Bli kund Annonsera
måndag 25 mars 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Transfer Pricing Manager till Camfil GroupPublicerad:
8 mars 2019


Om verksamheten

I mer än ett halvt sekel har Camfil hjälpt människor att andas renare luft. Som den ledande tillverkaren av renluftslösningar levererar vi kommersiella och industriella system för luftfiltrering och luftföroreningskontroll som förbättrar produktiviteten för arbetstagare och utrusning, minskar energiförbrukningen och gynnar människors hälsa och miljö.

Camfil, med sitt huvudkontor i Stockholm, har 29 fabriker och 6 forskningscenter spridda över hela världen, försäljningsbolag i mer än 30 länder, 4 500 anställda och omsättning globalt på SEK 8.3 miljarder. Vi hjälper kunder i en mängd olika industrier och i samhällen över hela världen.

När du arbetar på Camfil påverkar du både människors hälsa och miljö. Läs mer om hur det är att arbeta hos på https://www.camfil.com/sv-se/om-oss/medarbetare

Arbetsbeskrivning

Som Transfer Pricing Manager kommer du att ha en nyckelroll inom Camfil. Du kommer att vara en del av vårt professionella och kompetenta Group Finance team där du självständigt arbetar med utveckling och förvaltning av vår transferprismodell. Vi har kommit långt i arbetet med att implementera BEPS kraven och du kommer att ansvara för fortsatt uppföljning och compliance relaterat arbete kring detta, vilket också innebär en del dokumentationsarbete. I takt med att koncernen utvecklas så kommer du även att jobba med kontinuerlig utveckling av vårt sätt att arbeta med transferpris relaterade frågor. I din roll kommer du även att vara involverad i andra internationella skattefrågor för koncernen.

Camfil är ett globalt industriföretag med tillverkning och försäljning i många länder inom fyra  affärsområden. Såsom en av världens ledande aktörer inom området och med omfattande forskning och utveckling jobbar vi kontinuerligt med vårt IP ägande. Detta betyder att du kommer att bli involverad i både utmanande och komplexa skattefrågor med tanke på vår globala organisation.

Du kommer att ha många kontaktytor både internt såväl som externt och kommer få möjlighet till en del resor framför allt till våra dotterbolag.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm på vårt huvudkontor och du rapporterar till Vice President Group Finance, Group Accounting and Tax.

Vem är du

För att lyckas i rollen tror vi att du har en högskoleexamen inom juridik eller ekonomi och cirka tre till sex års erfarenhet av arbete, främst inom transfer pricing. Vi tror att du har ett genuint intresse för internationella skattefrågor och utveckling inom området. Vidare har du en god förståelse för implementering av nya regelverk inom en global koncern och en fallenhet för siffror.

Som person är du driven, strukturerad och har hög integritet. Du arbetar självständigt med god initiativförmåga och har förmåga att identifiera och fokusera på de materiella frågeställningarna. Du gillar att se en helhet från ekonomiska flöden till dokumentation.

Vidare är du prestigelös och besitter en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du trivs med att ha många kontaktytor. Det engelska språket behärskar du mycket väl i både tal och skrift. Du behöver även ha kunskaper i svenska.

Du erbjuds

Du erbjuds en intressant tjänst med stort ansvar och utvecklingsmöjligheter på ett kontor beläget i centrala Stockholm.

Låter detta intressant? Skicka i så fall in din ansökan på engelska och bli en del av Camfil-familjen och få möjligheten att arbeta med tusentals talangfulla människor världen över.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Camfil med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki på 0766-33 14 40. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
0766-33 14 40

Nytt justitieråd tillträder

I dag tillträder Stefan Reimer som justitieråd i Högsta domstolen.

Foto stocksnapper

Nya domare

Regeringen har den 21 mars utnämnt en lagman och tre chefsrådmän.

Nya delägare och advokater till Wåhlin

Advokatfirman Wåhlin har sedan årsskiftet förstärkts med tre nya medarbetare i Göteborg, Malmö och Helsingborg, varav två delägare och en advokat.

Ny delägare i Ramberg

Advokat Camilla Alm-Eriksson började på Ramberg Advokater som delägare den 4 mars.

Foyen rekryterar jurist från hovrätten

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Erika Stjärnström från Göta hovrätt. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för Entreprenad, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Ny counsel på Delphi

Delphi har rekryterat Elisabeth Werner som counsel och hon kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Skanska.

Foto Syda Productions

Tredje tillsyn kring 1177

Datainspektionen genomför en inspektion på plats av Medhelp för att ta reda på företagets roll och ansvar kring sjukvårdsrådgivning via 1177 Vårdguiden.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 mars utnämnt sju nya domare.

Praktikerartikel

Användning av mellanliggande bolag och principen om förfarandemissbruk

David Kleist, docent i finansrätt, analyserar två nyligen meddelade domar inom skatterättens område från EU-domstolen.

Foto Dotshock

Så fungerar justitiedepartementet

Justitiedepartementet presenterar en överblick över organisation, ansvarsområden och uppgifter.

Foto Valery Voennyy

HFD söker justitieråd

Mari Andersson går i pension och därför söker Högsta förvaltnings- domstolen ett nytt justitieråd.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Ny delägare i Ramberg

Camilla Alm-Eriksson, som har varit chefsjurist på Riksbyggen, inträder som delägare i Ramberg Advokater.

Ny byrå inom upphandlingsrätt

Anna Ulfsdotter Forssell har lämnat Advokatfirman Delphi för att starta en ny byrå med inriktning mot upphandlingsrätt.

Nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 50 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 mars.

Medaljer till jurister

H.M. Konungens medalj har tilldelats förre justitierådet Stefan Lindskog samt förre kammarrättsrådet och riksdagsledamoten Susanne Eberstein.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Martin Wiklundh är ny delägare i Fylgia. Han är special- iserad inom entreprenad- och konsulträtt.

DI granskar 1177 Vårdguiden

Myndigheten gör en första inspektion av en av aktörerna kring 1177 Vårdguiden.

Domstolarna begär ökade resurser

Det krävs ökade resurser för att hantera den kraftiga tillströmningen av mål och behovet av att anställa fler domare. Domstolsverket begär därför en ramökning av anslaget till domstolarna med 650 miljoner kronor för kommande tre år.

Dessa kan ta plats i samfundets styrelse

Advokatsamfundets valberedning har lämnat förslag till nya ledamöter i styrelsen.

Får inte kamerabevaka grannens tomt

En husägare får inte rikta bevakningskameran så att den övervakar grannarnas tomter, konstaterar Datainspektionen i sin granskning av privatpersoners kamerabevakning.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

DI granskar ansikts- igenkänning i skola

Datainspektionen ska utreda vilka risker som finns med ansiktsigenkänning och om den är laglig enligt dataskyddsförordningen, GDPR, efter att en gymnasiskola börjat använda sådan för att kontrollera närvaro.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt