Bli kund Annonsera
måndag 25 mars 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Biträdande jurist med 1-2 års erfarenhet till Delphis EU- och konkurrensrättsgrupp


Publicerad:
6 mars 2019


Om tjänsten:

Brinner du för EU-och konkurrensrätt och har ett till två års erfarenhet av att ha arbetat på advokatbyrå, bolag, Konkurrensverket, Kommissionen eller liknande? Drivs du av att göra affärer, hjälpa olika aktörer i komplexa situationer och ge strategisk rådgivning? Vill du arbeta på en progressiv advokatbyrå som vill driva utvecklingen framåt? Välkommen att söka tjänsten som biträdande jurist i vår EU – och konkurrensrättsgrupp!

Vi söker dig som har ett till två års erfarenhet av att ha arbetat med konkurrensrättsliga frågor på advokatbyrå, bolag, Konkurrensverket, Kommissionen, domstol eller liknande. Vår verksamhetsgrupp arbetar med konkurrensrätt, offentlig upphandling, statsstöd, EU-rätt och regulatoriska frågor och processer inom dessa områden. Du kommer att ingå i ett professionellt, socialt och drivet team av specialister. Vi arbetar mycket med strategisk rådgivning till svenska och internationella bolag och offentliga aktörer, driver ärenden inför olika myndigheter och är även ombud i domstolar och skiljeförfaranden. Vi samarbetar med advokatbyråer över hela världen och hjälper regelbundet våra klienter i internationella ärenden. Det innebär att du får möjlighet att arbeta brett med konkurrensrätt och bygga egna klientkontakter och nätverk.

Om dig:

Vi vill att du har ett genuint intresse för EU- och konkurrensrätt och en mycket god förståelse för EU-rättslig lagstiftning, ett förtroendeingivande sätt samt trivs i rådgivarrollen. Vidare är du effektiv utan att ge avkall på noggrannheten. Eftersom en stor del av vår verksamhet är internationell krävs generellt mycket goda kunskaper i engelska både i tal och i skrift. Utlandsstudier med inriktning på EU- och konkurrensrätt är meriterande men inget krav.

Om du värdesätter att ha roligt på jobbet, utmaningar, entreprenörskap, framåtanda och att arbeta i engagerade team så kommer du att trivas hos oss.

Vårt erbjudande till dig:

Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och spännande arbete för intressanta företag och organisationer i Sverige och utlandet. Hos oss får du som ung jurist arbeta nära partners, driva ärenden tillsammans med seniora kollegor och ha klientkontakter tidigt i karriären. Det tror vi skapar delaktighet och goda förutsättningar för att både trivas och lyckas i din roll.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och hos oss är ledarskap, både över sig själv och andra, en avgörande faktor för att utvecklas och nå sin fulla potential. Genom vårt utbildningsprogram Delphi Academy, som har stort fokus på ledarskap, utvecklar vi ständigt våra medarbetare och affärsmetoder. Vi lägger kontinuerligt resurser på att fördjupa vår kompetens, utveckla byrån digitalt och vi är öppna för nya idéer och arbetssätt som fortsätter att driva byrån framåt. Vi drivs av att vara engagerade och lyhörda – både gentemot klienter och mot varandra. Vi tror på ett utvecklat ledarskap och samarbete utan onödiga hierarkier.

Delphis specialistkompetenser inom flera områden rankas bland de främsta i Sverige och ett stort antal jurister hos oss är rankade som ledande hos rankinginstituten Chambers and Partners och Legal500. Detta innebär att du kommer att arbeta med några av branschens vassaste jurister.

Vill du veta mer om oss så gå gärna in på vår hemsida www.delphi.se

Välkommen med din ansökan. Förutom CV, examensbevis jämte studieresultat och intyg från eventuella tidigare arbetsgivare vill vi gärna att du beskriver hur du ser på din framtid som jurist inom EU- och konkurrensrätt. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår HR & Talent Manager Karin Ellioth Olsson via mejl: Karin.ellioth-olsson@delphi.se

Välkommen till Delphi!

Ansök nu

Nytt justitieråd tillträder

I dag tillträder Stefan Reimer som justitieråd i Högsta domstolen.

Foto stocksnapper

Nya domare

Regeringen har den 21 mars utnämnt en lagman och tre chefsrådmän.

Nya delägare och advokater till Wåhlin

Advokatfirman Wåhlin har sedan årsskiftet förstärkts med tre nya medarbetare i Göteborg, Malmö och Helsingborg, varav två delägare och en advokat.

Ny delägare i Ramberg

Advokat Camilla Alm-Eriksson började på Ramberg Advokater som delägare den 4 mars.

Foyen rekryterar jurist från hovrätten

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Erika Stjärnström från Göta hovrätt. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för Entreprenad, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Ny counsel på Delphi

Delphi har rekryterat Elisabeth Werner som counsel och hon kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Skanska.

Foto Syda Productions

Tredje tillsyn kring 1177

Datainspektionen genomför en inspektion på plats av Medhelp för att ta reda på företagets roll och ansvar kring sjukvårdsrådgivning via 1177 Vårdguiden.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 mars utnämnt sju nya domare.

Praktikerartikel

Användning av mellanliggande bolag och principen om förfarandemissbruk

David Kleist, docent i finansrätt, analyserar två nyligen meddelade domar inom skatterättens område från EU-domstolen.

Foto Dotshock

Så fungerar justitiedepartementet

Justitiedepartementet presenterar en överblick över organisation, ansvarsområden och uppgifter.

Foto Valery Voennyy

HFD söker justitieråd

Mari Andersson går i pension och därför söker Högsta förvaltnings- domstolen ett nytt justitieråd.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Ny delägare i Ramberg

Camilla Alm-Eriksson, som har varit chefsjurist på Riksbyggen, inträder som delägare i Ramberg Advokater.

Ny byrå inom upphandlingsrätt

Anna Ulfsdotter Forssell har lämnat Advokatfirman Delphi för att starta en ny byrå med inriktning mot upphandlingsrätt.

Nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 50 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 mars.

Medaljer till jurister

H.M. Konungens medalj har tilldelats förre justitierådet Stefan Lindskog samt förre kammarrättsrådet och riksdagsledamoten Susanne Eberstein.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Martin Wiklundh är ny delägare i Fylgia. Han är special- iserad inom entreprenad- och konsulträtt.

DI granskar 1177 Vårdguiden

Myndigheten gör en första inspektion av en av aktörerna kring 1177 Vårdguiden.

Domstolarna begär ökade resurser

Det krävs ökade resurser för att hantera den kraftiga tillströmningen av mål och behovet av att anställa fler domare. Domstolsverket begär därför en ramökning av anslaget till domstolarna med 650 miljoner kronor för kommande tre år.

Dessa kan ta plats i samfundets styrelse

Advokatsamfundets valberedning har lämnat förslag till nya ledamöter i styrelsen.

Får inte kamerabevaka grannens tomt

En husägare får inte rikta bevakningskameran så att den övervakar grannarnas tomter, konstaterar Datainspektionen i sin granskning av privatpersoners kamerabevakning.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

DI granskar ansikts- igenkänning i skola

Datainspektionen ska utreda vilka risker som finns med ansiktsigenkänning och om den är laglig enligt dataskyddsförordningen, GDPR, efter att en gymnasiskola börjat använda sådan för att kontrollera närvaro.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt