Bli kund Annonsera
fredag 14 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Volvo Trucks TechnologyPublicerad:
26 november 2018


Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Vi tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvokoncernen, med huvudkontor i Göteborg, sysselsätter cirka 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning i mer än 190 marknader.

Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Volvo Group Trucks Technology

Volvo Group Trucks Technology förser Volvo Group Trucks med toppmodern forskning, avancerad teknik, produktplanering samt support både vid inköp och eftermarknad. Genom Volvo Group Trucks Technology är du en del av ett globalt högkvalificerat team av medarbetare som arbetar med passion och som uppskattar utveckling och förändring som vägen framåt.

Bolagsjurist till Volvo Group Trucks Technology (GTT)

Vi söker nu en erfaren medarbetare till GTTs juristteam i Göteborg. Som bolagsjurist blir din uppgift att stödja verksamheten med all förekommande juridik i GTTs internationella verksamhet. Arbetet kommer innebära ett visst resande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Att hantera verksamhetens processer gällande leverantörer och garantier i domstol- och skiljeförfaranden i nära samarbete med externa ombud.
  • Generell juridisk rådgivning och support till den löpande verksamheten såsom att skriva och förhandla avtal, göra legala riskbedömningar och vara lösningsorienterad för att uppnå bästa möjliga resultat.
  • Rådgivning och utbildning i olika compliancerelaterade frågor såsom till exempel konkurrensrätt, exportkontroll men också gällande Volvo Groups compliance policys och guidelines samt ny aktuell lagstiftning.

Din bakgrund och erfarenhet

  • Du har juristexamen och därefter minst 8-10 års relevant erfarenhet från advokatbyrå eller motsvarande position på bolag.
  • Erfarenhet av att hantera större tvister är avgörande eftersom ditt primära ansvarsområde kommer att vara internationella processer.
  • Erfarenhet av att skriva och förhandla komplexa kommersiella avtal.
  • Om du även har erfarenhet av konkurrensrätt eller exportkontroll är det meriterande.
  • Vi ser det positivt om du har arbetat med bilindustrin med liknade frågor.
  • Koncernspråket är engelska varför du måste vara van vid att arbeta med engelska språket som arbetsspråk.

Personliga egenskaper

Du är en positiv person som trivs i en dynamisk och snabbrörlig internationell miljö. Du har personlig integritet och är förtroendeingivande, lösningsfokuserad, drivande och flexibel att anpassa dig till nya situationer. För att lyckas i denna roll är det avgörande att du har utvecklad kommunikativ förmåga, servicekänsla samt är business minded och vill arbeta nära och bli delaktig i affären och bolagets verksamhet.

Vi erbjuder ett spännande arbete i global miljö med professionella kollegor över hela världen. Det finns goda förutsättningar för utveckling och mycket goda karriärmöjligheter inom Volvo. Vi tycker också att det är viktigt att vi trivs och har roligt på jobbet och ser fram emot att få träffa vår nya kollega!

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Susanne Falk på Falk Search, tel +46 762 82 88 89. Maila din ansökan med CV och personligt brev till cv@falksearch.se snarast möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt