Bli kund Annonsera
fredag 18 augusti 2017
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Randstad Sweden söker ytterligare en BolagsjuristPublicerad:
10 augusti 2017


Randstad är ett av världens största HR-serviceföretag med över 600 000 anställda i fler än 39 länder. Vi erbjuder lösningar inom bemanning, rekrytering och omställning. För dig som söker jobb erbjuder vi lediga tjänster inom i princip alla branscher och yrkesområden med spännande karriärmöjligheter.
2016 förvärvade Randstad det nordiska bemanningsföretaget Proffice Group. Samma höst bytte Proffice namn till Randstad.
Randstad Group har sitt säte i Amsterdam, Holland. Det var här Randstad grundades 1960 och i princip uppfann den flexibla arbetsmarknaden i Holland. Sedan dess har mycket hänt. Storleken gör Randstad till en stabil partner. Men det är den nära, personliga kontakten med våra konsulter och kunder på lokal nivå som är nyckeln till vår framgång.

Läs mer på www.randstad.se

Till vårt kontor i Stockholm söker vi ytterligare en kommersiellt intresserad bolagsjurist med fokus på allmän avtalsrätt, arbetsrätt, och personuppgifter. Vi tror att du har 2 till 4 års erfarenhet och ett stort intresse för dessa frågor.  

Rollen är strategiskt viktig för Randstad Sweden Group och du kommer att skriva, granska och förhandla avtal, ge råd och utbilda internt. Tjänsten kommer att innebära att du har stora kontaktytor inom hela företaget som till exempel avdelningarna för HR, IT och Marknad & Kommunikation men självfallet även med affärsverksamheten. I tjänsten ingår även ett nära samarbete med IT avdelningen i informationssäkerhets-frågor och att också ha de internationella kontaktytorna inom Randstad Group inom relevanta rättsområden.  

Du kommer att ingå i ett internationellt strategiskt viktigt projekt avseende personuppgiftshantering som ska vara klart i början av nästa år där din roll kommer att vara att ansvara för projektet från legal tillsammans med de övriga funktioner som arbetar i projektet och att sedan implementera det i Sverige. Som bolagsjurist i Randstad Sweden Group kommer du att självständigt handlägga en stor mängd juridiska frågor och ge service till hela den svenska organisationen.   

En stor del av arbetet kommer att bestå av att förhandla, upprätta och granska avtal likväl som att ge råd till organisationen i samband med upphandlingar, både kund- som leverantörsavtal. Vidare kommer du att upprätta, förbättra och implementera avtalsmallar samt att kontinuerligt utbilda verksamheten inom relevanta rättsområden.

Arbetet kräver självständighet likväl som en förmåga att arbeta i team vilket innebär att du bör tycka om att ge en hög grad av service och vara flexibel men med bibehållen integritet. I rollen som bolagsjurist ingår att arbeta strategiskt, identifiera möjligheter och risker samt tillvarata Randstad Sweden Groups intressen. Du är analytisk, engagerad, professionell och nytänkande. Vidare är du en god kommunikatör och har goda kunskaper skriftligt såväl som muntligt i svenska och engelska.

Du kommer att rapportera till chefsjuristen för Randstad Sweden Group AB. Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev och betyg och intyg till: rosita@vonfeilitzen.se så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2017. Om du har några frågor kan du även kontakta Rosita på 073-540 5707. Urval sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

Foto Sten-Åke Stenberg

Jurist ny landshövding

Anders Danielsson, tidigare generaldirektör för Migrationsverket och Säpo, har utsetts till landshövding i Västra Götalands län.

Bestämmelser om resning ses över

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson har gett lagmannen Per Lennerbrant i uppdrag att överväga om bestämmelserna om resning i brottmål bör ändras så att det går att bevilja resning när det har kommit fram nya uppgifter om den tilltalades ålder.

Bergenstråhle & Partners öppnar nytt kontor

Annelie Olofsson, Nicklas Ojakangas och Urban Nyberg, alla tre med lång erfarenhet av IP och Linköpingsregionen, kliver in i bolaget och kommer att ha centrala roller i etableringen av Bergenstråhle & Partners Linköping.

Förlängd åtalstid för misstänkt terrorbrott

Åtalstid i utredningen om dådet på Drottninggatan i april i år förlängs nu ännu en gång.

UTBILDNING

24
aug

Att bemöta rättshaveristiskt beteende

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.30-16.30

19
sep

Tvistemålsprocessen I

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.15-16.

22
sep

Bisnodeakademin: GDPR - nya dataskyddsförordningen

Bisnodes kontor, Rosenborgsgatan 4-6 i Solna, kl. 09-12.

» Till utbildningar
Foto © Maram | Dreamstime.com

Åtal väckt i stor smugglingshärva

I vad som påstås vara en omfattande smuggling av alkohol åtalas nu hela 24 personer vid Göteborgs tingsrätt.

Tingsrätt stänger av nämndeman

Kristianstads tingsrätt stänger nu av en nämndeman från tjänstgöring.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 3 kommentarer

Foto Ilya Andriyanov

Färre antal anmälda brott i år

Under första halvåret 2017 anmäldes totalt 731.000 brott till de brottsutredande myndigheterna. Det är 17.000 färre brott (-2 procent) än motsvarande period 2016.

Nya regler för drönare

Från och med 1 augusti gäller inte längre kameraövervakningslagens regler för företag och privatpersoner som vill flyga drönare utrustade med kamera.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Även myndigheter riskerar ”böter”

Dataskyddsutredningen föreslår nu att sanktionsavgifter, en form av böter, även ska kunna tas ut av myndigheter som hanterar personuppgifter felaktigt.

Nya lagar och förordningar

Här är de nya lagar och förordningar som huvudsakligen har trätt ikraft under första halvåret 2017. Bland annat blir det lättare att byta namn flera gånger, men svårare att köpa e-cigarretter.

Foto Inbj

Nya domare

Regeringen har utnämnt 13 nya domare.

Ny MP på Hammarskiöld

Från och med den 1 juli 2017 är Sandra Hein Kaznova ny managing Partner för Advokatfirman Hammarskiöld & Co.

Roschier nyrekryterar inom arbetsrätt

Roschier rekryterar arbetsrättsexperten Anu Waaralinna till sitt nordiska arbetsrättsteam och utser henne till delägare och ansvarig för verksamheten i Finland.

Hammarsköld biträdde i stor medieaffär

Hammarskiöld & Co har biträtt Altor Fund IV vid förvärvet av BTI Studios-gruppen från Carlyle Group.

Foyen rekryterar inom offentlig upphandling 

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Ann Liljedal från förvaltningsrätten i Falun. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för offentliga affärer och entreprenad.

Ny delägare på Baker McKenzie

Den 1 juli 2017 tillträder Anna Orlander som ny delägare på Baker McKenzie, där hon varit anställd sedan 2007.

Överklagar domar om carried interst

Skatteverket överklagar kammarrättsdomar om beskattning av carried interest och uppger att det sker processuella skäl med hänsyn till att motparterna överklagar.

Foto Elena Elisseeva

Sommarprat och juridik

Sveriges Radio har släppt listan över årets sommarvärdar och den innehåller ett antal personer med anknytning till juridikens område.

Rättsfallsanalys
Foto © abey

Ny regel om preskription inom strandskyddet?

Två strandskyddsmål av Miljöverdomstolen väcker frågan om ny mark (eller strand) kan ha brutits och en preskriptionsregel inom strandskyddsrätten införts, skriver Peter Wencel vid rättsenheten vid Länsstyrelsen Skåne.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Stockholmspriset i Kriminologi

Professor Richard E. Tremblay tilldelas priset för sitt arbete med att bland annat ha omvandlat grundforskning till konkret brottsförebyggande åtgärder.

Ny ordförande i samfundet

Christer Danielsson efterträder Bengt Ivarsson som ordförande i Advokatsamfundet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämt domare i tingsrätt, hovrätt och förvaltningsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt