Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 6 september 2018,

Utträdda advokater och nya karriärer

Advokatsamfundet antog i fredags 91 nya advokater, medan 43 ledamöter lämnade samfundet. Någon av dem ska nu vägleda en yngre generation och en annan blir justitieråd.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

En av de advokater som lämnar samfundet är Bertil Villard, tidigare delägare vid Vinge sedan 25 år. Han berättar att hans liv inte kommer att förändras nämnvärt, utan att han sedan flera år tillbaka inte varit aktiv i sin advokatverksamhet. Istället kommer han att äga sig åt styrelseuppdrag och egna investeringar.

Bertil Villard berättar vidare att han kommer att hjälpa den yngre generationen genom råd och vägledning.

- Jag vill ge något tillbaka, det är mer en filantropisk verksamhet, säger han i en kommentar till Infotorg Juridik.

Skattejuristen Karin Attorps, tidigare delägare vid advokatbyrån Mannheimer Swartling, har rekryterats till EY (tidigare Ernst & Young) där hon blir ny partner. Karin Attorps rankas i Legal Media Group’s Guide to the World’s Leading Tax Advisers som en av Sveriges ledande jurister inom företagsbeskattning. Det framgår av en artikel i Revisionsvärlden.

Den tidigare advokaten Dick Lundqvist blir jurist hos Wallenberg Foundations. Han har varit verksam vid Gernandt & Danielson sedan 1994 och varit dess ordförande sedan 2009.

- Efter 25 år på Gernandt & Danielsson har jag bestämt mig för att göra något nytt och söka nya utmaningar, säger Dick Lundqvist i ett pressmeddelande på byråns hemsida.

Eric M. Runesson avslutar sin advokatkarriär och börjar som justitieråd i Högsta domstolen och har, utöver lång erfarenhet av arbete på advokatbyrå, bland annat en juris doktorsexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Han är också docent i rättsvetenskap och har adjungerat som professor i handelsrätt och kommersiell avtalsrätt.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt