Bli kund Annonsera
tisdag 25 juli 2017
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

EKN söker senior affärsjurist



Publicerad:
12 juli 2017


 

Om företaget

EKN har regeringens uppdrag att försäkra exportföretag och banker mot risken för att inte få betalt i exportaffärer i syfte att främja svensk export. EKN arbetar med allt från småföretagens till de stora koncernernas exportaffärer i över 120 länder och har en garantiportfölj på nästan 200 miljarder kronor. EKN har funnits sedan år 1933 och har ett brett nätverk som innefattar svenska och internationella banker, svenskt näringsliv, andra länders motsvarighet till EKN och andra exportfrämjande organisationer. EKN är ett komplement till den privata marknaden.

Rollen som senior affärsjurist är placerad hos chefsjuristen som har det övergripande ansvaret för juridiken på EKN.

Arbetsuppgifter

Rollen som senior affärsjurist kan erbjuda dig ett lärorikt och utvecklande arbete i en internationell arbetsmiljö. Du kommer att arbeta i en affärsnära roll där du kommer få vara delaktig i flera spännande projekt. Arbetsuppgifterna innebär ett varierande arbete med både stora och små frågor som kräver betydande finansjuridisk kompetens och erfarenhet, självständighet, integritet och gott omdöme. I uppgiften ingår kontakter med exportörer och banker i Sverige och internationellt samt EKN:s motsvarighet i andra länder, och resor förekommer i varierande omfattning över tiden.

Vem är du?

Vi söker en senior jurist som är självgående och affärsmässig. Du har en affärsjuridisk bakgrund med inriktning på bank, finans och/eller kreditförsäkring, gärna från advokatbyrå eller internationellt företag där vi tror att du primärt arbetat med finansieringsfrågor. Du ska ha dokumenterat bred kompetens inom  svensk och internationell affärsjuridik och erfarenhet av internationell finansiering där erfarenhet av projekt- och tillgångsfinansiering är särskilt meriterande.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har en svensk juristexamen med minst fyra års kvalificerad yrkeserfarenhet som advokat, bolagsjurist eller motsvarande inom relevanta rättsområden. Arbetet ställer krav på en hög kommunikations- och presentationsförmåga såväl i tal som i skrift samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Som person ska du vara driven och målinriktad. Du bör vara en förtroendeingivande, öppen, social person som är lätt att samarbeta med och du är duktig på att bygga relationer med andra.

Du erbjuds:

Du erbjuds en spännande roll i en internationell verksamhet, med möjlighet att  växa och utvecklas! Vi sitter i ljusa och öppna lokaler i centrala Stockholm.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult  Anousheh Abuhamzeh på Jurek Rekrytering & Bemanning; 0766-33 14 42  alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se  eller  Johan Damell, chefsjurist tel 08-7880000 tillgänglig från 1 augusti 2017.

Du är varmt välkommen in med din ansökan samt dina betyg så snart möjligt. Urval sker löpande och du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se eller via EKN:s hemsida www.ekn.se

Sista ansökningsdag 2017-08-13

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Färre antal anmälda brott i år

Under första halvåret 2017 anmäldes totalt 731.000 brott till de brottsutredande myndigheterna. Det är 17.000 färre brott (-2 procent) än motsvarande period 2016.

Nya regler för drönare

Från och med 1 augusti gäller inte längre kameraövervakningslagens regler för företag och privatpersoner som vill flyga drönare utrustade med kamera.

Även myndigheter riskerar ”böter”

Dataskyddsutredningen föreslår nu att sanktionsavgifter, en form av böter, även ska kunna tas ut av myndigheter som hanterar personuppgifter felaktigt.

Hammarsköld biträdde i stor medieaffär

Hammarskiöld & Co har biträtt Altor Fund IV vid förvärvet av BTI Studios-gruppen från Carlyle Group.

UTBILDNING

17
aug

ÄTA-arbeten

Fakultetskurser, Funckens gränd 1, Stockholm, kl. 09.30-16.30

24
aug

Att bemöta rättshaveristiskt beteende

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.30-16.30

19
sep

Tvistemålsprocessen I

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.15-16.

» Till utbildningar

Nya lagar och förordningar

Här är de nya lagar och förordningar som huvudsakligen har trätt ikraft under första halvåret 2017. Bland annat blir det lättare att byta namn flera gånger, men svårare att köpa e-cigarretter.

Foto Inbj

Nya domare

Regeringen har utnämnt 13 nya domare.

Ny MP på Hammarskiöld

Från och med den 1 juli 2017 är Sandra Hein Kaznova ny managing Partner för Advokatfirman Hammarskiöld & Co.

Roschier nyrekryterar inom arbetsrätt

Roschier rekryterar arbetsrättsexperten Anu Waaralinna till sitt nordiska arbetsrättsteam och utser henne till delägare och ansvarig för verksamheten i Finland.

Foyen rekryterar inom offentlig upphandling 

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Ann Liljedal från förvaltningsrätten i Falun. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för offentliga affärer och entreprenad.

Ny delägare på Baker McKenzie

Den 1 juli 2017 tillträder Anna Orlander som ny delägare på Baker McKenzie, där hon varit anställd sedan 2007.

Överklagar domar om carried interst

Skatteverket överklagar kammarrättsdomar om beskattning av carried interest och uppger att det sker processuella skäl med hänsyn till att motparterna överklagar.

Rättsfallsanalys
Foto © abey

Ny regel om preskription inom strandskyddet?

Två strandskyddsmål av Miljöverdomstolen väcker frågan om ny mark (eller strand) kan ha brutits och en preskriptionsregel inom strandskyddsrätten införts, skriver Peter Wencel vid rättsenheten vid Länsstyrelsen Skåne.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 4 kommentarer

Stockholmspriset i Kriminologi

Professor Richard E. Tremblay tilldelas priset för sitt arbete med att bland annat ha omvandlat grundforskning till konkret brottsförebyggande åtgärder.

Ny ordförande i samfundet

Christer Danielsson efterträder Bengt Ivarsson som ordförande i Advokatsamfundet.

Foto Elena Elisseeva

Sommarprat och juridik

Sveriges Radio har släppt listan över årets sommarvärdar och den innehåller ett antal personer med anknytning till juridikens område.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämt domare i tingsrätt, hovrätt och förvaltningsrätt.

Foto ©kzenon

54 advokater

Advokatsamfundet har antagit 54 advokater och 19 advokater lämnar samfundet.

Foto iofoto

Advokatsamfundets journalistpris

Kriminalreportern Mathias Ståhle på Eskilstuna-Kuriren tilldelas samfundets journalistpris.

Foto Roland Lundgren

Juriststudenter väljer utrikesdepartementet

UD, FN och Åklagarmyndigheten toppar juridikstudenters lista över attraktiva arbetsgivare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i förvaltningsrätt samt tekniska råd i tings- och hovrätter.

Foto Secondshot Dreamstime.com

Doktorspromovering i Lund

En hedersledamot och sex doktorer vid juridiska fakulteten deltar i promoveringen vid Lunds universitet.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har utsett ett nytt hovrättstråd och flera rådmän.

Lindahljurist till kinesisk skiljedomstol

William Langran på Advokatfirman Lindahl har antagits till skiljedomstolen vid China International Economic and Trade Arbitration Commission.

Utredningen mot Assange läggs ned

Överåklagaren lägger ned förundersökningen om misstänkt våldtäkt begången av Julian Assange. Skälet är det inte finns anledning att tro att beslutet att överlämna honom till Sverige kan verkställas inom överskådlig tid.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 32 nya advokater.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt