Bli kund Annonsera
måndag 25 mars 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Associate och Senior Associate till Magnusson - Tax


Publicerad:
15 mars 2019


VÄX MED MAGNUSSON!
Vi är alltid på jakt efter talanger till våra juristteam. Vi tillämpar en öppen ansökningsprocess där vi löpande träffar kandidater som vill ta nästa steg i sin karriär. Välkommen till en inspirerande och spännande arbetsplats i ständig förändring där dina karriärmöjligheter är oändliga.

VI SÖKER FÖRSTÄRKNING TILL VÅRT TAX-TEAM

Vilka är Magnusson? 
Magnusson är en internationell och topprankad affärsjuridisk advokatbyrå. Med vår geografiska spridning är vi unikt positionerade att assistera våra klienter i Norden och Östersjöregionen. Inom byrån finns specialister inom i stort sett samtliga affärsjuridiska områden med erfarenhet av ett stort antal branscher. Vi är rådgivare åt såväl nationella som internationella bolag, finansiella institutioner, organisationer och myndigheter. Vår uppgift som rådgivare är att skapa mervärde för våra klienter. Vi är flerfaldigt nominerade till och vinnare av Årets Advokatbyrå, en utmärkelse som baseras på klientnöjdhet.  

Vi tror på våra medarbetare och välkomnar alltid nya idéer och initiativ. Vi erbjuder en internationell plattform, en kreativ miljö och frihet att utvecklas och växa, med trevliga kollegor. Våra värdeord är förtroende, respekt, nytänkande och entreprenörskap och vårt mål är att ett jobb på Magnusson ska vara mer än ett jobb. För mer information om Magnusson besök www.magnussonlaw.com.

Vårt Tax-team i Stockholm
Vårt Tax-team i Stockholm arbetar nära våra andra affärsområden och i synnerhet vårt Corporate/M&A-team. Vi är rådgivare i nationella och internationella M&A-transaktioner, kapitalanskaffningar, omstruktureringar, joint ventures, skatteprocesser etc. Vi arbetar med komplexa strukturfrågor av olika slag för såväl stora bolagskoncerner som mindre ägarledda bolag. Att arbeta med skatterådgivning på Magnusson innebär ofta att vi arbetar mycket nära klientens verksamhet för att kunna tillhandahålla en rådgivning som medför största möjliga affärsnytta. Vår vardag präglas av ett högt tempo, engagemang och kreativitet. Teamet eftersträvar att leverera högsta kvalitet i en miljö där alla får möjlighet att ta ansvar, skapa mervärde och där lagandan är mycket viktig. Ledarskapet bygger på att inspirera, delegera, ge feedback och motivera för att få alla individer och verksamheten att växa. Teamet är topprankat av International Tax Review, Chambers & Partners, Legal 500 och andra ledande rankinginstitut.

Din profil
Det här är en möjlighet för dig som har ett starkt driv för konsultrollen, är nyfiken och har viljan att axla ett ansvar. Du trivs med att arbeta i team, är lösningsorienterad och har roligt även i ett högt tempo. Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi har förmånen att arbeta med internationella klientbolag för vilka många av våra uppdrag är gränsöverskridande. Det är därför viktigt att du behärskar engelska väl i tal och skrift. Om du utöver juristexamen har utbildning inom eller erfarenhet av företagsekonomi är det ett plus. Stämmer detta in på dig rekommenderar vi dig att ta chansen att bli en del av Magnussons Tax-team där vi erbjuder stora karriärmöjligheter för rätt person. För tillfället söker vi medarbetare med 3-6 års erfarenhet av att arbeta med skattefrågor.

Ansökan
Ansök genom att skicka in personligt brev, CV, betyg samt i övrigt relevanta intyg via vår hemsida www.magnussonlaw.com. Eftersom tjänsten ska tillsättas snarast och intervjuer kommer att ske löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta HR-koordinator Anna Hjelm på anna.hjelm@magnussonlaw.com.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Nytt justitieråd tillträder

I dag tillträder Stefan Reimer som justitieråd i Högsta domstolen.

Foto stocksnapper

Nya domare

Regeringen har den 21 mars utnämnt en lagman och tre chefsrådmän.

Nya delägare och advokater till Wåhlin

Advokatfirman Wåhlin har sedan årsskiftet förstärkts med tre nya medarbetare i Göteborg, Malmö och Helsingborg, varav två delägare och en advokat.

Ny delägare i Ramberg

Advokat Camilla Alm-Eriksson började på Ramberg Advokater som delägare den 4 mars.

Foyen rekryterar jurist från hovrätten

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Erika Stjärnström från Göta hovrätt. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för Entreprenad, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Ny counsel på Delphi

Delphi har rekryterat Elisabeth Werner som counsel och hon kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Skanska.

Foto Syda Productions

Tredje tillsyn kring 1177

Datainspektionen genomför en inspektion på plats av Medhelp för att ta reda på företagets roll och ansvar kring sjukvårdsrådgivning via 1177 Vårdguiden.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 mars utnämnt sju nya domare.

Praktikerartikel

Användning av mellanliggande bolag och principen om förfarandemissbruk

David Kleist, docent i finansrätt, analyserar två nyligen meddelade domar inom skatterättens område från EU-domstolen.

Foto Dotshock

Så fungerar justitiedepartementet

Justitiedepartementet presenterar en överblick över organisation, ansvarsområden och uppgifter.

Foto Valery Voennyy

HFD söker justitieråd

Mari Andersson går i pension och därför söker Högsta förvaltnings- domstolen ett nytt justitieråd.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Ny delägare i Ramberg

Camilla Alm-Eriksson, som har varit chefsjurist på Riksbyggen, inträder som delägare i Ramberg Advokater.

Ny byrå inom upphandlingsrätt

Anna Ulfsdotter Forssell har lämnat Advokatfirman Delphi för att starta en ny byrå med inriktning mot upphandlingsrätt.

Nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 50 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 mars.

Medaljer till jurister

H.M. Konungens medalj har tilldelats förre justitierådet Stefan Lindskog samt förre kammarrättsrådet och riksdagsledamoten Susanne Eberstein.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Martin Wiklundh är ny delägare i Fylgia. Han är special- iserad inom entreprenad- och konsulträtt.

DI granskar 1177 Vårdguiden

Myndigheten gör en första inspektion av en av aktörerna kring 1177 Vårdguiden.

Domstolarna begär ökade resurser

Det krävs ökade resurser för att hantera den kraftiga tillströmningen av mål och behovet av att anställa fler domare. Domstolsverket begär därför en ramökning av anslaget till domstolarna med 650 miljoner kronor för kommande tre år.

Dessa kan ta plats i samfundets styrelse

Advokatsamfundets valberedning har lämnat förslag till nya ledamöter i styrelsen.

Får inte kamerabevaka grannens tomt

En husägare får inte rikta bevakningskameran så att den övervakar grannarnas tomter, konstaterar Datainspektionen i sin granskning av privatpersoners kamerabevakning.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

DI granskar ansikts- igenkänning i skola

Datainspektionen ska utreda vilka risker som finns med ansiktsigenkänning och om den är laglig enligt dataskyddsförordningen, GDPR, efter att en gymnasiskola börjat använda sådan för att kontrollera närvaro.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt