Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

AML-specialist till Nordax BankPublicerad:
25 januari 2019


Nordax Bank är en ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 150.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm. Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Från Januari 2019 är Svensk Hypotekspension en del av Nordaxkoncernen. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som bolån, privatutlåning utan säkerhet, lån för 60+ samt sparkonton.

Vi söker nu en AML Specialist till vår Anti Financial Crime (AFC) avdelning med placering på huvudkontoret i Stockholm

Beskrivning

AFC är en central kontrollfunktion inom banken vars uppgift är stödja verksamheten i frågor som rör bedrägerier, åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering. I din roll som AML-specialist kommer du bli en mycket viktig del i detta arbete och tillsammans med funktionens chef ansvara för att bankens arbete mot bedrägerier, penningtvätt och terroristfinansiering bedrivs på ett ändamålsenligt och effektivt sätt.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att

  • Utveckla rutiner, processer och styrdokument samt hålla dig uppdaterad om nya metoder och trender samt förändrade regelverk inom penningtvättsområdet
  • Genomföra utbildningar samt löpande stödja verksamheten operativt med råd och stöd inom penningtvätt
  • Revidera och genomföra riskbedömningar av bankens verksamhet
  • Rapportera misstänka fall av bedrägerier eller penningtvätt till Finanspolisen

Rollen innebär ett stort mått av självständigt arbete där du ges stora möjligheter att påverka och där du kommer vara drivande i utvecklingsprojekt kopplade till bankens arbete mot penningtvätt och terroristfinansiering.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med akademisk examen, troligtvis inom juridik eller ekonomi, och med minst tre till fyra års relevant arbetslivserfarenhet från finanssektorn. Du har god erfarenhet och kunskap kring operativt arbete med AML och de arbetsuppgifter som ingår i denna roll. Har du erfarenhet av arbete på en specialistbank och av att göra allmänna riskbedömningar är detta meriterande. Likaså om du har arbetat med internutbildningar.

Då rollen innebär ett omfattande eget ansvar måste du som person vara utåtriktad, initiativtagande, och drivande med stor förmåga att arbeta självständigt. Du är skicklig på att kommunicera och bra på att skapa förtroende i verksamheten. 

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka HÄR.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt