Bli kund Annonsera
tisdag 21 maj 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Sweco Sverige


Publicerad:
13 maj 2019


Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Just nu söker vi en bolagsjurist till vårt svenska affärsområdes juristavdelning med placering vid vårt huvudkontor i Stockholm. Avdelningen består av tre jurister inklusive chefsjuristen för Sverige som du kommer att rapportera till.

Din kommande roll
Som bolagsjurist kommer du framförallt att arbeta med Swecos verksamheter i Sverige. Arbetet kommer att vara omväxlande och spänna över de flesta rättsområden. I tjänsten kommer du mestadels att hantera kommersiella avtal och tvister. Du kommer även att jobba med offentlig upphandling och konsulträtt. Vidare kommer du att hantera försäkringsfrågor och GDPR. Du kan även komma att bli delaktig i förvärv, affärsetikutredningar samt hålla presentationer inom Swecos organisation.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en jur.kand. examen med flera års erfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Framförallt är goda kunskaper i kommersiell avtalsrätt och tvistelösning av vikt för tjänsten eftersom du kommer att hantera avtalsfrågor, tvister och skadeärenden. Du bör vara en god förhandlare och van vid att hantera tvister. För rollen behöver du behärska såväl engelska som svenska i tal och skrift. Kunskaper i konsult- eller entreprenadrätt och offentlig upphandling är meriterande.

Som dig
Som person har du lätt för att ta kontakt och nätverka med andra. Du tycker även om att ge råd och service  till olika delar och nivåer av organisationen. Du trivs i rollen som juridisk rådgivare och ser dig själv som flexibel då förändring är en del av vår vardag. Du måste själv kunna planera ditt eget arbete, komma i mål och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Vidare har du sinne och intresse för affärer. Vi ser positivt på att du delar vårt intresse för miljö och hållbarhet.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med trevliga och kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Din tjänst kommer att vara såväl bred som varierad. Vi är ett starkt team som täcker upp för varandra och som verkligen gör skillnad. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi samarbetar med våra kollegor runt om i Europa vilket gör att du kommer vara del av en internationell gemenskap.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan!  Ansök här

Kontaktinformation

maria.ohlsson@sweco.se


Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Verksamhetsområde Affärsstöd

Region Stockholms län

Ansökningstid 2019 - 06 - 09

Jurist blir chef för IVO

Regeringen har utsett juristen Sofia Wallström till generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Från Vinge till Delphi

Advokatfirman Delphi i Göteborg har rekryterat Elin Siwers, senior expert inom entreprenadrätt, från Vinge.

Oro för hur person-uppgifter används

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån.

Förundersökning mot Assange återupptas

Vice överåklagare Eva-Marie Persson har beslutat att återuppta den nedlagda förundersökningen i Assangeärendet.

Jurist nominerad till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning avser att nominera Josefin Lindstrand från Advokatfirman Hammarskiöld till styrelseledamot i banken.

Foto MRR-photography

40 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 40 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 maj.

Nytt allmänt ombud för socialförsäkringen

Regeringen har utsett juristen Essa Malmqvist till nytt allmänt ombud för socialförsäkringen.

Foto Inbj

Två domare utnämnda

Regeringen har den 9 maj utnämnt två nya rådmän.

Tom Kronhöffer till Next Advokater

Advokat Tom Kronhöffer ansluter som delägare till Next Advokater. Han kommer närmast från advokatbyrån Ramberg där han varit verksam som delägare de senaste tre åren.

Ny delägare i EY Law

EY Law i Sverige utökar sitt team med delägaren Anna Byström.

Amerikansk HD-domare på Sverigebesök

Den 6 maj besökte Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, Stockholm för att ta emot årets Gilel Storch Award för sina insatser för mänskliga rättigheter.

Foto Stelya Dreamstime.com

Nytt projekt integrerar teknik och juridik

Sverige har ett glapp mellan tech-relaterade utbildningar och juristutbildningen, anser Linn Alfredsson som har startat Tech Academy vid Lunds Universitet.

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet men flera jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

Från Baker McKenzie till Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

Delägare återvänder till Hellström

En av byråns grundare, Hans Liljeblad, återinträder som delägare i byrån.

KU föreslår nya justitieombudsmän

Ett enigt konstitutionsutskott har beslutat att föreslå att riksdagen väljer hovrättslagmannen Katarina Påhlsson och chefsrådmannen Per Lennerbrant till justitieombudsmän.

Foto Kriminalvården

Ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Nils Öberg till generaldirektör för Försäkringskassan. Dessutom har regeringen beslutat om ett nytt regleringsbrev för myndigheten.

Årets bolagsjurist

Oskar Brandt som är chefsjurist på Izettle har tilldelats utmärkelsen årets bolagsjurist.

Affärs- advokaterna ansluter till Bird & Bird

Mattias Lindberg kommer från boutiquebyrån Affärsadvokaterna och blir delägare i Bird & Bird.

57 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 57 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 april. Samtidigt utträdde 22 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt