Bli kund Annonsera
torsdag 17 januari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Accountor söker Bolagsjurist med inriktning mot CompliancePublicerad:
11 januari 2019


 

 

Om verksamheten:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom redovisning, lönehantering och HR-tjänster. Koncernen har verksamhet i sju olika länder och bildar tillsammans ett starkt outsourcing- och mjukvaruföretag. I Sverige är vi mer än 300 anställda på nio orter. Alla drivs vi av att skapa resultat och nå framgång tillsammans med våra kunder. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och vågar visa känslor. Med vår idé kring ledarskap utvecklar vi inte bara våra kunder utan också oss själva.

Nu söker vi efter en bolagsjurist till vårt kontor i Stockholm!

Arbetsuppgifter:

Vi söker en analytisk och kommunikativ jurist som skall ansvara för bolagsjuridik och Compliance. Som bolagsjurist kommer du att arbeta nära vår säljorganisation och företräda bolaget i juridiska ärenden samt bistå i den löpande juridiska rådgivningen. Du kommer vidare att stötta bolagets Chefsjurist samt DPO i att sammanställa och implementera Accountors interna policies samt tillse att bolaget är compliant avseende de regelverk och riktlinjer som gäller såväl internt som externt. Du förväntas kunna delta i väsentliga avtalsförhandlingar samt att där bevaka koncernens intresse och aktivt avväga affärsnytta mot juridiska risker. Du kommer i denna roll att arbeta nära affären och bistå verksamheten med juridisk rådgivning med fokus på kommersiell avtalsrätt, Compliance och GDPR.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har en juristexamen och minst 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har bakgrund från advokatbyrå eller bolag, med erfarenhet av bank- och finans, avtalsrätt och allmän corporate governance. Du är övertygande i juridisk argumentation, skicklig i förhandlingar och trivs att leverera under press. Mycket goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

Vi ser gärna att du är en driven och social person med en hög affärsmässig förmåga, som trivs i en roll där det händer mycket. Då en stor del av rollen handlar om att stötta samt utveckla bolagets Compliance-arbete ser vi det som en merit om du erfarenhet av compliancefrågor. Du kommer att rapportera direkt till bolagsledningen.

Du erbjuds:

Du erbjuds en spännande och utvecklande roll i ett internationellt bolag i framkant! Våra värderingar innebär att vi respekterar andra människor, skapar förtroende mellan våra kunder och oss själva och att vi törs gå utanför bekvämlighetszonen för att skapa en bättre framtid för oss och våra kunder. Vill du bli en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Accountor med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på telefonnummer 0766-33 14 42 alternativt anousheh@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Viss ökning av disciplinanmälningar

Antalet disciplinanmälningar mot advokater 2018 var något större än 2017. Den långsiktiga trenden är dock att anmälningarna blir färre, trots att antalet advokater ökar. Det framgår av ny statistik från Advokatsamfundet.

Foto Stockholms universitet

Högst antal sökande på juristprogrammet

Efter urval två till vårterminen 2019 har totalt 18.525 personer antagits till utbildningar vid Stockholms universitet. Populärast var juristprogrammet.

Foto © Elnur

Årets byråer utsedda

Vinnarna i Årets Advokatbyrå utsågs på torsdagen. Hamilton vann kategorin "Stora byråer 200+ mkr” och delar även första platsen med Lindahl i klassen ”Stora klientpriset”.

Ny delägare i Setterwalls

Advokaten Henrik Trölle blir ny delägare vid Setterwalls i Malmö.

Foto stocksnapper

Domstolsbyggnad i Norrköping upphandlad

Domstolsverket har genomfört en upphandling för en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Norrköping. Inflyttning beräknas ske 2022.

Wåhlin utser ny MP

Jonas Holmstedt har utsetts till ny managing partner för Wåhlin.

Cederquist utser ny delägare

Elsa Arbrandt har valts in som delägare med start första januari.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Hanna Sundberg inträdde som partner på Kilpatrick Townsend Stockholmskontoret per den 1 januari 2019.

Ny storbyrå i Stockholm

Den 1 januari slog Advokatbyrån Cirio, med tidigare medarbetare från Lindahl, upp sina portar i Stockholm.

Foto JanneBanan

Nya justitieråd i HD

Regeringen har utnämnt Cecilia Renfors och Stefan Reimer till justitieråd i Högsta domstolen.

Fyra nya delägare i Glimstedt

Fyra nya delägare tillträder på Glimstedt vid årsskiftet.

Ny delägare i Ramberg

Advokaten Mango Kask lämnar MAQS och inträdde den 1 januari som ny delägare i Ramberg.

”Mansfri” festival var diskriminering

Det var en överträdelse av diskriminerings- förbudet när musikfestivalen Statement uttalade att cis-män inte skulle ges tillträde till festivalen.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt