Bli kund Annonsera
fredag 14 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

HSB SKÅNE söker juristPublicerad:
21 november 2018


Om verksamheten
HSB Skåne satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose kundernas behov. Verksamhetsidén är att utveckla attraktiva boendemiljöer genom nyproduktion av bostäder, genomföra ombyggnationer och reparationer samt tillhandahålla ett brett utbud av förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Vi arbetar ständigt med vårt varumärke och i detta ingår att vi har en kompetent och motiverad personal som trivs på sin arbetsplats. Därför satsar vi mycket på internutbildning, trivselaktiviteter och att miljön är så innovativ som möjligt. HSB Skåne har 160 medarbetare som verkar i 17 kommuner i Skåne. Marknadsområdeskontor finns i Lund, Eslöv, Ystad, Hässleholm och Kristianstad.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en jurist till juristavdelningen på vårt huvudkontor i Lund. Du kommer arbeta brett inom det fastighetsrättsliga området med fokus på bostads-, hyres, entreprenad- och föreningsrätt och hantera många parallella ärenden inom dessa områden. Arbetsuppgifterna består i att hjälpa bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare genom rådgivning, utbildning och ombudskap i preventivt syfte och i tvister. Ärenden kan t.ex. handla om störningar, skador i fastighet och ansvarsfördelning, reglering av olika upplåtelseformer och föreningsrättsliga ordningsfrågor. Till din hjälp finns internt specialister inom fastighetsekonomi, byggnadsteknik, entreprenad och energi. Resor inom Skåne förekommer i tjänsten och arbete kvällstid förekommer i samband med utbildningar, bolagsstämmor och andra möten.

Vem är du?
Du har juristexamen och några års erfarenhet, exempelvis från advokatbyrå, domstol eller annat för tjänsten relevant arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av fastighetsrättsliga området och det är meriterande om du har notariemeritering och processvana. Du har mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på olika nivåer. Du är van att arbeta självständigt och är lösningsorienterad i ditt arbete. Eftersom en stor del av arbetet består i att ge rådgivning och hålla utbildningar, är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk och har en förmåga att förklara juridiska frågeställningar på ett lättbegripligt sätt. Som person är du orädd och prestigelös. Vidare är du serviceinriktad och har förmåga att bygga relationer. Då resor i tjänsten förekommer i tjänsten förutsätter vi att du har körkort.

Du erbjuds
Du erbjuds en dynamisk roll med stor frihet under ansvar. Arbetsplatsen präglas av en prestigelös företagskultur och arbetsgivaren strävar efter att upprätthålla balans i tillvaron mellan arbete och fritid. HSB Skåne värnar om att medarbetarna ska trivas och satsar därför på internutbildning, sociala aktiviteter och på att premiera nytänkande. Besök gärna vår hemsida www.hsb.se/skane för mer information om vår verksamhet.

I denna rekrytering samarbetar HSB Skåne med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in dina ansökningshandlingar via Jureks hemsida www.jurek.se så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på 0702-917046 alternativt agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Område:
Lund
Skåne län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt