Bli kund Annonsera
måndag 25 mars 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Arbetsrättsjurist till Regionledningskontoret


Publicerad:
14 mars 2019


Varje dag gör vi i Region Stockholm det möjligt för 760 000 resenärer att åka kollektivt och 14 000 patienter att besöka sin vårdcentral. Region Stockholm står just nu inför de största investeringarna på decennier i vårdbyggnader och utbyggd tunnelbana samtidigt som vården moderniseras i snabb takt och övergången till region medför nya ansvarsområden inom tillväxt, infrastruktur, miljö och hållbar utveckling. Vill du anta utmaningen att utveckla vår verksamhet för över två miljoner stockholmare?

Söker du en spännande och innehållsrik roll med stor strategisk betydelse för Region Stockholms arbetsgivarpolitik? Vill du ha en betydelsefull roll i Region Stockholms viktiga arbete med att göra oss till en ännu mer attraktiv arbetsgivare? Missa då inte chansen att söka ett mycket intressant och givande jobb som Arbetsrättsjurist.

Uppdrag och ansvarsområden

Regionledningskontoret ska stödja regionfullmäktige och regionledningskontoret i deras arbete med utvecklingen av Regions Stockholm nämnder och bolag. Kontoret ska leda, styra och följa upp verksamheten utifrån beslutade mål, aktiviteter och budget. I ditt ansvar som arbetsrättsjurist hos oss arbetar du via Regionledningen gentemot hela Region Stockholm med samtliga våra förvaltningar och bolag. Du kommer att ingå i Region Stockholms förhandlingschefsnätverk.

Viktiga delar i tjänsten är att arbeta med kommunikation och rådgivning i arbetsrättsliga frågor, att upprätta rättsutredningar samt att vara ett stöd till ledning och HR-organisation inför strategiska arbetsrättsliga ställningstaganden. I dina arbetsuppgifter ingår även att leda och driva utvecklingen inom det arbetsrättsliga fältet av Region Stockholms arbetsgivarpolitik. Du bevakar regelförändringar och deras konsekvenser för verksamheten samt utarbetar styrdokument och riktlinjer inom det arbetsrättsliga området. I arbetet ingår även avtalsförhandlingar med de fackliga organisationerna samt att arbeta med fackliga relationer på övergripande nivå.

Vem är du

Den vi söker är en rutinerad och kunnig arbetsrättsjurist med erfarenhet från arbetsgivarorganisation, fackförbund eller större arbetsgivare. Det är meriterade om du har erfarenhet från kommunal eller landstingskommunal sektor. Du ska ha dokumenterad vana av att självständigt hantera arbetsrättsliga frågor, såväl inom den kollektiva arbetsrätten som frågor hänförliga till det enskilda anställningsavtalet. Du har erfarenhet av avtalsförhandlingar och att arbeta med fackliga relationer. Du har också erfarenhet av att driva arbetsrättsliga tvister. Notarietjänstgöring är meriterande

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet och samarbetsförmåga. Du kan se helheten och trivs med att driva egna frågor men ser till att de är förankrade i organisationen. Du har en dokumenterad samarbetsförmåga, förmåga att skapa förtroendefulla relationer och att föra en konstruktiv dialog. Du är också resultatinriktad med ett strukturerat arbetssätt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2019-04-07
Referensnummer161609

Kontakt

Ulf Åkesson  08-123 146 02

Fackliga representanter Tommy Mäntynen, Vision. Tommy.mantynen@sll.se Veera Florica Rajala, SACO, 08-123 178 25 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.

http://www.sll.se

Nytt justitieråd tillträder

I dag tillträder Stefan Reimer som justitieråd i Högsta domstolen.

Foto stocksnapper

Nya domare

Regeringen har den 21 mars utnämnt en lagman och tre chefsrådmän.

Nya delägare och advokater till Wåhlin

Advokatfirman Wåhlin har sedan årsskiftet förstärkts med tre nya medarbetare i Göteborg, Malmö och Helsingborg, varav två delägare och en advokat.

Ny delägare i Ramberg

Advokat Camilla Alm-Eriksson började på Ramberg Advokater som delägare den 4 mars.

Foyen rekryterar jurist från hovrätten

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Erika Stjärnström från Göta hovrätt. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för Entreprenad, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Ny counsel på Delphi

Delphi har rekryterat Elisabeth Werner som counsel och hon kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Skanska.

Foto Syda Productions

Tredje tillsyn kring 1177

Datainspektionen genomför en inspektion på plats av Medhelp för att ta reda på företagets roll och ansvar kring sjukvårdsrådgivning via 1177 Vårdguiden.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 mars utnämnt sju nya domare.

Praktikerartikel

Användning av mellanliggande bolag och principen om förfarandemissbruk

David Kleist, docent i finansrätt, analyserar två nyligen meddelade domar inom skatterättens område från EU-domstolen.

Foto Dotshock

Så fungerar justitiedepartementet

Justitiedepartementet presenterar en överblick över organisation, ansvarsområden och uppgifter.

Foto Valery Voennyy

HFD söker justitieråd

Mari Andersson går i pension och därför söker Högsta förvaltnings- domstolen ett nytt justitieråd.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Ny delägare i Ramberg

Camilla Alm-Eriksson, som har varit chefsjurist på Riksbyggen, inträder som delägare i Ramberg Advokater.

Ny byrå inom upphandlingsrätt

Anna Ulfsdotter Forssell har lämnat Advokatfirman Delphi för att starta en ny byrå med inriktning mot upphandlingsrätt.

Nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 50 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 mars.

Medaljer till jurister

H.M. Konungens medalj har tilldelats förre justitierådet Stefan Lindskog samt förre kammarrättsrådet och riksdagsledamoten Susanne Eberstein.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Martin Wiklundh är ny delägare i Fylgia. Han är special- iserad inom entreprenad- och konsulträtt.

DI granskar 1177 Vårdguiden

Myndigheten gör en första inspektion av en av aktörerna kring 1177 Vårdguiden.

Domstolarna begär ökade resurser

Det krävs ökade resurser för att hantera den kraftiga tillströmningen av mål och behovet av att anställa fler domare. Domstolsverket begär därför en ramökning av anslaget till domstolarna med 650 miljoner kronor för kommande tre år.

Dessa kan ta plats i samfundets styrelse

Advokatsamfundets valberedning har lämnat förslag till nya ledamöter i styrelsen.

Får inte kamerabevaka grannens tomt

En husägare får inte rikta bevakningskameran så att den övervakar grannarnas tomter, konstaterar Datainspektionen i sin granskning av privatpersoners kamerabevakning.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

DI granskar ansikts- igenkänning i skola

Datainspektionen ska utreda vilka risker som finns med ansiktsigenkänning och om den är laglig enligt dataskyddsförordningen, GDPR, efter att en gymnasiskola börjat använda sådan för att kontrollera närvaro.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt