Bli kund Annonsera
tisdag 21 maj 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Biträdande enhetschef till Rättsenheten, Konkurrensverket


Publicerad:
10 maj 2019


Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor?
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket erbjuder nu en möjlighet som biträdande enhetschef till Rättsenheten. Rättsenheten är Konkurrensverkets processföringsenhet och företräder myndigheten i mål och ärenden som prövas med stöd av konkurrens- och upphandlingsreglerna. Enheten har ett övergripande ansvar för juridisk kvalitetssäkring och för en enhetlig lagtillämpning. Den ansvarar också för beredningen av lagstiftningsfrågor som berör de lagar som Konkurrensverket har att tillämpa. Enhetens medarbetare medverkar löpande i utredningar och domstolsprocesser. Rättsenheten består för närvarande av tretton medarbetare. Enheten leds av Konkurrensverkets chefsjurist. 

Dina arbetsuppgifter 
Som biträdande enhetschef bistår du chefsjuristen i Rättsenhetens utvecklingsarbete samt i arbetsledningen. Du medverkar till att leda medarbetare på ett sätt som skapar engagemang och utveckling på ett sätt som innebär att det juridiska stödet bidrar till att myndigheten når sina mål. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten. 

Som biträdande enhetschef kommer du att ha ett särskilt fokus på enhetens processföring vid allmän domstol samt bistå chefsjuristen med råd och kvalitetssäkring av juridiska frågor, ge stöd i ärenden i konkurrens- och upphandlingsrättsliga frågor, och i andra verksamhetsfrågor av större betydelse för myndigheten. Du deltar aktivt i Konkurrensverkets beredning av ärenden och domstolsprocesser. Du är också delaktig i Konkurrensverkets internationella samarbeten. 

Du arbetar nära chefsjuristen och samarbetar med Konkurrensverkets övriga chefer i gemensamma arbetsprocesser. Medarbetarna på enheten består av kvalificerade specialister som tidigare har arbetat som exempelvis domare, advokater och åklagare. 

Kvalifikationer 
Som biträdande enhetschef har du en mycket god juridisk yrkesskicklighet samt mycket goda kunskaper i och mångårig erfarenhet av att driva eller på annat sätt handlägga komplexa domstolsprocesser vid allmän domstol. Dina kunskaper grundas i arbete i domstol, på advokatbyrå, åklagarmyndigheten och/eller förvaltningsmyndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av de rättsområden som ligger inom Konkurrensverkets ansvarsområde och särskilt på det konkurrensrättsliga området. 

Du har mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Dessutom har du mycket goda kunskaper i engelska. 

Du har intresse för ledarskapsfrågor. Du har hög integritet, är lyhörd, har ett gott omdöme, en mycket god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer. Du har hög arbetskapacitet och förmåga att prioritera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vad vi erbjuder
Konkurrensverket erbjuder en stimulerande och ansvarsfull roll i en verksamhet med kompetenta och engagerade medarbetare. Den breda variationen av uppgifter i relation till Konkurrensverkets samhällsviktiga uppdrag gör Rättsenheten till en spännande och attraktiv miljö att bidra och utvecklas i. Vi är en organisation med korta beslutsvägar där utveckling och ständiga förbättringar är i fokus. I juni flyttar vi till nyrenoverade lokaler vid Skanstull. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. 

Information och kontakt 
Anställningen är en tillsvidareanställning. Konkurrensverket tillämpar i normalfallet sex månaders provanställning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta chefsjurist Marie Östman eller personalansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (Saco) och Eva Svalfors (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00. 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2019-05-31 Diarienummer: 345/2019

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Jurist blir chef för IVO

Regeringen har utsett juristen Sofia Wallström till generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Från Vinge till Delphi

Advokatfirman Delphi i Göteborg har rekryterat Elin Siwers, senior expert inom entreprenadrätt, från Vinge.

Oro för hur person-uppgifter används

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån.

Förundersökning mot Assange återupptas

Vice överåklagare Eva-Marie Persson har beslutat att återuppta den nedlagda förundersökningen i Assangeärendet.

Jurist nominerad till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning avser att nominera Josefin Lindstrand från Advokatfirman Hammarskiöld till styrelseledamot i banken.

Foto MRR-photography

40 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 40 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 maj.

Nytt allmänt ombud för socialförsäkringen

Regeringen har utsett juristen Essa Malmqvist till nytt allmänt ombud för socialförsäkringen.

Foto Inbj

Två domare utnämnda

Regeringen har den 9 maj utnämnt två nya rådmän.

Tom Kronhöffer till Next Advokater

Advokat Tom Kronhöffer ansluter som delägare till Next Advokater. Han kommer närmast från advokatbyrån Ramberg där han varit verksam som delägare de senaste tre åren.

Ny delägare i EY Law

EY Law i Sverige utökar sitt team med delägaren Anna Byström.

Amerikansk HD-domare på Sverigebesök

Den 6 maj besökte Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, Stockholm för att ta emot årets Gilel Storch Award för sina insatser för mänskliga rättigheter.

Foto Stelya Dreamstime.com

Nytt projekt integrerar teknik och juridik

Sverige har ett glapp mellan tech-relaterade utbildningar och juristutbildningen, anser Linn Alfredsson som har startat Tech Academy vid Lunds Universitet.

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet men flera jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

Från Baker McKenzie till Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

Delägare återvänder till Hellström

En av byråns grundare, Hans Liljeblad, återinträder som delägare i byrån.

KU föreslår nya justitieombudsmän

Ett enigt konstitutionsutskott har beslutat att föreslå att riksdagen väljer hovrättslagmannen Katarina Påhlsson och chefsrådmannen Per Lennerbrant till justitieombudsmän.

Foto Kriminalvården

Ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Nils Öberg till generaldirektör för Försäkringskassan. Dessutom har regeringen beslutat om ett nytt regleringsbrev för myndigheten.

Årets bolagsjurist

Oskar Brandt som är chefsjurist på Izettle har tilldelats utmärkelsen årets bolagsjurist.

Affärs- advokaterna ansluter till Bird & Bird

Mattias Lindberg kommer från boutiquebyrån Affärsadvokaterna och blir delägare i Bird & Bird.

57 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 57 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 april. Samtidigt utträdde 22 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt