicerat sin verksamhetsberättelse för 2023. Den innehåller bland annat en presentation av två nya justitieråd och texter om den ombyggnation som genomfördes i Bondeska palatset under året

Inkomna mål ökade under 2023

Under 2023 ökade antalet inkomna mål till domstolarna. Det visar årsredovisningen från Sveriges Domstolar. Redovisningen visar också på fortsatta prioriteringar avseende digitalisering, kompetensförsörjning och säkerhet.

DEBATT

Är en uranrusch möjlig?

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari vill tillåta uranbrytning i Sverige. Mellan 1960 och 2018 skedde ingen uranbrytning trots att det var lagligt. Ska uran brytas, finns ett minfält av hinder som måste övervinnas.

Foto Europeiska unionens domstol

Ny svensk EU-domare ska rekryteras

Domarnämnden har beslutat att gå vidare med fyra sökanden till tjänsten som Sveriges domare vid EU-domstolen i Luxemburg.

Kammarrätten skärper säkerheten

Kammarrätten i Stockholm inrättar från och med den 22 februari en fast säkerhetskontroll.

Åklagaren avslutar Estonia-ärende

Åklagaren har beslutat att inte återuppta den tidigare nedlagda förundersökningen och inte heller inleda förundersökning i samband med Estonias förlisning.

Nya domare

Regeringen har den 15 februari 2024 utnämnt fem nya domare.

Bostadsbolag diskriminerade kvinna

Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att det var diskriminering när ett bostadsbolag nekade en kvinna en hyresrätt eftersom hennes inkomst bygger på sjukersättning.

Inbetalda återkrav från gärningspersoner ökar

Brottsoffermyndigheten betalar ut brottskadeersättning till brottsoffer och kräver sedan tillbaka beloppet från gärningspersonerna. Under 2023 ökade andelen inbetalda återkrav med 18 procent, vilket motsvarar cirka 9 miljoner kronor.

Foto David Naylor, Uppsala universitet

Vinterpromotion vid Uppsala universitet

Nyligen genomfördes Uppsala universitets årliga vinterpromotion. För Juridiska fakultetens räkning installerades bland annat de två hedersdoktorerna professor, dr Vesna Rijavec och Anders Eka, justitieråd och ordförande i Högsta domstolen.

Årets Advokatbyrå

Vinnarna av Årets Advokatbyrå inom ett antal olika kategorier presenterades nyligen på ett lunchevent på Berns i Stockholm.

Foto Andrey Popov

Förbättrade möjligheter till delgivning

Domstolsverket, Kronofogdemyndigheten och Försäkringskassan har till Justitiedepartementet lämnat en hemställan om att regeringen närmare låter utreda och överväga förbättrade möjligheter till delgivning.

Kommun missgynnade föräldraledig kvinna

Det var ett missgynnande som är förbjudet enligt föräldraledighetslagen när en kvinna inte fick tillbaka sitt tidigare arbete när hon återgick i tjänst efter föräldraledigheten, slår Diskrimineringsombudsmannen, DO, fast.

DOMARBLOGGEN

Tingsfiskaler på kurs

I det senaste inlägget på Södertörns tingsrätts blogg skriver tingsfiskalen Sofia Holje om en utbildning vid Nationellt forensiskt centrum (NFC) som tingsrättens fiskaler har gått på.

Ny JO-granskning av Migrationsverket

Trots att JO vid upprepade tillfällen granskat och uttalat kritik om Migrationsverkets handläggningstider har ett stort antal anmälningar fortsatt komma med klagomål om detta. Därför inleder JO nu en ny granskning.

Nya domare

Regeringen har den 1 februari utnämnt 16 domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt