Bli kund Annonsera
onsdag 16 januari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Caverion söker bolagsjuristPublicerad:
21 december 2018


Caverion bidrar med smarta tekniska lösningar och tjänster för byggnader, industriprocesser och infrastruktur. Vårt unika tjänsteerbjudande omfattar hela livscykeln, från design och konstruktion till underhåll. Vår vision är att vara förstahandsvalet när vår omvärld digitaliseras. Caverions aktier är noterade på Nasdaq Helsingfors och under 2017 omsatte vi cirka 2.3 miljarder EUR. Caverion har omkring 16 000 medarbetare i tolv länder i Europa. I Sverige har Caverion ca 3 300 medarbetare och är etablerade på 75 orter runtom i landet. Läs gärna mer om Caverion på www.caverion.se

Nu söker vi en bolagsjurist till vårt Stockholmskontor på Kungsholmen. Du tillhör ett team om tre jurister och rapporterar direkt till Caverions chefsjurist.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du vara ett stöd för Caverions samtliga tjänsteområden. Fokus är entreprenadrätt och i din roll kommer du bland annat att arbeta i bolagets olika projekt, hela vägen från anbudsprocessen till implementering. Fokus blir i denna del upprättande och förhandling av avtal, där du tar en aktiv roll för att nå bästa affärsmässiga resultat. En stor del av din tid kommer du också att hantera bolagets entreprenadrättstvister, ibland med stöd av externa ombud. I rollen ingår även att hålla internutbildningar i framför allt entreprenadrätt.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och ca 1 – 3 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Har du arbetat med entreprenadrätt är det meriterande, men viktigare är att du har ett intresse av att arbeta med det rättsområdet. Vi ser annars gärna att du arbetat med processande och tvister. Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är prestigelös, pragmatisk och du har ett stort intresse för teknik och själva affären. Du har en utmärkt samarbets- och kommunikationsförmåga, mycket lätt för att bygga relationer och du tycker om att ge service. Du arbetar obehindrat på svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

Du erbjuds en omväxlande roll där du kommer att få stora möjligheter att växa och utvecklas i en dynamisk miljö. Du kommer vara en del av en juristavdelning som värdesätter driv och affärsmässighet, och som alltid eftersträvar att leverera högkvalitativ juridisk rådgivning till verksamheten. På Caverion genomsyras vårt arbetssätt av bolagets fyra värderingar: Innovation – Ansvar – Samarbete – Professionalitet. Att få möjlighet att utvecklas och därmed växa med Caverion är viktigt.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Caverion med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Viss ökning av disciplinanmälningar

Antalet disciplinanmälningar mot advokater 2018 var något större än 2017. Den långsiktiga trenden är dock att anmälningarna blir färre, trots att antalet advokater ökar. Det framgår av ny statistik från Advokatsamfundet.

Foto Stockholms universitet

Högst antal sökande på juristprogrammet

Efter urval två till vårterminen 2019 har totalt 18.525 personer antagits till utbildningar vid Stockholms universitet. Populärast var juristprogrammet.

Foto © Elnur

Årets byråer utsedda

Vinnarna i Årets Advokatbyrå utsågs på torsdagen. Hamilton vann kategorin "Stora byråer 200+ mkr” och delar även första platsen med Lindahl i klassen ”Stora klientpriset”.

Ny delägare i Setterwalls

Advokaten Henrik Trölle blir ny delägare vid Setterwalls i Malmö.

Foto stocksnapper

Domstolsbyggnad i Norrköping upphandlad

Domstolsverket har genomfört en upphandling för en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Norrköping. Inflyttning beräknas ske 2022.

Wåhlin utser ny MP

Jonas Holmstedt har utsetts till ny managing partner för Wåhlin.

Cederquist utser ny delägare

Elsa Arbrandt har valts in som delägare med start första januari.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Hanna Sundberg inträdde som partner på Kilpatrick Townsend Stockholmskontoret per den 1 januari 2019.

Ny storbyrå i Stockholm

Den 1 januari slog Advokatbyrån Cirio, med tidigare medarbetare från Lindahl, upp sina portar i Stockholm.

Foto JanneBanan

Nya justitieråd i HD

Regeringen har utnämnt Cecilia Renfors och Stefan Reimer till justitieråd i Högsta domstolen.

Fyra nya delägare i Glimstedt

Fyra nya delägare tillträder på Glimstedt vid årsskiftet.

Ny delägare i Ramberg

Advokaten Mango Kask lämnar MAQS och inträdde den 1 januari som ny delägare i Ramberg.

”Mansfri” festival var diskriminering

Det var en överträdelse av diskriminerings- förbudet när musikfestivalen Statement uttalade att cis-män inte skulle ges tillträde till festivalen.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt