Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Riksbanken söker jurist till avdelningen för marknader


Publicerad:
11 februari 2019


SOM JURIST på avdelningen för marknader arbetar du med avtalsförhandling och juridisk rådgivning rörande Riksbankens finansiella transaktioner, guld- och valutareserven samt genomförandet av penningpolitiken. Du tar stort eget ansvar och arbetar självständigt samtidigt som du också i många frågor samarbetar med kollegor på avdelningen och Riksbanken i övrigt. Du ingår i den kompetensgrupp som består av Riksbankens samtliga jurister. Gruppen bereder avdelningsöverskridande juridiska frågor som är av avgörande betydelse för bankens verksamhet.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

VI SÖKER DIG SOM har jurist kandidatexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, där du har arbetat minst 5 av de åren inom bank och finans. Du har goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med avtalsrätt, finansiell rätt och sakrätt. Vi ser gärna att du har arbetat med standardavtal som utarbetats av ISDA och ICMA samt att du har erfarenhet av arbete som projektledare.

SOM PERSON är du självgående och strukturerad med hög analytisk förmåga och helhetssyn. Du är bra på att samarbeta, har hög integritet och en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du är också en skicklig pedagog med ett genuint intresse för finansiella och samhällsekonomiska frågor.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 17 februari 2019. Om du har frågor är du välkommen att maila enhetschef Per Åsberg Sommar eller ringa 08-787 02 61. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Länk till sidan

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt