Bli kund Annonsera
fredag 21 september 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 23 november 2017,

Rekordmånga förvärv under tredje kvartalet

Det har varit en mycket stark transaktionsmarknad i Sverige under tredje kvartalet 2017. Det framgår av en rapport från revisions- och rådgivningsföretaget EY.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Rapporten Corporate Transaction Trends kartlägger varje kvartal förvärv och avyttringar bland de största företagen i Sverige. Resultatet av studien visar på en mycket stark transaktionsmarknad, skriver EY i ett pressmeddelande. Under tredje kvartalet genomfördes 47 transaktioner och 40 förvärv vilket är det högsta sedan 2006, dvs. före finanskrisen. Det genomfördes även sju avyttringar, vilket låg strax under medelantalet för de tre senaste årens tredje kvartal.

ABB:s förvärv av österrikiska Industrial Automation-företaget B&R tillsammans med Axel Johnsons förvärv av W. Giertsen Services var de största köpen under kvartalet. Skanskas avyttring av sin brittiska Utilities division var den största försäljningen.

Enligt pressmeddelandet beskriver 56 procent av de tillfrågade exekutiva befattningshavarna att de avser att bedriva förvärvsinriktade processer inom de kommande tolv månaderna, vilket uppges ligga klart över medelvärdet på 44 procent under de senaste fem årens undersökningar.

– Vi förutspår ett mycket starkt år för företagstransaktioner gjorda av Sveriges största bolag. Det baserar vi på att det sammanlagda antalet transaktioner efter att tre fjärdedelar av 2017 har summerats. Men även med tanke på att ett antal redan nu avslutade, eller aviserade men ännu inte stängda, transaktioner under det fjärde kvartalet har skett. Vi ser även en tydlig förvärvsstrategi bland bolag på internationell nivå, förklarar Pär-Ola Hansson, ansvarig för EY Transaction Advisory Services i Europa, i pressmeddelandet.

Nya delägare i Ramberg

Den 1 september började Björn Bergström och Anders Ekborg som nya delägare i Ramberg Advokater.

Ny delägare i MAQS

Den 1 oktober ansluter Erik Palmgren till MAQS Advokatbyrå i Göteborg.

Foto © tomloel

Nya domare utnämnda

Regeringen har utnämnt elva nya domare.

Hovrätten ändrar häktningsbeslut

Göta hovrätt har beslutat att den 16-årige pojke som misstänks för mord i Huskvarna ska vara fortsatt häktad.

Ny ordförande i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering har utsett en ny ordförande, advokaten Sara Sparring, delägare i Synch Advokatbyrå.

Trägårdh Advokatbyrå tar in delägare

Nya delägare i byrån är Viviénne Dahlstrand, Johan Klåvus och Helena Olenmark Malmström.

Utträdda advokater med nya karriärer

Advokatsamfundet har antagit 91 nya advokater medan 43 ledamöter lämnade samfundet. En av dem ska nu vägleda en yngre generation och en annan blir justitieråd.

Foto Wavebreakmedia

Tingsrätter anställer jämställdhetsstrateg

Flera tingsrätter har tillsammans anställt en strateg för att stötta i jämställdhetsintegrering.

Nya ordföranden i de högsta instanserna

Helena Jäderblom har tillträtt som ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen. Anders Eka har tillträtt som ordförande i Högsta domstolen och Eric M. Runesson som justitieråd.

Foto MRR-photography

91 nya advokater

Hela 91 nya advokater antogs vid Advokat-samfundets senaste styrelsemöte den 31 augusti. Samtidigt utträdde 43 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt