Bli kund Annonsera
fredag 14 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Advokatfirman Glimstedt söker utvecklingsinriktad KM-manager/Information Officer med digitalt fokus till kontoret i Göteborg


Publicerad:
6 december 2018


Glimstedt är en av Sveriges stora advokatbyråer med ca 250 medarbetare fördelade på 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum. Till kontoret i Göteborg söker vi nu Dig som är kommersiellt intresserad, insatt i advokatbranschen och som brinner för frågor kring hur vi med struktur och system kan förädla och utveckla vårt knowhow och vår affärsmodell. I rollen ingår den traditionella delen av ett KM-arbete: identifiera, strukturera, tillvarata och tillgängliggöra kunskap, knowhow, arbetsrutiner, processer, mallar, utbildning och sådant som kan standardiseras. Med nya digitala verktyg och utvecklade system blir den moderna KM-rollen också utvecklingsinriktad och kan bidra till att skapa större kommunikationsytor till klient, skapa nya affärsmodeller, öka effektiviteten och i slutändan skapa mervärde för både medarbetare och klienter.

Rollen innefattar bl a att

- Tillsammans med VD och ledning utveckla och kvalitetssäkra processen från ärendets registrering till faktura och måluppföljning samt implementera ett nytt affärssystem som stöttar denna process.

- Kvalitetssäkra och utveckla rutiner och mallar för bolagets knowhow och optimera värdet av det i våra affärsområden.

- Genom våra system utveckla den digitala transparensen och kommunikationen mot kund.

- Säkerställa att bolaget har tillgång till relevant litteratur och informationsdatabaser. 

Vi söker Dig som är jurist och vill dela Din tid på den praktiserande verksamheten och den nu beskrivna tjänsten. Du brinner för att utveckla den traditionella juristens roll till en mer framåtriktad affärspartner, där sättet tjänsten kommuniceras och tillhandahålls på liksom olika affärs-och prismodeller är av intresse. Du är intresserad av affärsutveckling, har grundläggande kunskaper inom it och har erfarenhet av att arbeta integrerat med CRM, affärssystem och ekonomisystem eller liknande. Du har erfarenhet av att driva förändringsarbete och Du är framförallt en god lagspelare med stor förmåga att kommunicera och driva saker från start till mål.

Glimstedt i Göteborg är ett framgångsrikt advokatbolag som idag leds operativt av VD och ledningsgrupp, i vilken rollen kommer att ingå. Verksamheten är indelad i 5 affärsområden: Fastighet, Obestånd, Kommersiella Tvister, Offentliga Affärer och Corporate Commercial. Vi är idag 35 medarbetare och kommer växa ytterligare. Vi leder idag arbetet att gå från byrå till bolag, vilket innebär att Du kommer komma in i en positiv och dynamisk utvecklingsresa där Du har möjlighet att påverka.

Maila ett personligt brev och CV till sabine.sondergaard@glimstedt.se, senast 2018-12-21. Har du frågor är du välkommen att ringa Sabine Söndergaard, 0722-463830.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt