Bli kund Annonsera
tisdag 21 maj 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Head of Legal FunnelPublicerad:
2 maj 2019


Om verksamheten
Funnel är ett snabbväxande teknikbolag med huvudkontor i Stockholm. Företaget har 80 anställda varav 20 på det amerikanska kontoret i Boston. Företaget bygger en dataplattform som hjälper företag att sammanställa sin marknadsföringsdata. Mer och mer marknadsföring blir digital vilket innebär en stor omställning för marknadsföringsavdelningar som behöver bli mer analytiska och datadrivna. Resultatet är en snabbt växande global marknad för Funnel och företaget hjälper redan många av världens största annonsörer med att sammanställa sin data. Funnel lägger stor vikt på sin företagskultur med fokus på samarbete och kontinuerligt lärande. Företaget är finansierat av några av Europas största riskkapitalbolag.

Funnel söker nu en Head of Legal till huvudkontoret i Stockholm. I september 2019 flyttar man till nya och moderna lokaler på Klarabergsgatan i centrala Stockholm. Du rapporterar till bolagets VD.

Arbetsbeskrivning
Som bolagets första Head of Legal kommer du få sätta upp en juristfunktion med ansvar för bolagets samtliga legala frågeställningar. Då bolaget har verksamhet i USA omfattar rollen förutom Europa även USA. Rollen är bred och du förväntas arbeta nära verksamheten och ledningen. Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd.

I rollen ingår i huvudsak följande fyra områden:

  • Commercial: Här ligger fokus på upprättande och förhandling av avtal, framför allt kundavtal.
  • Compliance: Säkerställa att bolaget är compliant med yttre regelverk.
  • Corporate: Bistå med stöd vid externt tillskott av kapital och andra bolagsrättsliga frågor.
  • Övriga juridiska frågeställningar: Tex arbetsrätt och immaterialrätt

Då rollen är ny finns ett upparbetat nätverk av externa advokatbyråer som idag hanterar den legala rådgivningen till bolaget. I rollen ligger ett ansvar för att sköta upphandlingen och koordineringen av dessa tjänster.

Vem är du?
Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst sex år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens gärna med särskild erfarenhet av att upprätta och förhandla avtal. Erfarenhet från snabbväxande internationella bolag är meriterande. För att lyckas i denna roll bör du vara intresserad av att bygga en modern juridisk funktion och arbeta med de senaste systemen och verktygen. Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Samtidigt är du teamorienterad och har en stor samarbetsförmåga. Funnel lägger stor vikt till sin företagskultur och präglas av en "vi-känsla", där man arbetar tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Att du är prestigelös och sätter laget framför jaget är därför en självklarhet. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på förutom svenska även engelska.

Du erbjuds
Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt. Du får en unik möjlighet att bygga upp en juristfunktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget.

Ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Funnel med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85
 helena.woodcock@jurek.se

Jurist blir chef för IVO

Regeringen har utsett juristen Sofia Wallström till generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Från Vinge till Delphi

Advokatfirman Delphi i Göteborg har rekryterat Elin Siwers, senior expert inom entreprenadrätt, från Vinge.

Oro för hur person-uppgifter används

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån.

Förundersökning mot Assange återupptas

Vice överåklagare Eva-Marie Persson har beslutat att återuppta den nedlagda förundersökningen i Assangeärendet.

Jurist nominerad till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning avser att nominera Josefin Lindstrand från Advokatfirman Hammarskiöld till styrelseledamot i banken.

Foto MRR-photography

40 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 40 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 maj.

Nytt allmänt ombud för socialförsäkringen

Regeringen har utsett juristen Essa Malmqvist till nytt allmänt ombud för socialförsäkringen.

Foto Inbj

Två domare utnämnda

Regeringen har den 9 maj utnämnt två nya rådmän.

Tom Kronhöffer till Next Advokater

Advokat Tom Kronhöffer ansluter som delägare till Next Advokater. Han kommer närmast från advokatbyrån Ramberg där han varit verksam som delägare de senaste tre åren.

Ny delägare i EY Law

EY Law i Sverige utökar sitt team med delägaren Anna Byström.

Amerikansk HD-domare på Sverigebesök

Den 6 maj besökte Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, Stockholm för att ta emot årets Gilel Storch Award för sina insatser för mänskliga rättigheter.

Foto Stelya Dreamstime.com

Nytt projekt integrerar teknik och juridik

Sverige har ett glapp mellan tech-relaterade utbildningar och juristutbildningen, anser Linn Alfredsson som har startat Tech Academy vid Lunds Universitet.

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet men flera jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

Från Baker McKenzie till Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

Delägare återvänder till Hellström

En av byråns grundare, Hans Liljeblad, återinträder som delägare i byrån.

KU föreslår nya justitieombudsmän

Ett enigt konstitutionsutskott har beslutat att föreslå att riksdagen väljer hovrättslagmannen Katarina Påhlsson och chefsrådmannen Per Lennerbrant till justitieombudsmän.

Foto Kriminalvården

Ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Nils Öberg till generaldirektör för Försäkringskassan. Dessutom har regeringen beslutat om ett nytt regleringsbrev för myndigheten.

Årets bolagsjurist

Oskar Brandt som är chefsjurist på Izettle har tilldelats utmärkelsen årets bolagsjurist.

Affärs- advokaterna ansluter till Bird & Bird

Mattias Lindberg kommer från boutiquebyrån Affärsadvokaterna och blir delägare i Bird & Bird.

57 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 57 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 april. Samtidigt utträdde 22 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt