Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Mölnlycke Health CarePublicerad:
18 januari 2019


Om verksamheten
Mölnlycke Health Care ("Mölnlycke") is a world-leading medical products and solutions company that equips healthcare professionals to achieve the best patient, clinical and economic outcomes. We design and supply products and solutions for use in wound treatment, pressure ulcer, infection prevention and surgery. Our products and solutions provide value for money supported by clinical and health economic evidence. Please look at our website; https://www.molnlycke.com/

Avdelningen Legal Affairs på Mölnlycke söker nu dig som vill anta en spännande roll som bolagsjurist i vårt team på koncernens huvudkontor i Göteborg!

Arbetsbeskrivning
Som bolagsjurist hos Mölnlycke kommer du att ge löpande rådgivning till organisationen på huvudkontoret samt även till lokala marknader. Du kommer att ge löpande rådgivning och upprätta, granska samt delta i förhandlingar avseende exempelvis följande:
- marknadsföringsmaterial (inklusive godkännande därav);
- kommersiella avtal (såsom konsultavtal, sekretessavtal, distributionsavtal, IT-avtal, inköpsavtal och samarbetsavtal);
- mallavtal, policies och guidelines, försäkringsfrågor och compliance ärenden för att säkerställa efterlevnad av tillämpliga regler och lagstiftning;
- personuppgiftsfrågor i samband med avtal;
Därutöver kommer du också att förbereda och hålla utbildningar samt att hantera interna projekt på såväl bolags- som avdelningsnivå.

Vem är du?
Du har jur. kand-examen och minst 2–3 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller som bolagsjurist, notarietjänstgöring är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med kommersiella avtal och IT-avtal och därtill en bred erfarenhet inom olika juridiska områden. Som jurist har du ett affärsorienterat och pragmatiskt arbetssätt utan att släppa på kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Vidare är du som jurist noggrann, har en väl utvecklad analytisk förmåga och en hög integritet. Du har ett självständigt arbetssätt, är ansvarstagande och har förmåga att arbeta med många pågående projekt samtidigt samt prioritera mellan dessa. Som person har du en utåtriktad personlighet, är kommunikativ och lätt att samarbeta med. Du är också positiv, engagerad och prestigelös, trivs med att ta egna initiativ samt har lätt för att etablera relationer och vinna förtroende i alla led och på alla nivåer i organisationen. Du är flytande på engelska i tal och skrift och du har goda kunskaper inom Excel, Powerpoint, Word, system för avtalshantering etc.

Du erbjuds
Vi erbjuder dig en roll med stort eget ansvar, goda utvecklingsmöjligheter och spännande arbetsuppgifter på koncernens huvudkontor i Göteborg. Du kommer att vara del av en stimulerande internationell arbetsmiljö med trevliga, ambitiösa och drivna kollegor där du kommer att få arbeta med produkter som hjälper människor varje dag. Du kommer att rapportera till Senior Legal Counsel EMEA & APAC.

Start
Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område
Göteborg
Västra Götaland

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mölnlycke med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 031–7128349 alternativt asa.dahlberg@jurek.se

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt