Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 27 augusti 2018,

Går från MAQS till Walthon Advokater

Fyra delägare och tre biträdande jurister lämnar MAQS för att vid årsskiftet ansluta sig till Walthon Advokater i Stockholm.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Det är delägarna Patrik Essehorn, Maria Norrman, Jürgen Conzen och Clarissa Fröberg, samt biträdande juristerna Michelle Cargioli, Erika Samuelsson och Rebecca Fallberg, som nu ansluter till den nystartade byrån Walthon Advokater.

- Det är otroligt roligt att äntligen få berätta om detta. Maria och Clarissa har varit ansvariga för MAQS M&A-avdelning, Patrik för Capital Markets och Jürgen för German Desk. Vi får genom dessa rekryteringar ett ”dream team” inom bland annat fastighetstransaktioner, internationell M&A och kapitalmarknad, förklarar Mats Willman, Managing Partner på Walthon Advokater i ett pressmeddelande.

Walthon Advokater startade, skriver byrån i pressmeddelandet, sin verksamhet i maj 2018 när delägarna Jonas Jonsson, Madeleine Sifvert, Mats Willman, Michael Cohen, Niklas Haak, Sten Sjöstedt, Urban Hjelm och Ulf Stigare lämnade Advokatfirman NOVA, tillsammans med sina medarbetare.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt