Bli kund Annonsera
måndag 17 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 1 december 2017,

Årets advokatbyrå 2017

Marlaw är för tredje året i rad Årets advokatbyrå i kategorin småbyråer, Fylgia toppar i mellanklassen och även Delphi vinner för tredje året i rad bland storbyråerna. Det stora klientpriset tilldelas Linklaters.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Det är för tionde året i rad som Regi har genomfört sin stora branschundersökning där kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik. Årets studie omfattar över 1.250 bedömningar och 21 advokatbyråer ingår i studien. Det uppger Regi i ett pressmeddelande.

När köparna av affärsjuridik får bestämma vilken advokatbyrå som är bäst vinner Delphi klassen ”Stora Advokatbyråer 200+ miljoner kronor” för tredje året i rad. I kategorin mindre advokatbyråer kammar Marlaw hem första priset igen. Marlaw har varit topplacerad de senaste åren och vann denna kategori 2013, 2015 och 2016. Bland de mellanstora advokatbyråerna i klassen 100-199 miljoner kronor vinner advokatbyrån Fylgia för andra gången.

 - Långsiktigt och metodiskt arbete med klientnöjdhet ger resultat. Det är verkligen bevisat av de advokatbyråer som nu vinner upprepade gånger, säger Ylva Gnosse, ansvarig för studien Årets advokatbyrå på Regi, i pressmeddelandet.

 De nöjdaste miljonklienterna finns på transaktionsbyrån Linklaters som därmed vinner den prestigefulla utmärkelsen ”Stora Klientpriset”. Förra året vann tvåan Mannheimer Swartling denna utmärkelse där kunder som handlar affärsjuridik för över en miljon årligen, ger sin syn på samarbetet.

 - Vi firar tioårsjubileum i år, och har med anledning av jubileet analyserat trender för utvecklingen över tid. Vi har också granskat betygen för de tio advokatbyråer som funnits med på referenslistan i nio år av tio möjliga. Här ser vi ett genomgående mönster för Lindahl med höga betyg i Nöjd Klient Index i kombination med markant lägre bytesbenägenhet och en särskilt god förmåga för att förstå kundens specifika behov, säger Ylva Gnosse. 

Jubileumspriset årets advokatbyrå 10 år: (Högst medelvärde för Nöjd Klient Index sedan starten 2008. Tio advokatbyråer kvalificerade sig till Jubileumspriset. Dessa byråer har deltagit nio år av tio.)

1. Lindahl
2. Delphi
3. Setterwalls
4. Baker & McKenzie (delad)
4. Mannheimer Swartling (delad)

Årets advokatbyrå 200 miljoner kronor eller mer

1. Delphi
2. Maqs Advokatbyrå
3. Setterwalls

 Årets advokatbyrå 100–199 miljoner kronor

1. Fylgia
2. Magnusson
3. Foyen 

Årets advokatbyrå 25–99 miljoner kronor

1. Marlaw
2. Lindskog Malmström
3. Moll Wendén

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt