Bli kund Annonsera
fredag 14 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Konkurrensverket söker Processråd med upphandlingsrättslig inriktning


Publicerad:
6 december 2018


Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet?
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi söker en erfaren jurist för att arbeta som processråd med upphandlingsrättslig inriktning vid Juridiska avdelningen. Avdelningen företräder Konkurrensverket i domstol bl.a. när det gäller mål om upphandlingsskadeavgift enligt upphandlingslagarna. Avdelningen hanterar även domstolsprocesser som prövas med stöd av konkurrenslagen och verksjuridiska frågor. Avdelningen består av kvalificerade jurister som tar aktiv del i verkets tillsynsarbete och bistår med rättslig analys internt. 

Dina arbetsuppgifter 

• Du för Konkurrensverkets talan i domstol i mål om upphandlingsskadeavgift och även i andra domstolsprocesser som rör det upphandlingsrättsliga regelverket där Konkurrensverket uppträder som part. 

• Du tar aktiv del i utredningar av misstänkta överträdelser av upphandlingslagarna, bistår med rättslig analys och kvalitetssäkring och sprider kunskap internt. 

• Du arbetar med att skriva Konkurrensverkets expertyttranden till domstol i mål om överprövning enligt upphandlingslagstiftningen och verkets skriftliga ställningstaganden som rör det upphandlingsrättsliga regelverket i andra sammanhang. 

• Du deltar i Juridiska avdelningens övriga uppgifter t.ex. arbete med föreskrifter och andra regeländringar nationellt och i EU, internationell samverkan, remissyttranden och liknande. 

Kvalifikationer 

• Du har jur.kand./juristexamen och är en skicklig jurist med mångårig yrkeserfarenhet. Det kan vara erfarenhet från arbete som till exempel advokat, domare, förvaltningsjurist eller genom annan motsvarande tjänstgöring som jurist exempelvis inom myndighet, statligt bolag, kommun eller organisation. 

• Du har goda kunskaper i och erfarenhet av arbete med domstolsprocesser och goda kunskaper inom det upphandlingsrättsliga regelverket. 

• Du har goda kunskaper i EU-rätt. 

Personliga egenskaper 

• Du är resultatorienterad och har en mycket god analytisk förmåga. 

• Du har hög arbetskapacitet, arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt och har en god förmåga att prioritera. 

• Du är van att arbeta såväl självständigt som med andra och har mycket god samarbetsförmåga. 

• Du har hög integritet och är lyhörd. 

• Du har god pedagogisk förmåga och mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet från domstolsprocesser som rör upphandlingsrätt, särskilt i förvaltningsdomstol. 

Upplysningar 

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning. 

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Chefsjurist Marie Östman eller personalansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare Håkan Carlsson (Saco) och Ulf Bengtsson (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00. 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2019-01-09

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt