Bli kund Annonsera
onsdag 17 oktober 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Erfaren förbundsjurist till VårdförbundetPublicerad:
9 oktober 2018


 

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. 

Nu söker vi en erfaren förbundsjurist till förhandlingsstrategiska enheten på nationella kansliet i Stockholm.

Din roll

Som förbundsjurist hos oss kommer du få ett intressant och utmanande arbete i en stimulerande miljö i nära kontakt med våra medlemmar och ombudsmän. Dina arbetsuppgifter kommer vara omväxlande men med stort fokus på att ge stöd, service och rådgivning till kansliet, ombudsmän och i förekommande fall förtroendevalda. Du kommer också att driva tvisteförhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt processa i domstol tillsammans med våra andra förbundsjurister.

Till dina arbetsuppgifter hör vidare bl.a. att:

  • Vara delaktig i att ta fram strategier för förbundets hantering av tvister och ge underlag till förbundsstyrelsen.
  • Representera förbundet externt avseende arbetsrättsliga frågor i de organisationer där vi är representerade (t.ex. i OFR, TCO, PTK).
  • Planera och genomföra utbildningar för våra ombudsmän.
  • Bedriva omvärldsbevakning av arbetsrättsliga frågor och hålla dig kontinuerligt uppdaterad av utvecklingen inom området. 
  • Arbeta med remissyttranden, skriva rapporter, delta i arbets- och referensgrupper samt vara föredragande i bl.a. förbundsstyrelsen.

Tjänsten är placerad på Vårdförbundets förhandlingsstrategiska enhet i Stockholm. På enheten arbetar både förbundsombudsmän, statistiker och förbundsjurister.

Din bakgrund och profil

Vi söker dig som är utbildad jurist och med gedigen erfarenhet av arbetsrätt. Du har mångårig erfarenhet av att processa i domstol, främst avseende arbetsrättsliga mål, och har omfattande kunskap och erfarenhet av centrala tvisteförhandlingar. Har du arbetat med frågeställningar kopplade till kollektivavtalet AB är detta meriterande.

Som person är du prestigelös, flexibel, lösningsorienterad och analytisk. Du är lätt att samarbeta med och trivs med stort eget ansvar. Det är vidare av stor vikt att du är kommunikativ och pedagogisk med god förmåga att presentera och förklara arbetsrättsliga frågeställningar för icke-jurister. Du talar och skriver flytande svenska och har mycket goda kunskaper i engelska.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av vår verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierande inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierande bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personligheter för att få mångfald i verksamheten.

Om oss

Vi vill vara en organisation där de anställda långsiktigt mår bra, där det råder ett öppet klimat och där alla ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Arbetsplatsen ska präglas av tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, tfn 08-14 78 31.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För att ansöka, klicka här.

För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Fullsatt på VQ Forum

På onsdagen ägde den nionde VQ-konferensen i ordningen rum på Grand Hotel i Stockholm. Årets huvudtema var “Ushering in the Future of Practice of Law with a Client Centric Approach”.

Foto Roland Magnusson

Succé för årets Juristdagar i Stockholm

I förra veckan genomfördes Juristdagarna vid Stockholms Universitet och det blev en vecka fylld av olika arrangemang.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare utnämnda

Regeringen har den 11 oktober utnämnt sju nya domare.

Ny domstolsbyggnad på gång i Malmö

Regeringen gav nyligen klartecken för en ny domstolsbyggnad i Malmö, som ska inrymma Malmö tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö samt Hyres- och arrendenämnden.

54 nya advokater

Sveriges advokatsamfunds styrelse antog 54 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 5 oktober.

Foto Bert Eriksson

Justitieråd väljs in i Svenska Akademien

Justitierådet Eric Runesson har valts in på stol nummer ett i Svenska Akademien.

Nacka tingsrätt flyttar

Nacka tingsrätt med mark- och miljödomstolen och hyres- och arrendenämnden har flyttat in i en ny domstolsbyggnad i Sickla.

Mänskliga rättighetspris till Buergenthal

Den amerikanska juridikprofessorn Thomas Buergenthal är årets mottagare av Stockholm Human Rights Award. Han får priset för att han, genom sin forskning, undervisning och rättstillämpning, har gjort stora insatser för rättsstaten och skyddet av mänskliga rättigheter.

Livstids fängelse för Madsen står fast

Den danska landsretten fastställer livstidsdomen mot uppfinnaren Peter Madsen som dömts för mord på den svenska journalisten Kim Wall.

Foto Inbj

Lyckat försök med domarutbyte

I januari inleddes ett försök med korsvis tjänstgöring mellan Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen genom att justitieråden Kerstin Calissendorff och Kristina Ståhl bytte domstol under en period.

Nya delägare i Ramberg

Den 1 september började Björn Bergström och Anders Ekborg som nya delägare i Ramberg Advokater.

Ny delägare i MAQS

Den 1 oktober ansluter Erik Palmgren till MAQS Advokatbyrå i Göteborg.

Foto © tomloel

Nya domare utnämnda

Regeringen har utnämnt elva nya domare.

Hovrätten ändrar häktningsbeslut

Göta hovrätt har beslutat att den 16-årige pojke som misstänks för mord i Huskvarna ska vara fortsatt häktad.

Ny ordförande i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering har utsett en ny ordförande, advokaten Sara Sparring, delägare i Synch Advokatbyrå.

Trägårdh Advokatbyrå tar in delägare

Nya delägare i byrån är Viviénne Dahlstrand, Johan Klåvus och Helena Olenmark Malmström.

Utträdda advokater med nya karriärer

Advokatsamfundet har antagit 91 nya advokater medan 43 ledamöter lämnade samfundet. En av dem ska nu vägleda en yngre generation och en annan blir justitieråd.

Foto Wavebreakmedia

Tingsrätter anställer jämställdhetsstrateg

Flera tingsrätter har tillsammans anställt en strateg för att stötta i jämställdhetsintegrering.

Nya ordföranden i de högsta instanserna

Helena Jäderblom har tillträtt som ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen. Anders Eka har tillträtt som ordförande i Högsta domstolen och Eric M. Runesson som justitieråd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt