Bli kund Annonsera
torsdag 25 april 2024
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 9 mars 2012,
MP Hope: Vinges tillträdande managing partner Maria-Pia Hope på byråns takterrass i Stockholm, med ärkerivalen Mannheimer Swartlings kontor till höger i bakgrunden. Till vänster bakom Hope syns Bird & Bird.
Foto: Martin Lindgren

Nya Vingechefen tror på ökad rörlighet

Maria-Pia Hope tonar ned förlusten av tre seniora medarbetare till Roschier inför sitt chefstillträde i början av april.

VERKTYG

»
Tipsa en vän

Maria-Pia Hope, skolad i Jönköping/Huskvarna (grundskola och gymnasium), Lund (juridik), Edinburgh (Erasmusutbyte) och på Harvard (LL M, Master of Law), tillträder som managing partner för Vinge den 2 april, och tar emot Infotorg Juridiks reporter på Stockholmskontoret på kvinnodagen. Hon bestämde sig för att tacka ja till uppdraget som chef för att få pröva på företagsledarrollen efter många år som praktiserande jurist, säger hon. Att hennes man James Hope också jobbar på Vinge har byrån löst genom att han, som är processrättsjurist och därför arbetar åtskilt från Maria-Pias finans- och transaktionsinriktade domäner, rapporterar till en annan person än sin fru.

Umgänget sker i stället utanför jobbet, gärna på resor.

– Vi samlar på länder, inte minst lite mer exotiska sådana, och har kommit upp i 63 stycken. Nästa resa, till Baku i maj för att bland annat gå på Eurovision Song Contest, är en kompromiss för att blidka de schlagerfrälsta döttrarna, säger Maria-Pia Hope och uppger att hon hejar på Molly Sandén i den svenska uttagningen. Hennes två flickor sörjer framför allt att Erik Saade inte deltar.

Samtalet glider inte helt omärkligt in på affärsjuridik.

Jaha, då kör vi. Vilka är Vinges viktigaste transaktioner under 2011?

Efter att ha räknat upp några av de största affärerna, bland annat EQT:s fonders förvärv av Dometic, Bains förvärv av Securitas Direct och förvärvet av ComHem, nämner Maria-Pia Hope ett uppdrag som var särskilt intressant ur juridisk synvinkel:

– Finansinspektionen drog för andra gången någonsin in tillståndet för ett försäkringsbolag, E.N. Sak Försäkring, och Fabian Ekeblad och Robert Wikholm hos oss blev utsedda till bland annat likvidatorer. Det uppstod en hel del frågor som man fick ta ”på uppstuds”, och lagstiftningen har kanske inte riktigt hängt med. Så det uppdraget kan nog komma att leda till lagändringar, säger Maria-Pia Hope.

Ett annat uppdrag som var intressant, men mer av geografiska skäl, var när Katarina Nilsson på Vinge i Shanghai biträdde Sapa som tecknade ett joint venture (samriskbolag) med en kinesisk aktör, Chalco, för att förse den kinesiska järnvägen med aluminium.

Med år 2011 lagt till handlingarna och bokslutet på väg säger Maria-Pia Hope att omsättningen i fjol kommer att visa sig ha uppgått till lite drygt en miljard kronor, men det är inte fråga om någon rekordnivå.

Lönsamheten är fortsatt hög, säger hon, även om viss prispress märks.

– Köparna lägger mer kraft på upphandlingsarbete nu för tiden, och det börjar bli vanligt att ha en panel av byråer för att kunna sprida ut uppdragen och slippa låsa sig till en relation, säger hon.

För räkenskapsåret 2012 är Vinge som så många andra byråer ”försiktigt optimistiska”.

– Globalt var januari och februari de lugnaste M&A-månaderna på 10 år enligt statistik. Utifrån vår horisont här på Vinge ser vi att mid- och smallcap-segmentet, där prislappen ligger mellan 200 miljoner kronor och en miljard, är ganska aktivt, men det är ont om de riktigt stora transaktionerna och affärer tar längre tid. Och vad gäller att gå till börsen finns en tveksamhet, det kommer inte att vara någon rusning dit under de närmaste månaderna.

Däremot, säger Maria-Pia Hope, löper många av de finansieringsavtal som tecknades under bättre tider för några år sedan ut snart, så en hel del jobb tycks vänta för Vinges bank- och finansjurister, som hon själv är en av.

– Där kan nog en hel del nya lösningar komma att prövas också, säger hon med hänvisning till den företagsobligationsmarknad som hennes motsvarighet på Roschier, Jens Bengtsson, ser framtida stor tillväxt i. Hon nämner att Vinge varit involverad i en del sådant, exempelvis refinansieringen av Medstop under ledning av Mikael Ståhl.

Under 2011 slutade tre seniora advokater, exempelvis Bonniers mångåriga rådgivare Malin Leffler, på Vinge för att i stället börja på Roschier, och nyligen blev det känt att veteranen Lena Almefelt kommer att börja som bolagsjurist på EQT. Samtidigt har Vinge rekryterat Charlotte Levin från Linklaters till sin publika grupp.

– Det är naturligtvis alltid trist att uppskattade kollegor går, men jag tror att ökad rörlighet mellan byråer är något vi kommer att få se mer av, säger Maria-Pia Hope och jämför med London. Hon arbetade på Vinges kontor där i flera år, och såg en större benägenhet att byta jobb än vad som hittills har varit fallet i den svenska byråvärlden. Själv bytte hon efter ett år på Cederquists dåvarande Londonkontor, som numera är nedlagt, till det större Vinge.

Som ersättning för en av delägarna som lämnade för Roschier, Vinges public markets-chef Pontus Enquist, har Vinge nu rekryterat Carnegies corporate finance-chef Peter Bäärnhielm.

– Han var intresserad av att gå tillbaka till advokatvärlden, säger Hope om hur man lyckades locka över Bäärnhielm.

Vad har ni för rekryteringsplaner för 2012?
– Det ser ut ungefär som vanligt, kanske 20-25 jurister, säger Maria-Pia Hope och nämner på frågan om delägare att man idag är ca 85 sådana på byrån, varav 11 kvinnliga, och att man förutom Charlotte Levin har utsett två för tillträde 2013: Jonas Bergström och Jesper Schönbeck, som båda är verksamma inom bland annat M&A. Inför framtiden hoppas Vinge på fler kvinnliga delägare, säger Maria-Pia Hope.

Vad har ni för komparativa fördelar jämfört med andra byråer?
– Förutom att vi är full-service med både bred och djup kompetens ska man komma ihåg att vi har vuxit väldigt kraftigt under de senaste 15 åren. Vi var ganska små när jag kom hit i mitten av 90-talet, och entreprenörsandan sedan dess finns kvar, det tror jag är positivt.

I dagens DI står det om en Internet-skohandlare som vill gå till börsen. Varför ska de välja att anlita Vinge och inte Mannheimer Swartling för det?
– Vi har en väldigt bra kompetens inom publikt, men även Sveriges bästa privata M&A-jurister. Och när man går till börsen nu för tiden tittar man ofta på privata alternativ också, en så kallad dual track. Vi är oerhört bra på att sätta ihop team som spänner över alla områden som den typen av övning kräver, det gör vi kontinuerligt och vi vet att klienterna uppskattar det.

Varför ska man byta jobb till Vinge om man är delägare på exempelvis Gernandt & Danielsson?
– Vi har väldigt roligt här, det brukar våra kollegor som kommit hit från andra byråer säga, och vi satsar på en bra Vinge-anda. Det är klart att vi jobbar hårt, det krävs i de stora transaktioner vi agerar i, men för att det ska funka i det långa loppet krävs att man har kul tillsammans.

Som exempel på medarbetaraktiviteter nämner Maria-Pia Hope en resa med all personal i Stockholm till Davos under några dagar i vintras, där konferenspass kombinerades med skidåkning.

Vad ser du för trender inom nordisk affärsjuridik under de senaste åren?
– Förutom prispress och paneler efterfrågar klienter i ökad utsträckning stor affärsförståelse från advokaternas sida. Man måste förstå den kontext som råden lämnas i.

Maria-Pia Hope säger att stor branschförståelse är något som efterfrågas i linje med detta, och att Vinge satsar på djupgående branschkunskap bland sina medarbetare. Själv arbetade hon åt Riksgälden med att utvärdera Saab Automobile inför Riksgäldens garanti av EIB-lånet, och fick därmed insikt i bilbranschen. Hon hänvisar dock till Riksgälden på frågan om panterna verkligen är värda något om Saab Automobile kollapsar.

Likaså hänvisar hon till en myndighet, EBM, på frågan om hur det går med den insiderutredning som Vinge är inblandad i, en utredning som för Vinges del inleddes med att en av Stockholmskontorets biträdande jurister greps i somras för misstänkta insiderbrott.

Stimulerar ert eat what you kill-system till intjäningsfokus och gränsöverträdanden?
– Vi har inte eat what you kill, till skillnad mot vad många tror, utan ett ”managerat lockstep”, där man under fem-sex år trappas in mot en full ägarandel. Man mäts på prestation, där givetvis hur mycket man bidrar till byrån är viktigt, men där även andra faktorer som laganda och ledarskapsförmåga vägs in.

Okej, men finns det något i Vinges kultur, med tanke på skatteupplägg med bolag i Peru och annat, som kan locka personer att tänja på gränserna och till exempel dra nytta av sina insiderkunskaper?
– Nej, jag tror insiderhistorien var en enstaka företeelse. Det var naturligtvis väldigt omskakande för oss, men jag tror att det verkligen var ett undantag som kan drabba vem som helst. Det är även klienters och konkurrenters uppfattning: den typen av incidenter kan man aldrig helt och hållet undvika.

Setterwalls-chefen Joakim Edoffs ”stafettfråga” till Maria-Pia Hope gäller nyttan av kontor i Malmö och Göteborg, med tanke på Vinges starka transaktionsprofil – stora transaktioner är traditionellt sett baserade i Stockholm. Svaret blir att övriga kontor är viktiga och återspeglar respektive lokal marknad. I Göteborg innebär detta ett fokus på inte minst mycket löpande corporate/commercial-rådgivning men också på sjö- och handelsrätt, med en nyrekryterad tullexpert i Carolina Dackö. I Malmö gäller det att hänga med i affärsutvecklingen i Öresundsregionen.

– Den är väldigt intressant med en hel del stora företag, och vi följer den lokala marknaden noga. Vårt nätverk av kontor i Sverige fungerar väldigt bra, sammanfattar Maria-Pia Hope.

Avslutningsvis: vad är dina ambitioner med ditt stundande chefsskap?
– Utan att skilja mig så mycket från Michael Wigge tror jag det är viktigt med bra internkommunikation och transparens kring vad som händer. Framför allt 80-talister efterfrågar mycket information, och öppenhet från ledningen ligger även mig varmt om hjärtat. Det är ingen kritik mot hur det har varit just här, men traditionellt har nog ofta ledningen på advokatbyråer hållit korten lite närmare kroppen än vad som är fallet på andra företag. Dessutom kommer jag att arbeta mycket för att vi ska bli mer proaktiva i allt vi gör – från hur vi bemöter och levererar till våra klienter till hur vi agerar internt.

Klimatförändringarnas påverkan på juridiken

Vad betyder klimatförändringarna för rätten och juristprofessionen? Det var temat för dagen när Climate Change Counsel och JP Infonet höll i en konferens om rätten och klimatförändringarna.

Nya ledamöter i brotts-skadeersättningsnämnd

Regeringen har nu beslutat om en ny sammansättning i Brottsoffermyndighetens nämnd för brottsskadeersättning.

Foto Stuart Miles

Digitaliseringens på-verkan på lagstiftningen

Vad krävs av framtida lagstiftning för att kunna följa med den snabba tekniska och digitala utvecklingen, och riskerar vi att demokrati ersätts av teknokrati? Detta analyseras i en studie av professor Peter Wahlgren vid Stockholms Universitet.

Foto Vinge

Vinge prisades i London

Vinge tog nyligen emot fyra utmärkelser vid Managing IP EMEA Awards 2024 i London.

Kriminell mc-miljö växer i Sverige

I en ny nulägesrapport om den kriminella mc-miljön konstateras bland annat att denna miljö fortsätter att växa.

Delphi arrangerade GDPR-dag

För femte året i rad anordnade Advokatfirman Delphi i veckan GDPR-dagen i Göteborg.

Ny chefsjurist på Alecta

Karin Cederbaum blir ny chefsjurist och chef för avdelning Juridik på Alecta.

DOMARBLOGGEN

DNA som bevisning

Om DNA-bevisning i olika typer av brottmål handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Jurist får pris

Upphandlingsjurist Fredrik Rogö har fått utmärkelsen Årets inköpare 2024.

Misstänkt samband mellan tre sprängningar

Åklagarna ser ett samband mellan de sprängningar som inträffade i Hässelby, Linköping och Storvreta i slutet av september 2023, och händelserna kopplas till en konflikt mellan kriminella nätverk. Förundersökningarna har nu därför samordnats.

STUDENTARTIKEL

Ett urholkat anställningsskydd?

Studenten Zack Norén granskar hur arbetsbristuppsägningar i rättspraxis står sig i jämförelse med LAS ursprungliga syfte.

Foto Andrey Popov

Ersättning utreds

En särskild utredare ska nu se över regelverket för ersättning till rättsliga biträden

PRAKTIKERARTIKEL

Sanningen om könstillhörighetslagen

Den 17 april ska riksdagen besluta om en ny könstillhörighetslag som ska göra det enklare att ändra juridiskt kön. Vad innebär det egentligen – rent rättsligt?

Foto © Harvepino

Förordnandetaxan fungerar väl

Domstolsverket har nu gjort en uppföljning av den taxa i förordnandemål som infördes den 1 juni 2023.

DOMARBLOGGEN

Om rättigheter för personer med funktionsnedsättning

FN: s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning fyller femton år i år och om den handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Bar diskriminerade gravid kvinna

Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att det var diskriminering när en restaurang- och sportbar nekade en gravid kvinna fortsatt timanställning.

Foto Syda Productions

Otillräckliga åtgärder för barns rättigheter

Sverige skrev under barnkonventionen för mer än 30 år sedan och 2020 gjordes den till svensk lag. Enligt Riksrevisionens har staten emellertid inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att konventionen ska få genomslag i praktiken.

Busschaufför utsatte resenär för trakasserier

Diskrimineringsombudsmannen, DO, begär att ett regionalt länstrafikbolag ska betala diskrimineringsersättning till en kvinna för trakasserier. Enligt DO har trakasserierna haft samband med etnisk tillhörighet.

Turn Energy rekryterar Legal Counsel

Solenergibolaget Turn Energy har anställt juristen Hanna Tynkkynen.

Foto Inbj

Nya domare

Regeringen har den 4 april 2024 utnämnt sju nya domare.

DOMARBLOGGEN

Om laglighetsprövning

Varför finns det laglighetsprövning i förvaltnings-domstolarna och hur går denna till. Om det handlar senaste inlägget på Domarbloggen.

Ny lagman i Stockholm

Regeringen har den 27 mars utnämnt Göran Lundahl till lagman i Stockholms tingsrätt.

MSA studenternas po-puläraste arbetsgivare

För femte gången erövrar Mannheimer Swartling titeln som den mest attraktiva arbetsgivaren när juriststudenterna rankar sina kommande potentiella arbetsplatser.

Foto G. Fessy, EU-domstolen

Ny EU-domare föreslås

Efter att ha genomfört intervjuförfarande förslår nu Domarnämnden att Fredrik Schelin utses till Sveriges domare i EU-domstolen.

Jurist blir ledamot i Fondtorgsnämnden

Chefsjuristen Anders Sjöborg förordnas som ledamot i Fondtorgsnämnden.

DOMARBLOGGEN

Häktning av barn

Om lagens särskilda krav för häktning av barn handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Foto ANDREY POPOV

52 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 52 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 14 mars. 35 advokater har utträtt ur samfundet.

Det gångna året i Advokatsamfundet

Advokatsamfundets verksamhetsberättelse för år 2023 har nu publicerats.

Wistrand ingår i CMS

Efter mer än 100 år som svensk advokatbyrå integreras Wistrand Advokatbyrå med CMS och blir därfär CMS Wistrand.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Regeringen har den 14 mars utnämnt fem nya domare.

DOMARBLOGGEN

Domarbloggen växer

Domarbloggen kommer framöver att kunna ge en ännu mer komplett inblick i svenskt rättsväsende. Detta då Förvaltningsrätten respektive Kammarrätten i Stockholm från och med nu medverkar som gästskribenter.

Ny delägare till Hammarskiöld

Sanna Isaksson har anslutit till Hammarskiöld som ny delägare med fokus på Private M&A och Private Equity-transaktioner.

Uteslutning av advokat

Advokatsamfundets disciplinnämnd har uteslutit en advokat ur samfundet. Bristerna har handlat om att advokaten åsidosatt sitt oberoende, antagit uppdrag trots att intressekonflikt förelegat och inte övervakat en biträdande jurist.

Foto Vinge

Ny VD för Vinge

Louise Brorsson Salomon, som är delägare på Vinge, efterträder under våren Maria-Pia Hope som varit VD sedan 2012.

DOMARBLOGGEN
Foto © tomloel

Vittnesstöd i domstolar

En kanske mindre känd, men ändå viktig, del i domstolarnas verksamhet är vittnesstödet och om detta handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Åtalas för krigsbrott

En man i 50-årsåldern åtalas nu för två fall av krigsförbrytelser i Syrien under 2015.

Foto © Valentin Armianu

Domstolar vill ha bättre registerkontroller

Domstolsverket vill se utökade möjligheter till registerkontroller i samband med anställning och har därför lämnat en hemställan till regeringen om detta.

Nya arvsregler utreds

Regeringen har tillsatt en utredning som ska göra en bred översyn av reglerna om arv och testamente.

Få förändringar i nämndemannakåren

Trots insatser för att föryngra och bredda nämndemannakåren har det endast skett marginella förändringar bland nämndemännen sedan förra valet.

Ny MP på Lindahl

Från den 1 mars har Advokatfirman Lindahls kontor i Uppsala en ny Managing Partner.

Foto GAMMA-MAN

Många utmaningar för landets domstolar

Domstolsverket har nu lämnat in sitt budget-underlag för 2025-2027 till regeringen. I underlaget lyfts särskilt frågor rörande domstolarnas förutsättningar att även fortsatt kunna avgöra mål snabbt och rättssäkert.

Ny MP på Harvest

Harvest Advokatbyrå har utsett Gustav Sälgström till ny Managing Partner. Han efterträder Amin Bell som kvarstår som partner.

Foto Per Groth

Ny Riksåklagare

Regeringen har utsett Katarina Johansson Welin till ny riksåklagare.

Åtalas för två fall av allmänfarlig ödeläggelse

Åklagaren har väckt åtal mot två personer för delaktighet i en sprängning i Uppsala i december förra året. En av personerna åtalas även för att ha placerat en sprängladdning i ett flerfamiljshus i Upplands-Bro i november.

DOMARBLOGGEN
Foto OLEKSANDR PRYKHODKO

Domstolsutveckling inom Europarådet

Karin Wennberg Boberg och Björn Lindén på Domstolsverket är engagerade som svenska experter för arbetet inom Europarådets kommitté för domstolsutveckling och om detta arbete handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Foto Twonix

Jurister som engagerar i sociala medier

I den nyligen publicerade "Maktbarometern: Juridik", framgår vilka som engagerar och når flest svenskar på våra största sociala medier. Högst upp i flera medier kommer Ardalan Shekarabi och Elisabeth Massi Fritz.

Bank missgynnade föräldraledig kvinna

Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att Klarna Bank missgynnade en kvinnlig anställd i samband med föräldraledighet och begär nu att banken betalar 135 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Foto Valery Voennyy

Året som gått i HFD

Högsta förvaltningsdomstolens verksamhetsberättelse för 2023 innehåller bland annat rättsfall i korthet, statistik samt artiklar som beskriver verksamheten och vardagen för medarbetarna på domstolen.

STUDENTARTIKEL

En tvär rättsveten- skaplig reflektion

Myndighetsutövning förekommer som rekvisit inom flertalet vitt skilda rättsområden. Med det i åtanke är det förvånande att det inte är klart vad rekvisitet omfattar. I denna artikel gör studenten Zack Norén ett försök att precisera begreppet.

Foto Sten-Åke Stenberg

HD:s verksamhet 2023

Högsta domstolen har nu publicerat sin verksamhetsberättelse för 2023. Den innehåller bland annat en presentation av två nya justitieråd och texter om den ombyggnation som genomfördes i Bondeska palatset under året

Inkomna mål ökade under 2023

Under 2023 ökade antalet inkomna mål till domstolarna. Det visar årsredovisningen från Sveriges Domstolar. Redovisningen visar också på fortsatta prioriteringar avseende digitalisering, kompetensförsörjning och säkerhet.

DEBATT

Är en uranrusch möjlig?

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari vill tillåta uranbrytning i Sverige. Mellan 1960 och 2018 skedde ingen uranbrytning trots att det var lagligt. Ska uran brytas, finns ett minfält av hinder som måste övervinnas.

Foto Europeiska unionens domstol

Ny svensk EU-domare ska rekryteras

Domarnämnden har beslutat att gå vidare med fyra sökanden till tjänsten som Sveriges domare vid EU-domstolen i Luxemburg.

Kammarrätten skärper säkerheten

Kammarrätten i Stockholm inrättar från och med den 22 februari en fast säkerhetskontroll.

Åklagaren avslutar Estonia-ärende

Åklagaren har beslutat att inte återuppta den tidigare nedlagda förundersökningen och inte heller inleda förundersökning i samband med Estonias förlisning.

Nya domare

Regeringen har den 15 februari 2024 utnämnt fem nya domare.

Bostadsbolag diskriminerade kvinna

Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att det var diskriminering när ett bostadsbolag nekade en kvinna en hyresrätt eftersom hennes inkomst bygger på sjukersättning.

Inbetalda återkrav från gärningspersoner ökar

Brottsoffermyndigheten betalar ut brottskadeersättning till brottsoffer och kräver sedan tillbaka beloppet från gärningspersonerna. Under 2023 ökade andelen inbetalda återkrav med 18 procent, vilket motsvarar cirka 9 miljoner kronor.

Foto David Naylor, Uppsala universitet

Vinterpromotion vid Uppsala universitet

Nyligen genomfördes Uppsala universitets årliga vinterpromotion. För Juridiska fakultetens räkning installerades bland annat de två hedersdoktorerna professor, dr Vesna Rijavec och Anders Eka, justitieråd och ordförande i Högsta domstolen.

Årets Advokatbyrå

Vinnarna av Årets Advokatbyrå inom ett antal olika kategorier presenterades nyligen på ett lunchevent på Berns i Stockholm.

Foto Andrey Popov

Förbättrade möjligheter till delgivning

Domstolsverket, Kronofogdemyndigheten och Försäkringskassan har till Justitiedepartementet lämnat en hemställan om att regeringen närmare låter utreda och överväga förbättrade möjligheter till delgivning.

Kommun missgynnade föräldraledig kvinna

Det var ett missgynnande som är förbjudet enligt föräldraledighetslagen när en kvinna inte fick tillbaka sitt tidigare arbete när hon återgick i tjänst efter föräldraledigheten, slår Diskrimineringsombudsmannen, DO, fast.

DOMARBLOGGEN

Tingsfiskaler på kurs

I det senaste inlägget på Södertörns tingsrätts blogg skriver tingsfiskalen Sofia Holje om en utbildning vid Nationellt forensiskt centrum (NFC) som tingsrättens fiskaler har gått på.

Ny JO-granskning av Migrationsverket

Trots att JO vid upprepade tillfällen granskat och uttalat kritik om Migrationsverkets handläggningstider har ett stort antal anmälningar fortsatt komma med klagomål om detta. Därför inleder JO nu en ny granskning.

Nya domare

Regeringen har den 1 februari utnämnt 16 domare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt