Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till ICA Gruppens Privacy OfficePublicerad:
23 januari 2019


Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2018 omsatte ICA Gruppen cirka 106 miljarder kronor och hade närmare 30 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum. 

ICA har på ett kvalitetssäkert sätt anpassat hela sin verksamhet till den nya dataskyddsregleringen och har som ett led i det arbetet etablerat ett Privacy Office på koncernnivå. Privacy Office är en strategisk funktion som lyfter fram ICAs mål och ambition med dataskyddsarbetet i koncernen men även bistår ICA bolagen med legal expertkompetens i dataskyddsfrågor. Privacy Office söker nu en legal dataskyddsexpert som dataskyddsombud för ICA Gruppen AB.

Utmaningen

Du är ICAs nya expert och rådgivare inom dataskyddsområdet. I egenskap av anställd i Privacy Office arbetar du aktivt som en drivkraft, möjliggörare och ambassadör för dataskyddstänk inom koncernen. Som en del av dina uppgifter ingår att vara dataskyddsombud för ICA Gruppen AB där du självständigt ska kunna bistå verksamheten med rådgivning i olika frågor kopplade till svensk dataskyddslagstiftning. Du förväntas också kunna identifiera och följa upp på brister samt utveckla förslag till processer och stöddokumentation för att säkerställa dataskydd. Du kommer dessutom att utföra konsekvensbedömningar av exempelvis nya personuppgiftsbehandlingar.

Vem är du?

Du är en erfaren jurist inom dataskyddsområdet. Med ditt positiva, tydliga och pragmatiska tillvägagångssätt är du bra på att balansera affärsintressen och nya idéer med legala risker. Du kan tolka och översätta dataskyddskrav samt juridiska problemställningar till ett lättförståeligt affärsspråk för verksamheten. Av betydelse är även erfarenhet av revisionsarbete, informationssäkerhet och av att producera styrande dokument, inkl. utbildningar och presentationer. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att arbeta som dataskyddsombud för ICA-koncernens moderbolag samtidigt som du får stöd och kan utvecklas som dataskyddsjurist som en del i vårt Privacy Office. ICA är inne i en spännande digitaliseringsresa som kommer ge dig praktisk kunskap om hur man implementerar och förvaltar dataskydd i en koncern inom detaljhandeln med digitalisering i fokus. ICA erbjuder personlig utveckling samt vidareutbildning vid behov. Vi har också en god arbetsmiljö, fantastiska luncher och trevliga kollegor.

Du kommer rapportera till vår Head of Privacy Office och organisatoriskt höra till avdelningen Juridik inom ICA Gruppen med kontor i Solna nära Mall of Scandinavia. Arbetet innebär begränsade resor.

Intresserad?

För mer information kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer ske löpande varför vi vill ha din ansökan med cv och personligt brev så snart som möjligt till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Dataskyddsombud Privacy Office ICA”.

Läs mer om ICA här.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt