Bli kund Annonsera
fredag 14 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Ellevio söker bolagsjurist till vikariat på 12 månaderPublicerad:
15 november 2018


Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 450 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i över 940 000 hem och företag och för samhället i stort.

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Nu söker vi dig som vill förstärka vår juristavdelning i Stockholm under ett föräldravikariat.

Ellevios juristavdelning består av två jurister och en chefsjurist. Juristerna möter de flesta olika juridiska frågeställningar som uppkommer i verksamheten. Nu blir en av juristtjänsterna vakant på grund av en föräldraledighet och Ellevio söker en jurist som kan fylla denna roll från januari 2019 och minst ett år framåt.

Din roll

Den vakanta rollen är juristavdelningens kontaktperson för funktionerna som ansvarar för kundfrågor och driften av elnätet och i arbetet ingår att arbeta brett med många olika juridiska frågor som uppkommer i verksamheten. De rättsområden du främst kommer att arbeta inom är kommersiell avtalsrätt, entreprenadrätt, offentlig upphandling, fastighetsrätt, skadeståndsrätt men även frågor kopplade till ellagen, compliance och dataskydd blir aktuella.

Arbetet kan även innebära att hålla utbildningar för verksamheten samt arbete med att ta fram företagspolicies och mallar.

Vi erbjuder dig

På Ellevio får du en givande och utmanande arbetsvardag med möjlighet att arbeta brett inom juridiken. Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill prova på arbetet som bolagsjurist på ett spännande bolag. Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Valhallavägen i Stockholm.

Din profil

Vi söker en jurist med goda allmänjuridiska kunskaper, du får gärna vara i början av din karriär men du bör ha viss arbetslivserfarenhet. Ellevio är ett ingenjörsföretag och tidigare erfarenhet från liknande bransch är meriterande. Det är också en fördel om intresse för dataskydd och compliance finns.

Vi som arbetar på Ellevio har dagligen en mängd kontakter med vår omvärld – med kunder, entreprenörer, markägare, myndigheter, branschkollegor och många fler och du bör vara social, prestigelös och flexibel för att trivas i rollen. Vidare ser vi att du är pragmatisk och lösningsorienterad och är helt flytande i såväl svenska som engelska.

Välkommen med din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ellevio med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt viawww.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Visstid Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt