Bli kund Annonsera
torsdag 17 januari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist, Regulatory Affairs, LänsförsäkringarPublicerad:
10 januari 2019
Länsförsäkringar

LFAB ägs till 100 procent av länsförsäkringsbolagen, som i sin tur ägs av sina försäkringskunder. Länsförsäkringar AB har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Om jobbet

Vi söker en skicklig och erfaren jurist till Group Regulatory Affairs (GRA) på LFAB. Du erbjuds en spännande roll med kvalificerat juridiskt arbete hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring med kontor på Gärdet i Stockholm.  GRA som är under uppbyggnad är placerad inom enhet Juridik på LFAB. 

GRAs uppgifter är bevakning, påverkan och tolkning av främst finansiella regelverk med gruppåverkan inom områdena bank, försäkring och finansiella konglomerat. GRA ska tillvarata Länsförsäkringsgruppens intressen i lagstiftningsprocesser och därvid särskilt värna att Länsförsäkringsgruppens ömsesidiga natur och federativa affärsidé beaktas av lagstiftare och tillsynsmyndigheter.

Vem är du?

GRA söker dig som är utbildad jurist, gärna assessor, med minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med lagstiftning eller från domstol/myndighet i Sverige eller inom EU alternativt har annan erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Kunskaper inom finansiell rätt, offentlig rätt/förvaltningsrätt eller de regelverk som styr finansiella företag och finansiella marknader är meriterande. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du är ansvarstagande och strukturerad. Du besitter en mycket god analytisk förmåga och hög integritet men är också kommunikativ och socialt kompetent. Vidare är du drivande och kan hantera högt tempo samtidigt som du är noggrann och har förmågan att prioritera effektivt. Vi värdesätter särskilt ett genuint engagemang för den kundägda/ömsesidiga idé som utgör Länsförsäkringars fundament och drivkraft.

Mer om Länsförsäkringar

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om oss.

http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan snarast då vi löpande går vidare med kandidater. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Johan Kjellberg på Brillo Executive Search AB via johan.kjellberg@brillosearch.se eller 0702-701218. Ansök här
 

Viss ökning av disciplinanmälningar

Antalet disciplinanmälningar mot advokater 2018 var något större än 2017. Den långsiktiga trenden är dock att anmälningarna blir färre, trots att antalet advokater ökar. Det framgår av ny statistik från Advokatsamfundet.

Foto Stockholms universitet

Högst antal sökande på juristprogrammet

Efter urval två till vårterminen 2019 har totalt 18.525 personer antagits till utbildningar vid Stockholms universitet. Populärast var juristprogrammet.

Foto © Elnur

Årets byråer utsedda

Vinnarna i Årets Advokatbyrå utsågs på torsdagen. Hamilton vann kategorin "Stora byråer 200+ mkr” och delar även första platsen med Lindahl i klassen ”Stora klientpriset”.

Ny delägare i Setterwalls

Advokaten Henrik Trölle blir ny delägare vid Setterwalls i Malmö.

Foto stocksnapper

Domstolsbyggnad i Norrköping upphandlad

Domstolsverket har genomfört en upphandling för en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Norrköping. Inflyttning beräknas ske 2022.

Wåhlin utser ny MP

Jonas Holmstedt har utsetts till ny managing partner för Wåhlin.

Cederquist utser ny delägare

Elsa Arbrandt har valts in som delägare med start första januari.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Hanna Sundberg inträdde som partner på Kilpatrick Townsend Stockholmskontoret per den 1 januari 2019.

Ny storbyrå i Stockholm

Den 1 januari slog Advokatbyrån Cirio, med tidigare medarbetare från Lindahl, upp sina portar i Stockholm.

Foto JanneBanan

Nya justitieråd i HD

Regeringen har utnämnt Cecilia Renfors och Stefan Reimer till justitieråd i Högsta domstolen.

Fyra nya delägare i Glimstedt

Fyra nya delägare tillträder på Glimstedt vid årsskiftet.

Ny delägare i Ramberg

Advokaten Mango Kask lämnar MAQS och inträdde den 1 januari som ny delägare i Ramberg.

”Mansfri” festival var diskriminering

Det var en överträdelse av diskriminerings- förbudet när musikfestivalen Statement uttalade att cis-män inte skulle ges tillträde till festivalen.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt