Bli kund Annonsera
söndag 21 april 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Riksgälden söker kvalificerad upphandlings- och avtalsjurist


Publicerad:
15 april 2019


Vill du arbeta i en utvecklande roll med breda upphandlingsjuridiska frågor? Då har vi jobbet för dig!                           

Riksgälden säkerställer att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier samt ansvara för finansieringen för kärnavfall. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet. Upphandlingsfunktionen, där du kommer vara placerad, samordnar och kvalitetssäkrar upphandlingar och arbetar i nära samverkan med sakfrågeansvariga. Du som upphandlings- och avtalsjurist får inblick i samtliga delar av Riksgäldens verksamhet. Upphandlingsfunktionen genomför i genomsnitt ca 80-90 upphandlingar per år.

Arbetsuppgifter och tjänsten

Riksgälden söker en upphandlings- och avtalsjurist till myndighetens centrala upphandlingsfunktion. Rollen innebär bland annat arbete med upphandlings- och avtalsjuridik inför, under och efter upphandlingar. Du upprättar avtal samt genomför upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling. Rollen medverkar i olika upphandlingsprojekt och bevakar rättsutvecklingen inom offentlig upphandling. Du tar de initiativ som behövs, samt informerar och utbildar organisationen i upphandlingsjuridiska frågor. Som upphandlings- och avtalsjurist kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Befattningen är bred och omfattar såväl upphandlingsjuridik och avtal som arbete med avdelningens remisser och styrdokument, juridiskt stöd i gallringsfrågor och personuppgiftsfrågor samt andra på avdelningen förekommande förvaltningsjuridiska frågor. Du kommer också vara ett juridiskt stöd till avdelningens ledningsgrupp.

Funktionen är en del av Stödavdelningen. Du rapporterar till biträdande enhetschef på ekonomienheten.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som har juristexamen eller jurist kandidatexamen. Du har erfarenhet av juridiskt arbete på statlig myndighet, mycket goda kunskaper inom upphandlingsjuridik och avtalsrätt samt goda kunskaper inom förvaltningsrätt. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en van användare av olika operativsystem såsom MS Office.

Som person är du ansvarstagande, analytisk, kvalitetsmedveten, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du är positiv och mån om att ge god service, samtidigt som du har integritet och besitter en pedagogisk förmåga att kommunicera svåra juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Personen vi söker har en egen stark drivkraft att lösa problem och slutföra påbörjade arbetsuppgifter och projekt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 5 maj 2019. Bifoga CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg. Ange referens 2019/361.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa biträdande enhets- och ekonomichef, Jessica Palm, 08-613 45 82 alt. jessica.palm@riksgalden.se

Urvalet av kandidater sker löpande. Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt. Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

Årets bolagsjurist

Oskar Brandt som är chefsjurist på Izettle har tilldelats utmärkelsen årets bolagsjurist.

Fylgia anställer biträdande jurister

Advokatfirman Fylgia har anställt tre jurister inom kommersiell tech & IP samt miljö- och entreprenadrätt.

57 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 57 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 april. Samtidigt utträdde 22 advokater ur samfundet.

Foto Roland Magnusson

Advokat blir hedersdoktor

Advokaten Johan Eriksson har av Stockholms universitet utsetts till en av 2019 års hedersdoktorer.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 11 april utnämnt åtta nya domare.

Samarbete mot brottslighet granskas

Tolv myndigheter har i flera år lagt ner stora resurser på att bekämpa organiserad brottslighet. Enligt Riksrevisionen har dock styrningen varit otydlig och utan samordning.

Foto Uppsala universitet

Uppsalaforskare får miljonanslag

Juris doktor Moa Lidén får Ragnar Söderberg Postdoctoral Fellow in Law under två år för ett projekt om bevisning i brottmål.

Domstolarna rekryterar

Om några veckor går ansökningstiden ut för den utannonserade tjänsten som justitieråd i Högsta domstolen, men det finns även ett antal andra domstolstjänster runtom i landet att söka just nu.

Wistrand utser ny MP

Efter nio år som managing partner i Göteborg har Martin Wedén lämnat sin post. Lars Thunberg tar över i hans ställe.

Miljonbelopp till forskningsprojekt

Ragnar Söderbergs stiftelse har beviljat forskningsmedel till två projekt i rättsvetenskap vid Stockholms universitet, vid Juridiska institutionen respektive Institutet för social forskning.

Nya delägare i DLA Piper

DLA Piper har utsett advokaterna Mats Eriksson och Magnus Oskarsson till nya delägare från och med 1 maj.

Studie om skatter och mänskliga rättigheter

Vilken koppling finns det mellan skatter, mänskliga rättigheter, jämställdhet och FN:s globala mål för hållbar utveckling? Cristina Trenta har fått forskningsmedel för att bidra med kunskap om skatternas roll för hållbar utveckling.

Foto Ginasanders Dreamstime.com

EU inför nya upphovsrättsregler

EU-parlamentet röstade på tisdagen för kommissionens förslag till nytt upphovsrättsdirektiv.

Datainspektionen granskar vårdgivare

Datainspektionen ska undersöka hur fyra universitetssjukhus, tre stora privata vårdgivare och en nätläkare styr personalens åtkomst till huvudjournalsystemen.

Foto Leif R Jansson/Scanpix

Nytt justitieråd i HD

Stefan Reimer har tillträtt som justitieråd i Högsta domstolen.

Ny managing partner på Vinge i Göteborg

Vinge Göteborg har utsett Anna Palmérus till ny managing partner.

Foto stocksnapper

Nya domare

Regeringen har den 21 mars utnämnt en lagman och tre chefsrådmän.

Nya delägare och advokater till Wåhlin

Advokatfirman Wåhlin har sedan årsskiftet förstärkts med tre nya medarbetare i Göteborg, Malmö och Helsingborg, varav två delägare och en advokat.

Ny delägare i Ramberg

Advokat Camilla Alm-Eriksson började på Ramberg Advokater som delägare den 4 mars.

Foyen rekryterar jurist från hovrätten

Foyen Advokatfirma har rekryterat juristen Erika Stjärnström från Göta hovrätt. Hon ingår i advokatfirmans affärsområde för Entreprenad, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Ny counsel på Delphi

Delphi har rekryterat Elisabeth Werner som counsel och hon kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Skanska.

Foto Syda Productions

Tredje tillsyn kring 1177

Datainspektionen genomför en inspektion på plats av Medhelp för att ta reda på företagets roll och ansvar kring sjukvårdsrådgivning via 1177 Vårdguiden.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 mars utnämnt sju nya domare.

Praktikerartikel

Användning av mellanliggande bolag och principen om förfarandemissbruk

David Kleist, docent i finansrätt, analyserar två nyligen meddelade domar inom skatterättens område från EU-domstolen.

Foto Dotshock

Så fungerar justitiedepartementet

Justitiedepartementet presenterar en överblick över organisation, ansvarsområden och uppgifter.

Nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 50 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 mars.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt