Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Glimstedt i Stockholm söker jurister med hög energiPublicerad:
7 februari 2019


Glimstedt i Stockholm är en byrå nischad på M&A, främst fastighetstransaktioner, och kapitalmarknad. Nu behöver vi bli fler för att kunna möta efterfrågan på våra tjänster!

Senior biträdande jurist / advokat

Vi söker dig som känner dig tillräckligt trygg i din roll som transaktionsjurist så att du självständigt kan hantera delar av en transaktion, om du är rutinerad på nivån att du är bekväm med att projektleda en transaktion från ax till limpa så finns det plats även för dig! För att ha uppnått tillräcklig mognadsgrad tror vi att du antingen har arbetat renodlat med transaktionsjuridik i minst två till tre år eller har en längre men mer blandad erfarenhet.

Vår verksamhet har ett starkt fokus på transaktioner men vi hjälper också våra klienter med löpande juridisk rådgivning och har även behov av jurister med en bakgrund inom bolagsrätt, kommersiella avtal samt bank och finans. Vi ser dock gärna att du också har ett intresse för transaktioner.

Junior biträdande jurist

Vi söker dig som är början av din karriär, du kan vara nyexaminerad eller vara i sluttampen av din tingsmeritering, du kan också ha arbetat ett eller ett par år på byrå. Du skall ha ett driv att lära dig mer om våra fokusområden och vilja komma in med stor energi på en byrå med höga ambitioner.

Vem är du?

För att trivas i dessa tjänster skall du vara en ambitiös person och en skicklig jurist. Du kommer att ges stort förtroende från dag ett och i den seniora rollen kommer du att ges stort utrymme för klientkontakt och eget ansvar. Som person måste du vara trygg i din egen kompetens och kunna ta den plats som du erbjuds! Vi ser att du är en person som är bra på att bygga förtroende både externt och internt och som är driven med ett entreprenöriellt sinne. Du skall tycka att det är genuint roligt att arbeta med juridik! Du skall också kunna arbeta helt obehindrat på svenska och engelska.

Du erbjuds

Du kommer till en arbetsplats där man har ett stort engagemang för sitt yrke och arbete. Det är högt i tak för egna initiativ och eget förtroende. Det är en god och kollegial stämning och byrån är för närvarande i en spännande fas med ett momentum som ger rätt person fantastiska möjligheter att vara med och växa med verksamheten.

Ansökan

Denna rekryteringsprocess hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan inklusive betyg från juristlinjen så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen märk tydligt din ansökan med "Junior jurist" respektive "Senior jurist". Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Om verksamheten

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges ledande advokatbyråer med verksamhet på ett flertal utvalda orter i Sverige och Baltikum. Totalt är vi fler än 200 jurister. Glimstedts Stockholmskontor är uteslutande verksamt inom affärsjuridik med huvudsaklig inriktning mot transaktioner. Vi har under de senaste åren varit topprankade bland advokatbyråer som medverkat i de största svenska fastighetstransaktionerna. Vår ambition är att fortsätta vara en ledande byrå inom vårt specialistområde.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt