Bli kund Annonsera
måndag 19 november 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bird & Bird söker en M&A-jurist


Publicerad:
2 november 2018


Bird & Bird har ett strategiskt fokus på teknik- och IP-intensiva branscher. Vi är världsledande inom IP och en av de ledande advokatbyråerna i världen inom bl.a. teknologi, kommunikation och media. Vår vision är att vara den världsledande byrån för branscher som arbetar med eller förändras av modern teknologi.

Med 29 kontor i 20 länder är den internationella dimensionen en del av vardagen och oavsett om du som medarbetare arbetar från kontoret i Stockholm, Hong Kong eller London så präglas vi av samma företagskultur. Kontoret i Stockholm finns i MOOD-huset och sysselsätter omkring 65 personer.

Nu söker vi dig som har några års erfarenhet av M&A på advokatbyrå och som nu letar efter nya utmaningar.

Är du intresserad av en arbetsplats som både engagerar och inspirerar? Vi befinner oss i ett expansivt skede och vår M&A-grupp (som är en del av Corporate-gruppen) behöver nu förstärkning av en erfaren jurist vars hjärta klappar lite extra för private equity relaterade transaktioner och som vill vara med och utveckla M&A gruppen med oss. Vi jobbar gränsöverskridande mellan våra kontor runt om i hela världen och vill vara det självklara valet för klienter inom framför allt Technology & Communications. Parallellt satsar vi aktivt på att stärka det nordiska samarbetet mellan våra kontor i Helsingfors och Köpenhamn och ser det som meriterande om du arbetat på en internationell byrå och kommunicerar på nordiska språk, utöver svenska och engelska. Vår Corporate-grupp består idag av 16 medarbetare och utgör vår största praktikgrupp på byrån. I takt med att vi nyligen har rekryterat delägare till M&A, söker vi nu nya kollegor som vill vara med på resan att bygga upp en stark M&A-grupp i Norden.

Bird & Bird har en lång historia som sträcker sig tillbaka till år 1846. Mycket har hänt sen dess och redan i slutet av 90-talet var vi bland de första byråerna att organisera våra rättsområden (Stockholmskontoret täcker idag åtta olika rättsområden) utifrån branschområden. Tack vare detta kan vi erbjuda våra klienter expertis och rådgivning i världsklass som matchar klientens specifika affärsbehov. Vi rådger klienter inom branscherna; Aviation, Automotive, Energy & Utilities, Financial Services, Life Sciences and Healthcare, Media, Entertainment & Sport, Retail & Consumer samt Technology & Communications.

Hos oss ger vi dig utrymme till att växa och vidga dina vyer, både i den personliga utvecklingen och i rådgivning över hela världen.  Att du bidrar till den goda stämningen med positiv attityd och kamratskap värdesätter vi mycket högt. På Bird & Bird arbetar vi aktivt med jämställdhet, miljöarbete och pro bono ärenden (för bland andra Barncancerfonden) och ser gärna att våra biträdande jurister aktivt engagerar sig i dessa frågor.

Vi arbetar med 60 av världens 100 mest innovativa företag enligt Forbes. Över 60 % av våra 15 största klienter och hälften av våra 100 största klienter internationellt har varit klienter i över tio år. Det är ett väldigt glädjande kvitto på att vår strategi fungerar.

Ansök genom att skicka in ditt cv, personliga brev, betyg samt i övrigt relevanta intyg via vår hemsida www.twobirds.com. senaste den 30 november 2018. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vid frågor kontakta:

Svante Karlsson

HR Manager

svante.karlsson@twobirds.com

08-506 320 00

Foto G. Fessy, EU-domstolen

Ny domare till EU-domstolen sökes

I en annons söker Domarnämnden en ny svensk domare till Europeiska unionens domstol i Luxemburg.

Magnusson rekryterar inom finans- marknadsrätt

Robert Karlsson ansluter till Magnusson i december som Head of Banking & Finance Regulatory.

Om efter- levnaden av GDPR

Datainspektionen har genomfört 400 tillsynsärenden enligt GDPR varav 60 organisationer fick en reprimand. En sammanställning gjord av DLA Piper visar dock att Sverige ligger i framkant och att bland annat Italien ligger långt efter.

Foyen får ny entreprenad- specialist

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Fatoma Hafström från Skanska Sverige.

Ny chefsjurist på Alecta

Charlotte Rydin blir ny chefsjurist på Alecta och lämnar motsvarande roll på Finansinspektionen.

32 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 32 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 november.

Två nya delägare i Bokwall Rislund

Emil Fahlén Godö och Lina Håkansson Kjellén blir nya delägare i Bokwall Rislund från och med årsskiftet.

Vinge segrare i Advokatinnebandyn

Det blev en rafflande final och tuff kamp om guldmedaljen när Stockholms större advokatbyråers årliga innebandyturnering avgjordes på fredagseftermiddagen. Men det blev till slut Vinge som tog hem segern.

Lagbilder från innebandyn del 1

Lagbilder från innebandyn del 2

Foto inbj

Åtta nya domare utnämnda

Regeringen har den 8 november utnämnt åtta stycken nya domare.

Ny delägare på Hellström

Advokat Kristoffer Clausen tillträdde som delägare på Hellström den 1 november 2018

Styrningen av rättskedjan granskas

Hur en myndigheten i rättskedjan (polis, åklagare, domstolar och kriminalvård) styrs påverkar ofta kedjans övriga aktörer. Det menar Riksrevisionen som nu ska granska om styrningen av de olika myndigheterna har ett tillräckligt tydligt helhetsperspektiv.

Foto Inbj

Kortare tid från brott till straff

I januari utökas försöket med snabbare lagföring av enkla brott till hela norra Stockholm.

Ny delägare i Cederquist

Per Henriksson blir ny delägare i Cederquists grupp för Bank & Finans.

Synch startar upp verksamhet i Skåne

Synch anställer Johan Ragnar, som sedan många år är verksam advokat i Skåne och blir därmed officiellt verksamma i Skåne och Öresundsregionen.

Foto Åke E:son Lindman

Nytt justitieråd i HFD

Regeringen har utnämnt advokaten Mats Anderson till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt