Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till MidrocPublicerad:
11 februari 2019


Om verksamheten

Vi på Midroc tror på att göra saker tillsammans. Faktum är att det är grunden i hela vår verksamhet. Det är inte på egen hand, utan tillsammans, som vi kan utveckla, förändra och förbättra. Midroc Europe är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2017 omsatte vi 6,7 miljarder kronor. Läs mer på: www.midroc.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker en entreprenadrättsjurist med cirka tre till fem års erfarenhet av att förhandla, skriva och granska avtal. En viktig del av rollen kommer vara att bistå Midroc-bolagens projektorganisationer med löpande kontraktshantering i pågående projekt. Du har tidigare arbetat på advokatbyrå och/eller bolag med entreprenadrätt eller med kommersiella avtal. Har du inte arbetat med entreprenadrätt så har du ett starkt intresse för det.

Vem är du?

Du kommer bli del av ett dedikerat team av jurister med varierande bakgrund och ansvarsområden inom koncernen, som jobbar för att säkerställa att Midroc lever upp till kraven på en ansvarsfull, professionell och engagerad affärspartner. Då verksamheten är diversifierad och geografiskt utspridd ställs stora krav på din vilja och förmåga att självständigt och med ett kommersiellt angreppssätt ta dig an nya och bitvis utmanande legala frågeställningar, utan att göra avkall på integriteten hos skicklig jurist.

Som person är du affärsmässig med ett kommersiellt fokus och god integritet. Du trivs med ett bitvis högt tempo. Du arbetar självständigt med god initiativförmåga och har förmåga att identifiera och fokusera på de materiella frågeställningarna. Vidare är du prestigelös och besitter en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Det svenska och engelska språket behärskar du mycket väl i både tal och skrift.

Du erbjuds

Midroc ska bidra till en bättre framtid, och det kan bara ske med engagerade medarbetare. Vi kan erbjuda dig en utvecklande och omväxlande roll i en prestigelös miljö med korta beslutsvägar där du som medarbetare, dina idéer och din utveckling värdesätts. Du blir en del av en dynamisk organisation med högt tempo och utmanande arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad i Solna, Stockholm men i tjänsten ingår ett visst mått av resor, huvudsakligen inom Sverige.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Midroc med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki på 0766-33 14 40. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Solna
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
0766-33 14 40

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt