Bli kund Annonsera
måndag 17 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 23 november 2017,

Rekordmånga förvärv under tredje kvartalet

Det har varit en mycket stark transaktionsmarknad i Sverige under tredje kvartalet 2017. Det framgår av en rapport från revisions- och rådgivningsföretaget EY.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Rapporten Corporate Transaction Trends kartlägger varje kvartal förvärv och avyttringar bland de största företagen i Sverige. Resultatet av studien visar på en mycket stark transaktionsmarknad, skriver EY i ett pressmeddelande. Under tredje kvartalet genomfördes 47 transaktioner och 40 förvärv vilket är det högsta sedan 2006, dvs. före finanskrisen. Det genomfördes även sju avyttringar, vilket låg strax under medelantalet för de tre senaste årens tredje kvartal.

ABB:s förvärv av österrikiska Industrial Automation-företaget B&R tillsammans med Axel Johnsons förvärv av W. Giertsen Services var de största köpen under kvartalet. Skanskas avyttring av sin brittiska Utilities division var den största försäljningen.

Enligt pressmeddelandet beskriver 56 procent av de tillfrågade exekutiva befattningshavarna att de avser att bedriva förvärvsinriktade processer inom de kommande tolv månaderna, vilket uppges ligga klart över medelvärdet på 44 procent under de senaste fem årens undersökningar.

– Vi förutspår ett mycket starkt år för företagstransaktioner gjorda av Sveriges största bolag. Det baserar vi på att det sammanlagda antalet transaktioner efter att tre fjärdedelar av 2017 har summerats. Men även med tanke på att ett antal redan nu avslutade, eller aviserade men ännu inte stängda, transaktioner under det fjärde kvartalet har skett. Vi ser även en tydlig förvärvsstrategi bland bolag på internationell nivå, förklarar Pär-Ola Hansson, ansvarig för EY Transaction Advisory Services i Europa, i pressmeddelandet.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt