Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Chefsjurist till ITAB Group, JönköpingPublicerad:
28 januari 2019


ITAB Group (ITAB) är en global börsnoterad koncern specialiserade på att utforma inspirerande, funktionella och effektiva butiksmiljöer. Vi söker nu en chefsjurist till vår koncern med placering på vårt huvudkontor i Jönköping. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Som chefsjurist hos oss kommer du att ge löpande juridisk rådgivning till organisationen och arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor, vilka exempelvis kan bestå av följande arbetsuppgifter och rättsområden:
- Avtal (såsom kund- och leverantörsavtal, patentavtal, utvecklingsavtal, samarbetsavtal och hyresavtal)
- IP-frågor
- Börsbolagsstyrning (såsom styrelseformalia, utskott, årsstämma m.m.)
- Bolagsrätt för dotterbolag, attestregler, VD-instruktioner etc.
- Hantering av insiderregler
- Förvärv och konsolidering av bolag
- Hantera och företräda koncernen i kontakter med advokatbyråer
Du kommer att arbeta nära CFO, VD och viceVD i koncernen samt övriga delar av organisationen. Legalavdelningen består också av en bolagsjurist som rapporterar till chefsjuristen.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och som har 7-10 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, som bolagsjurist eller liknande. Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbetat med affärsjuridik och brett med olika juridiska frågor. Som jurist har du en väl utvecklad analytisk förmåga, ett självständigt, affärsmässigt och serviceinriktat arbetssätt samt är pragmatisk utan att släppa på kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Som person är du utåtriktad, flexibel, lätt att samarbeta med, engagerad och trivs med att ta egna initiativ. Du är en person som tycker om att arbeta proaktivt med juridiken i affärerna samt har intresse av att bygga och arbeta långsiktigt med juridiska processer och rutiner i koncernen. Vidare är du kommunikativ samt har lätt för att etablera relationer och vinna förtroende i alla led och på alla nivåer i organisationen.

Du erbjuds
Som chefsjurist hos oss blir du välkomnad till ett småländskt börsnoterat bolag med relativt korta anor som har vuxit snabbt och som idag har en internationell närvaro. Du kommer att vara del av en stimulerande och entreprenöriell miljö med hög energi samt ambitiösa och drivna affärsmän och - kvinnor. Vi erbjuder dig en roll med spännande arbetsuppgifter där du kommer att arbeta mycket nära affären, verksamheten och koncernledningen. Du kommer att ges stora möjligheter att själv påverka rollen samt att utveckla Legalavdelningen och dess områden.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område
Jönköping
Jönköpings län

I denna rekryteringsprocess samarbetar ITAB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 031-7128349 alternativt asa.dahlberg@jurek.se.

Om verksamheten
ITAB Group sells, designs, develops, manufactures and installs complete shop concepts for retail chain stores. With our expertise, long-term relations and innovative solutions ITAB is at the forefront as partner in the retail business. ITAB offers career opportunities in an international workplace and strives for diversity and good working conditions. Together we are creating the ultimate shopping experience, close to you! Please find out more at www.itab.com

Sökord: Chefsjurist, börsnoterat bolag, bolagsjurist, affärsjuridik, börsfrågor, dotterbolag, koncern, internationellt, avtal, General Counsel, kommersiella avtal
 

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt