Bli kund Annonsera
onsdag 16 januari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Skattejurist till LänsförsäkringarPublicerad:
27 december 2018


Till Länsförsäkringar AB söker vi nu en driven, affärsorienterad och koordinerande skattejurist som söker utmaningar i försäkrings- och bankverksamhet. Hos oss kan du vänta dig en spännande resa fylld av möjligheter, utveckling samt komplexa och väldigt stimulerande arbetsuppgifter. Skatteteamet är en stark sammansvetsad grupp som kännetecknas av mycket god kompetens, enormt engagemang och framåtanda och därtill har vi väldigt roligt ihop. Vill du vara med på en fantastiskt utvecklande och spännande resa? Vi söker dig som är redo att ta nästa steg i karriären och är villig att ta ett stort ansvar!


Om jobbet
Vi söker dig med fokus på generella inkomstskatterättsliga frågor utifrån ett bolagsperspektiv. Du kommer att bistå med din skatterättsliga kompetens i de internt löpande skattefrågorna gentemot såväl försäkrings- som bankverksamheten. Därutöver är det din uppgift att koordinera olika interna projekt inom avdelningen samt gentemot övriga verksamheten.

Vårt kontor finns på Gärdet i Stockholm.
 

Utbildning och erfarenhet
Du som söker har juristexamen och minst 5 års yrkeserfarenhet från skatterelaterat arbete med inriktning på bolagsbeskattning. Erfarenhet av branschspecifika frågor för försäkrings- och bankverksamhet är särskilt meriterande.


Vem är du?
Du har en stark egen drivkraft och är resultatinriktad samt trivs med att koordinera och arbeta med olika parallella uppgifter och projekt. Du är duktig på att planera, organisera och strukturera ditt arbete. Du arbetar självständigt och tar ansvar men samarbetar gärna med andra och då arbetet är av både konsultativ och projektledande karaktär är du utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga och skapar goda relationer och engagemang.

 

Om oss
Skatteavdelningen tillhör Ekonomi & Finans på Länsförsäkringar AB och arbetar på uppdrag av CFO Group gentemot vd, koncernledningen, styrelser, affärsområden och stödenheter. Vi ansvarar för att centralt hantera Länsförsäkringar AB-koncernens skattefrågor vilket innefattar bland annat företagsbeskattning, mervärdesskatt och transfer pricing. Utöver skattechefen finns fem skattejurister med olika ansvarsområden.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Sharp Recruitment. Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2019. Ansökan och CV skickas till ron.cohen@sharprecruitment.se. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ron Cohen på + 46 73 518 51 88.

 

Vi svarar gärna på dina frågor                                                                          

  • Anna Hagdorn Skattechef, telefon 08-588 400 86
  • Ulrika Taylor kontaktombud FTF, telefon 08-588 404 25
  • Erika Berglund kontaktombud SACO, telefon 08-588 404 94

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss här

I denna rekrytering har Länsförsäkringar AB valt att arbeta med Sharp Recruitment. För mer information om Länsförsäkringar och/eller tjänsten kan du kontakta Ron Cohen på +46 73 518 51 88 eller ron.cohen@sharprecruitment.se

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpandes, ansök redan därför idag.

Viss ökning av disciplinanmälningar

Antalet disciplinanmälningar mot advokater 2018 var något större än 2017. Den långsiktiga trenden är dock att anmälningarna blir färre, trots att antalet advokater ökar. Det framgår av ny statistik från Advokatsamfundet.

Foto Stockholms universitet

Högst antal sökande på juristprogrammet

Efter urval två till vårterminen 2019 har totalt 18.525 personer antagits till utbildningar vid Stockholms universitet. Populärast var juristprogrammet.

Foto © Elnur

Årets byråer utsedda

Vinnarna i Årets Advokatbyrå utsågs på torsdagen. Hamilton vann kategorin "Stora byråer 200+ mkr” och delar även första platsen med Lindahl i klassen ”Stora klientpriset”.

Ny delägare i Setterwalls

Advokaten Henrik Trölle blir ny delägare vid Setterwalls i Malmö.

Foto stocksnapper

Domstolsbyggnad i Norrköping upphandlad

Domstolsverket har genomfört en upphandling för en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Norrköping. Inflyttning beräknas ske 2022.

Wåhlin utser ny MP

Jonas Holmstedt har utsetts till ny managing partner för Wåhlin.

Cederquist utser ny delägare

Elsa Arbrandt har valts in som delägare med start första januari.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Hanna Sundberg inträdde som partner på Kilpatrick Townsend Stockholmskontoret per den 1 januari 2019.

Ny storbyrå i Stockholm

Den 1 januari slog Advokatbyrån Cirio, med tidigare medarbetare från Lindahl, upp sina portar i Stockholm.

Foto JanneBanan

Nya justitieråd i HD

Regeringen har utnämnt Cecilia Renfors och Stefan Reimer till justitieråd i Högsta domstolen.

Fyra nya delägare i Glimstedt

Fyra nya delägare tillträder på Glimstedt vid årsskiftet.

Ny delägare i Ramberg

Advokaten Mango Kask lämnar MAQS och inträdde den 1 januari som ny delägare i Ramberg.

”Mansfri” festival var diskriminering

Det var en överträdelse av diskriminerings- förbudet när musikfestivalen Statement uttalade att cis-män inte skulle ges tillträde till festivalen.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt