Bli kund Annonsera
måndag 17 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 13 juli 2018,

Två nya delägare till Fylgia

Advokaterna Johanna Hållén och Martin Gynnerstedt har utsetts till delägare i Advokatfirman Fylgia.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

I ett pressmeddelande skriver byrån att advokat Johanna Hållén återvänder till Advokatfirman Fylgia och blir på nytt delägare och ansvarig för byråns skatteavdelning. Hon har närmare 20 års erfarenhet av rådgivning inom skatteområdet med fokus på ägarledda företag och skatteprocess och kommer nyligen från Svenskt Näringsliv där hon var ansvarig för rättssäkerhetsfrågor på skatteområdet. 

– Skatteområdet är komplext och ständigt under förändring. Skatt är dock en viktig aspekt i alla affärstransaktioner. För att vara en fullservicebyrå, är det viktigt att skattekompetensen finns nära till hands vid såväl transaktioner som i processer, säger Anders Aspegren, Managing Partner på Fylgia i pressmeddelandet.

Även advokaten Martin Gynnerstedt – specialist inom områdena IT, telekom, dataskyddsfrågor samt kommersiell avtalsrätt, blir nu delägare i Fylgia.

– I våra kontakter med kunder, märker vi av ett ökat behov av legal rådgivning kopplat till användning av ny teknologi, hantering av personuppgifter och dataskydd. Den ökade digitaliseringen av samhället innebär enorma utmaningar för företag men också stora kommersiella möjligheter. Vi måste ha en hög kompetens och branscherfarenhet inom teknologiområdet för att kunna ge den strategiska rådgivning våra kunder behöver. Genom rekryteringen av Martin Gynnerstedt kommer vårt erbjudande att stärkas ytterligare, förklarar Anders Aspegren.

Martin Gynnerstedt kommer närmast från en annan affärsjuridisk advokatbyrå men har även erfarenhet från att ha arbetat som bolagsjurist vid en större telekomoperatör.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt