Bli kund Annonsera
lördag 21 april 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Konkurrensverket söker chefsjurist


Publicerad:
13 april 2018


Sista ansökningsdag: 2018-05-09      Diarienummer: 249/2018

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet?
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket söker dig som vill ta det övergripande ansvaret för juridiska frågor inom myndighetens sakområden. Du är direkt underställd generaldirektören, ingår i myndighetens ledningsgrupp och medverkar aktivt till att myndigheten når sina mål samt ansvarar för att säkerställa en god juridisk kvalitet i myndighetens verksamhet. 

Som chefsjurist har du ett övergripande ansvar för det juridiska stödet på myndigheten. Det innebär att du ger stöd i ärenden i konkurrens- och upphandlingsrättsliga frågor liksom i övriga verksamhetsfrågor som är av större betydelse för myndigheten. Du deltar vid föredragningar för generaldirektören inför beslut i ärenden och remisser m.m. och bistår därutöver denne med råd och kvalitetssäkring av juridiska frågor. Du deltar i planering och beredning av ärenden avseende Konkurrensverkets rättstillämpning och svarar för att denna är enhetlig. Du identifierar strategiskt viktiga juridiska frågor och utvecklar och formulerar strategier och mål för myndighetens juridiska verksamhet med fokus på processföring.

Du leder medarbetare på ett sätt som skapar engagemang och utveckling och som innebär att det juridiska stödet bidrar till att myndigheten når sina mål. Du samarbetar med Konkurrensverkets övriga chefer i gemensamma arbetsprocesser och driver ett ständigt förbättringsarbete avseende arbetsformer och kompetens. Du har en viktig roll som bärare av statstjänstemannakulturen på myndigheten. 

Kvalifikationer 
Som chefsjurist ska du svara mot mycket högt ställda krav på juridisk yrkesskicklighet, omdöme och samarbetsförmåga. Du har mycket goda kunskaper i och mångårig erfarenhet av arbete med konkurrens- och/eller upphandlingsrättsliga frågor. Dina kunskaper i processrätt är djupa och grundas i erfarenhet av domstolsprocesser. Du har erfarenhet av arbete i domstol eller förvaltningsmyndighet. Du har mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Dessutom ska du ha mycket goda kunskaper i engelska då du representerar Konkurrensverket externt i olika sammanhang, även internationellt. Omvärldsfokus är centralt i denna roll. 

Ditt ledarskap präglas av personlig mognad med erfarenhet av att leda grupper. Du kan leda kvalificerade specialister genom ett coachande förhållningssätt. Du har en djup förståelse för de behov av planering, styrning och stöd som finns i en verksamhet med höga krav på kvalitet i analys och beslutsfattande. Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på verksamheten och bidrar med stark kommunikativ förmåga till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer. 

Upplysningar 
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Rikard Jermsten, generaldirektör, Karin Lunning, ställföreträdande generaldirektör eller Karin Alling, personalansvarig. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO), och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00. 

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta. 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2018-05-09

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten här

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt tre nya domare.

44 nya advokater

Sveriges advokatsamfunds styrelse antog 44 nya ledamöter vid sitt sammanträde idag.

Ny delägare i Magnusson

Magnusson har tagit in en ny partner, advokat Helena Rönqvist, specialiserad på immaterialrätt och marknadsrätt.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem nya domare.

UTBILDNING

23
apr

Nationella upphandlingsstrategin

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 09.30-16.30.

24
apr

Klarspråk i praktiken (1,5 dagar)

Fakultetskurser, Funckens gränd 1 i Stockholm, kl. 13-16

26
apr

ÄTA-arbeten

Fakultetskurser, Funckens gränd 1, Stockholm, kl. 09.30-16.30

» Till utbildningar

Förtydligar om frihets-berövande av unga

I ett förtydligande skriver nu riksåklagaren om myndighetens riktlinjer om frihetsberövande av unga misstänkta.

Åtal mot grov olovlig underrättelseverksamhet

Idag väcktes åtal mot en person för grov olovlig underrättelseverksamhet mot person.

Foto Boris Breytman

Uppsala universitet inleder EU-samarbete

Institutet för immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt vid Juridiska fakulteten vid Uppsala universitet inleder ett samarbete med EU:s immaterialrättsmyndighet.

JO granskar domen i Solna tingsrätt

JO har beslutat undersöka hur den uppmärksammande domen i Solna tingsrätt har formulerats och om det finns behov av att ändra arbetsformerna när domskälen skrivs.

Marlaw nyanställer

MarLaw har anställt sex nya jurister.

Foto Åke E:son Lindman

HFD söker justitieråd

Eskil Nord går i pension och därför söker Högsta förvaltningsdomstolen ett nytt justitieråd.

Foto Varlakov Alex

Advokatbyråer satsar på integration

För en effektiv integration behövs broar mellan utsatta områden och andra delar av samhället. Därför har organisationen Nolla utanförskapet tillsammans med fyra advokatbyråer startat läxverkstad för skolelever i utsatta områden.

Dödligt våld ökar

Brottsförebyggande rådet, Brå, har nu publicerat den slutliga statistiken över anmälda brott för 2017.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Nya Uppsalaprofessorer

Två nya professor har utnämnts vid juridiska fakulteten i Uppsala.

Taxibolag stäms för diskriminering

Det skånska taxibolaget diskriminerade en gravid kvinna när hon sades upp under graviditeten. Det anser Diskrimineringsombudsmannen som nu stämmer bolaget.

Bröder avförda från Arvikautredning

De två bröder som tidigare varit utpekade för att ha orsakat en fyraårig pojkes död i Arvika 1998 är nu avförda från utredningen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt