Bli kund Annonsera
fredag 14 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Försäkringkassan söker fler rättsliga experter


Publicerad:
27 november 2018


Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet vilket innebär att det finns goda möjligheter till utveckling och rörlighet. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del för att nå vårt mål att öka allmänhetens förtroende. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi arbetar också aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla får lika möjligheter.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss

Vi söker flera rättsliga experter till Rättsavdelningen i Stockholm
 

Rättsavdelningen ansvarar för, utvecklar och leder den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen arbetar med att ge rättsligt stöd till verksamhetens olika delar samt genomför rättslig kvalitetsuppföljning och analyserar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet. Rättsavdelningen för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser och behandlar remisser från riksdagen, regeringen och andra myndigheter. Rättsavdelningen består av fyra verksamhetsområden. De rättsliga experterna arbetar mestadels i tillämparteam med olika ansvarsområden utifrån de olika försäkringsområden som Försäkringskassan ansvarar för.

Ansvar och arbetsuppgifter

Uppgiften som rättslig expert i tillämparteamen innebär att du tillsammans med övriga rättsliga experter i teamet driver arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning av socialförsäkringen i Försäkringskassan.
Teamet ansvarar för att ta fram normerande styrdokument och tillämpningsdelarna i Försäkringskassans vägledningar inom aktuellt försäkringsområde. Tillsammans med processjuridiska enheterna bevakar teamet tillämpningen av socialförsäkringen och driver fram rättspraxis och prejudikat. 
En stor del av arbetet består i att vara rättsligt stöd för övrig verksamhet genom direkta möten och deltagande i olika arbetsgrupper. Du deltar också i arbetet med att ta fram remissvar och kvalitetssäkra olika stöddokument. Arbetet innebär även att delta i utvecklingsprojekt och samverka med andra myndigheter.

Vi söker dig som 

 • har juristexamen
 • är notariemeriterad eller har erfarenhet av juridiskt arbete i domstol
 • är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos olika samarbetspartners
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • kan förstå och analysera komplexa frågor
 • samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
 • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Det är meriterande om du: 

 • har mycket goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik
 • har goda kunskaper i EU-rätt, särskilt avseende regleringen av socialförsäkringen 
 • har erfarenhet från kammarrätt eller Högsta förvaltningsdomstolen
 • har erfarenhet av arbete i Regeringskansliet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Rekryteringen kan omfatta både tillsvidareanställningar och visstidsanställningar. Samtliga är heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse, men helst så snart som möjligt. Provanställning kan bli aktuellt vid tillsvidareanställning. Stationeringsort är Försäkringskassans kontor i Hägersten, Stockholm.

Om du har frågor

Vill du veta mer om anställningarna är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gerda Lind, tel. 010-111 30 09. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Josefin Lewenstierna, tel. 010-116 33 76. Vid fackliga frågor kontakta Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Margaretha Palmblom, tel. 010-114 75 68, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 december 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Ansök här

Kontaktpersoner

Länk till den här sidan, klicka här

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt