Bli kund Annonsera
onsdag 21 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 29 maj 2019,

Setterwalls biträdde OssDsign vid listning på Nasdaq First North

I samband med listningen har bolaget genomfört en nyemission om 151,3 miljoner kronor som blev övertecknad. Setterwalls har varit legal rådgivare till bolaget genom hela listningsprocessen.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Erbjudandet i samband med listningen bestod av en nyemission om 151,3 miljoner kronor med en övertilldelningsoption om ytterligare 22,7 miljoner kronor riktad till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands. Priset i erbjudandet var 27,50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett bolagsvärde om cirka 336 miljoner kronor före erbjudandets genomförande.

OssDsign utvecklar och marknadsför innovativa implantat för förbättrad läkning och behandling av bendefekter. Grunden i bolaget är ett patenterat biokeramiskt material som under läkningsprocessen omvandlas till benvävnad. OssDsign designar, tillverkar och säljer patientspecifika implantat för behandling av skador och defekter i skallen och ansiktet. OssDsigns teknologi är resultatet av samarbete mellan kliniska forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och materialvetare på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet.

Erik Penser Bank var finansiell rådgivare till bolaget och har även anlitats som Certified Adviser. SV Ventures var co-adviser i strategiska frågor.

Setterwalls team bestod av Mattias Detterfelt, Olof Reinholdsson, Martin Aronsson, Anna Runelöv, Gustav Andersson och Beatrice Axelsson.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt