Bli kund Annonsera
tisdag 12 december 2017
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist med intresse för dataskyddsfrågor till ICA GruppenPublicerad:
6 december 2017


­

Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2016 omsatte ICA Gruppen cirka 101 miljarder kronor och hade över 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum. Läs mer om ICA här.

I april 2016 fattade EU beslut om ny dataskyddsförordning (”GDPR”) för att reglera behandling av personuppgifter. För att på ett kvalitetssäkert sätt anpassa hela sin verksamhet till GDPR pågår för närvarande ett omfattande projekt hos ICA Gruppen. ICA vill nu förstärka sin verksamhet genom att bygga ett Privacy Team på koncernnivå och söker därför en jurist med intresse för dataskyddsfrågor.

Utmaningen
På ett självständigt sätt bistå verksamheten koncernövergripande med rådgivning i olika frågor kopplade till svensk dataskyddslagstiftning. Du förväntas kunna identifiera brister samt utveckla förslag till processer och stöddokumentation för att säkerställa dataskydd. Du kommer också granska olika typer av avtal men framförallt på IT-sidan samt utföra risk- och konsekvensbedömning av exempelvis nya personuppgiftsbehandlingar. Att utveckla och utföra utbildning för olika avdelningar och dotterbolag inom ICA koncernen ingår i arbetet, liksom att vara involverad i risk- och compliance hanteringen inom dataskyddsområdet. Du kommer vara en expert/rådgivare inom dataskyddsområdet inom olika koncernövergripande projekt samt vara en drivkraft och ambassadör för dataskyddstänk inom koncernen.

Vem är du?
Du gillar att ha roligt på jobbet. Du är också en affärsinriktad och resultatorienterad jurist med intresse för dataskyddsfrågor. Med ditt pragmatiska tillvägagångssätt är du bra på att balansera affärsintressen med legala risker och du kan tolka och översätta dataskyddskrav samt komplicerade juridiska problemställningar till ett lättförståeligt affärsspråk för verksamheten. Du har en juristexamen och god arbetslivserfarenhet, helst inom dataskyddsområdet och av att arbeta med IT-relaterade avtal eller informationssäkerhet. Du har även erfarenhet av att producera styrande dokument, inkl. utbildningar och presentationer. Har du erfarenhet av att arbeta med compliance-frågor i ett koncernbolag är det en fördel. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig
Du får en utmanande och inspirerande resa när vi arbetar mot ICAs ambition att behandla personuppgifter med respekt så vi skapar förtroende, säkerhet och relevans för våra kunder och anställda. Genom praktisk kunskap om hur man implementerar och förvaltar dataskydd i en koncern inom detaljhandeln får du personlig utveckling samt vidareutbildning vid behov. Vi erbjuder också en god arbetsmiljö med trevliga kollegor.

Du kommer rapportera till vår Chief Privacy Officer och organisatoriskt höra till avdelningen Juridik inom ICA gruppen med kontor i Solna. Arbetet innebär begränsade resor.

Intresserad?
För mer information kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer ske löpande varför vi vill ha din ansökan med cv och personligt brev så snart som möjligt till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Bolagsjurist ICA”.

 

Foyen får nya delägare

Foyen tar in Christoffer Löfquist, Oscar Wackling och Richard Sahlberg som nya delägare från och med årsskiftet.

Foto ©kzenon

28 nya advokater

Sveriges advokatsamfunds styrelse antog 28 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 8 december.

Vinge prisas i London

Vinge har för fjärde året i rad utsetts av Mergermarket till Årets M&A-byrå 2017 bland affärsjurister i Sverige.

Praxisnyheter om offentlig upphandling

Advokaten Sara-Li Olovsson och biträdande juristen Martin Bogg från Delphi Advokatbyrå var talarna på onsdagens seminarium om rättsutvecklingen inom upphandlingsområdet.

UTBILDNING

12
dec

Entreprenadjuridik och försäkringslösningar

Fakultetskurser, Funckens gränd 1, Stockholm, kl. 09.30-16.30.

13
dec

Förhörsteknik

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.30-16.30

14
dec

Komplicerade boutredningar

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.30-16.30

» Till utbildningar

Sexuella trakasserier i advokatbranschen

En tredjedel av kvinnliga advokater och biträdande jurister har utsatts för sexuella trakasserier. Det visar en ny undersökning från Advokatsamfundet som rapporteras om på samfundets hemsida.

Foto LianeM

Årets advokatbyrå 2017

Marlaw är för tredje året i rad årets advokatbyrå i kategorin småbyråer, Fylgia toppar i mellan- klassen och även Delphi vinner för tredje året i rad bland storbyråerna. Det stora klientpriset tilldelas Linklaters.

Ny GD för EBM

Regeringen har utsett Monica Rodrigo till ny generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten.

Foto Simon Gunnarsson

Tydlig karriärväg för forskare

Att få en tydlig, förutsebar och samman- hängande karriärväg för forskare har länge efterfrågats. Tillsammans med Lunds universitet presenterar därför Ragnar Söderbergs stiftelse fem nya biträdande universitetslektorer.

Konkurrens- expert till Vinge

Vinges specialistgrupp EU, Competition & Regulatory rekryterar ytterligare en konkurrensexpert, Emma Johansson, till Vinges kontor i Stockholm.

Nya delägare i ADN Law

Advokaterna Claes Lood, Kristoffer Sparring och Joacim Öhlund går från Fylgia till ADN Law.

Klas Eklund till MSA

Mannheimer Swartling anställer från och med årsskiftet Klas Eklund som senior economist.

Ny counsel i White & Case

Michael Bark-Jones har utsetts till counsel i White & Case globala bankgrupp. 

Rättsväsendets chefer samlas efter #metoo

Igår samlades myndighetschefer inom rättsväsendet för ett samtal med anledning av den senaste tidens samhällsdiskussion om sexuella övergrepp och sexuella trakasserier.

Foto Michael Erhardsson

Samfundet säger nej till nytt strafförslag

I sitt yttrande över Justitiedepartmentets promemoria som föreslår livstids fängelse som normalstraff för mord avstyrker Sveriges Advokatsamfund det nya lagförslaget.

Nya delägare på MSA

Mannheimer Swartling har valt in Azadeh Razani, Joel Mårtensson och Niklas Hagbard till nya delägare på byrån med verkan från och med den 1 januari 2018.

DO inleder granskning

I kölvattnet av #metoo utvidgar nu DO sin tillsyn av rutiner och riktlinjer mot sexuella trakasserier.

Rekordmånga förvärv under tredje kvartalet

Det har varit en mycket stark transaktionsmarknad i Sverige under tredje kvartalet 2017.

Foto Sofia Strömgren

Juridikjubileum i Umeå

Juridiska institutionen i Umeå firade 40 år och det blev en dag med spännande, intressanta och välbesökta föreläsningar samt ett ministerbeök.

Konkurrensverket belönar studenter

Två studenter vid Stockholms Universitets juridiska institution tog hem första och andra pris i Konkurrensverkets årliga uppsatstävling.

Foto Peter Dejong, ICC

ICC får mänskliga rättighetspris

Internationella brottmålsdomstolen, ICC, tilldelas Stockholm Human Rights Award 2017.

Frukostseminarium om den nya arbetsrätten

Arbetsrättsexperterna Erik Danhard och Lovisa Levin talade på torsdagens frukostseminarium om nyheter inom arbetsrättslagstiftningen och rättsfallsutvecklingen på området under de senaste åren.

Nya domare

Regeringen har utnämnt tre nya chefsrådmän.

Foto © tomloel

#medvilkenrätt tas på stort allvar

Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren tycker att juristuppropet #medvilkenrätt är angeläget och visar på bredden av bristande jämställdhet.

Jämlikt bland delägarna om drygt 30 år

När Affärsvärlden listar Sveriges största affärsjuridiska byråer är det företag med flest kvinnliga delägare Landahl, med 44 procent kvinnliga delägare. På andra plats kommer Ramberg följt av Baker & Mckenzie.

Fler privatpersoner utsätts för brott

Utsattheten för bedrägerier, sexualbrott och trakasserier har ökat. Unga kvinnor utsätts oftare för trakasserier och sexualbrott medan medelålders män är mer utsatta för bedrägerier. Det visar en rapport från Brå.

Tre jurister till Bergenstråhle

IP-byrån Bergenstråhle & Partners har rekryterat de nyutexaminetrade juristerna Elin Eriksson, Jenny Crawford och Maria Dahlqvist.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto MRR-photography

23 nya advokater

Sveriges advokatsamfunds styrelse antog 23 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 10 november.

RÅ överklagar näringsförbudsdom

Målet gäller, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande, överträdelse av förbudet för den som ålagts näringsförbud att återkommande ta emot uppdrag i en näringsverksamhet som drivs av en närstående.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt