Bli kund Annonsera
fredag 21 september 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 1 december 2017,

Årets advokatbyrå 2017

Marlaw är för tredje året i rad Årets advokatbyrå i kategorin småbyråer, Fylgia toppar i mellanklassen och även Delphi vinner för tredje året i rad bland storbyråerna. Det stora klientpriset tilldelas Linklaters.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Det är för tionde året i rad som Regi har genomfört sin stora branschundersökning där kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik. Årets studie omfattar över 1.250 bedömningar och 21 advokatbyråer ingår i studien. Det uppger Regi i ett pressmeddelande.

När köparna av affärsjuridik får bestämma vilken advokatbyrå som är bäst vinner Delphi klassen ”Stora Advokatbyråer 200+ miljoner kronor” för tredje året i rad. I kategorin mindre advokatbyråer kammar Marlaw hem första priset igen. Marlaw har varit topplacerad de senaste åren och vann denna kategori 2013, 2015 och 2016. Bland de mellanstora advokatbyråerna i klassen 100-199 miljoner kronor vinner advokatbyrån Fylgia för andra gången.

 - Långsiktigt och metodiskt arbete med klientnöjdhet ger resultat. Det är verkligen bevisat av de advokatbyråer som nu vinner upprepade gånger, säger Ylva Gnosse, ansvarig för studien Årets advokatbyrå på Regi, i pressmeddelandet.

 De nöjdaste miljonklienterna finns på transaktionsbyrån Linklaters som därmed vinner den prestigefulla utmärkelsen ”Stora Klientpriset”. Förra året vann tvåan Mannheimer Swartling denna utmärkelse där kunder som handlar affärsjuridik för över en miljon årligen, ger sin syn på samarbetet.

 - Vi firar tioårsjubileum i år, och har med anledning av jubileet analyserat trender för utvecklingen över tid. Vi har också granskat betygen för de tio advokatbyråer som funnits med på referenslistan i nio år av tio möjliga. Här ser vi ett genomgående mönster för Lindahl med höga betyg i Nöjd Klient Index i kombination med markant lägre bytesbenägenhet och en särskilt god förmåga för att förstå kundens specifika behov, säger Ylva Gnosse. 

Jubileumspriset årets advokatbyrå 10 år: (Högst medelvärde för Nöjd Klient Index sedan starten 2008. Tio advokatbyråer kvalificerade sig till Jubileumspriset. Dessa byråer har deltagit nio år av tio.)

1. Lindahl
2. Delphi
3. Setterwalls
4. Baker & McKenzie (delad)
4. Mannheimer Swartling (delad)

Årets advokatbyrå 200 miljoner kronor eller mer

1. Delphi
2. Maqs Advokatbyrå
3. Setterwalls

 Årets advokatbyrå 100–199 miljoner kronor

1. Fylgia
2. Magnusson
3. Foyen 

Årets advokatbyrå 25–99 miljoner kronor

1. Marlaw
2. Lindskog Malmström
3. Moll Wendén

Nya delägare i Ramberg

Den 1 september började Björn Bergström och Anders Ekborg som nya delägare i Ramberg Advokater.

Ny delägare i MAQS

Den 1 oktober ansluter Erik Palmgren till MAQS Advokatbyrå i Göteborg.

Foto © tomloel

Nya domare utnämnda

Regeringen har utnämnt elva nya domare.

Hovrätten ändrar häktningsbeslut

Göta hovrätt har beslutat att den 16-årige pojke som misstänks för mord i Huskvarna ska vara fortsatt häktad.

Ny ordförande i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering har utsett en ny ordförande, advokaten Sara Sparring, delägare i Synch Advokatbyrå.

Trägårdh Advokatbyrå tar in delägare

Nya delägare i byrån är Viviénne Dahlstrand, Johan Klåvus och Helena Olenmark Malmström.

Utträdda advokater med nya karriärer

Advokatsamfundet har antagit 91 nya advokater medan 43 ledamöter lämnade samfundet. En av dem ska nu vägleda en yngre generation och en annan blir justitieråd.

Foto Wavebreakmedia

Tingsrätter anställer jämställdhetsstrateg

Flera tingsrätter har tillsammans anställt en strateg för att stötta i jämställdhetsintegrering.

Nya ordföranden i de högsta instanserna

Helena Jäderblom har tillträtt som ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen. Anders Eka har tillträtt som ordförande i Högsta domstolen och Eric M. Runesson som justitieråd.

Foto MRR-photography

91 nya advokater

Hela 91 nya advokater antogs vid Advokat-samfundets senaste styrelsemöte den 31 augusti. Samtidigt utträdde 43 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt