Bli kund Annonsera
onsdag 16 januari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Scania


Publicerad:
27 december 2018


Vill du vara med och göra skillnad på ett av Sveriges mest anrika och spännande bolag i en mycket internationell miljö?

Corporate Legal Affairs är den centrala delen av Scanias globala juristfunktion ochingår i ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Avdelningen består idag av fyra affärsjurister, en assistent samt chefsjuristen som även är chef för ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Då nuvarande bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing går vidare till nya utmaningar inom Corporate Legal Affairs, ska en ny bolagsjurist till detta ansvarsområde anställas. Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje, där huvuddelen av organisationen också är fysiskt lokaliserad. En väsentlig andel medarbetare finns också utspridda i olika länder där Scania bedriver verksamhet.

Arbetsbeskrivning
I denna rollen erbjuds en varierad och utvecklande roll på ett internationellt bolag! I rollen arbetar du med affärsjuridisk rådgivning i en multikulturell miljö.
Du är ett stöd i det dagliga arbetet med legal rådgivning och riskbedömning till såväl Scanias inköpare som till inköpsorganisationens ledning. Du kommer att arbeta med olika rättsområden relevanta för en inköpsorganisation, framförallt köp- och avtalsrätt, men även immaterialrätt, IT-rätt, insolvensrätt etc. Du kommer även att arbeta med internutbildning av inköpare samt medverka i intern processutveckling för inköpsorganisationen. Arbetet är omväxlande och självständigt. Du kommer att, liksom övriga bolagsjurister, vara baserad i Södertälje och rapportera till Scanias
chefsjurist.

Vem är du?

  • Du har en juristexamen och har 3-7 års relevant arbetslivserfarenhet från
    advokatbyrå eller som bolagsjurist.
  • Vi ser gärna att du har goda kunskaper i och har arbetat med kommersiell
    avtalsrätt.
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
  • Det är meriterande med kunskaper i tyska.

För att trivas på Scania tror vi att du är prestigelös, resultatorienterad, beslutsför samt har ett gott omdöme. Du är van vid att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt och har en hög arbetskapacitet. Vi ser gärna att du som söker har god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad och har ett intresse för affärer. I och med att arbetet omfattar både externa och interna kontakter ser vi gärna att du är utåtriktad, självgående och har lätt för att samarbeta.

Om Scania
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med partners och kunder leder Scania övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade Scania 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industrioch marinmotorer till sina kunder. Bolaget omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 54 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Scania strävar efter att arbeta utifrån sina sex kärnvärden:
• Customer first • Respect for the individual • Elimination of waste • Determination • Team spirit •Integrity

APPLY

Viss ökning av disciplinanmälningar

Antalet disciplinanmälningar mot advokater 2018 var något större än 2017. Den långsiktiga trenden är dock att anmälningarna blir färre, trots att antalet advokater ökar. Det framgår av ny statistik från Advokatsamfundet.

Foto Stockholms universitet

Högst antal sökande på juristprogrammet

Efter urval två till vårterminen 2019 har totalt 18.525 personer antagits till utbildningar vid Stockholms universitet. Populärast var juristprogrammet.

Foto © Elnur

Årets byråer utsedda

Vinnarna i Årets Advokatbyrå utsågs på torsdagen. Hamilton vann kategorin "Stora byråer 200+ mkr” och delar även första platsen med Lindahl i klassen ”Stora klientpriset”.

Ny delägare i Setterwalls

Advokaten Henrik Trölle blir ny delägare vid Setterwalls i Malmö.

Foto stocksnapper

Domstolsbyggnad i Norrköping upphandlad

Domstolsverket har genomfört en upphandling för en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Norrköping. Inflyttning beräknas ske 2022.

Wåhlin utser ny MP

Jonas Holmstedt har utsetts till ny managing partner för Wåhlin.

Cederquist utser ny delägare

Elsa Arbrandt har valts in som delägare med start första januari.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Hanna Sundberg inträdde som partner på Kilpatrick Townsend Stockholmskontoret per den 1 januari 2019.

Ny storbyrå i Stockholm

Den 1 januari slog Advokatbyrån Cirio, med tidigare medarbetare från Lindahl, upp sina portar i Stockholm.

Foto JanneBanan

Nya justitieråd i HD

Regeringen har utnämnt Cecilia Renfors och Stefan Reimer till justitieråd i Högsta domstolen.

Fyra nya delägare i Glimstedt

Fyra nya delägare tillträder på Glimstedt vid årsskiftet.

Ny delägare i Ramberg

Advokaten Mango Kask lämnar MAQS och inträdde den 1 januari som ny delägare i Ramberg.

”Mansfri” festival var diskriminering

Det var en överträdelse av diskriminerings- förbudet när musikfestivalen Statement uttalade att cis-män inte skulle ges tillträde till festivalen.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt