Bli kund Annonsera
tisdag 21 maj 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Hoist Finance söker bolagsjurist med 3-6 års erfarenhetPublicerad:
16 maj 2019


Hoist Finance söker nu en bolagsjurist med relevant erfarenhet som vill bli en del av vårt internationella och ovanligt trevliga juristteam.

Arbetsbeskrivning

Juristavdelningen hanterar de flesta olika juridiska frågeställningar som uppkommer i verksamheten och du kommer att arbeta med nära dina kollegor och ge kvalificerat juridiskt stöd till verksamheten och stabsfunktionerna inom olika områden så såsom bankrätt, kommersiella avtal, IT-rätt, aktiemarknadsrätt, bolagsrätt och arbete med bolagsstyrningsfrågor. Juristavdelningen jobbar nära bolagets ledning och styrelse och stor vikt läggs vid förmågan att hantera juridiska frågeställningar i en kommersiell miljö. Du kommer att tillhöra ett europeiskt team på ca 15 jurister.

Typiska fokusområden inkluderar:

• Kommersiella avtal och IT-avtal
• Frågor relaterade till Finansinspektionen, börsen och andra relevanta myndigheter och aktörer
• Hantera kontakter med externa juridiska rådgivare
• Bolagsrätt och bankrätt
• Aktivt arbeta och stödja verksamheten i övriga legala frågor som kan uppkomma och tillsammans med kollegorna på juristavdelningen arbeta för att utveckla den legala funktionen

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk eller utländsk juristexamen och goda allmänjuridiska kunskaper. Vi ser att du har 3-6 års erfarenhet, helst från liknande arbete inom annan finansiell verksamhet eller advokatbyrå. Som person är du strukturerad, ambitiös, resultatinriktad och har en god förmåga att prioritera. Du är också en proaktiv person som tycker om att bygga relationer och är flytande på både svenska och engelska. Vi arbetar nära varandra och vill gärna att du skall vara en lagspelare och kunna leverera under pressade förhållanden. Du förväntas hantera dina arbetsuppgifter med stor energi och eget ägarskap. Vi ser gärna att du har specialiserat dig inom något av de rättsområden som är relevant för bolagets verksamhet samtidigt som du är beredd att ta ett brett ansvar för olika frågeställningar som uppkommer.

Du erbjuds

Du kommer att få arbeta både brett och specifikt med juridik i ärenden och projekt i en internationell, expansiv och dynamisk organisation i finansbranschen med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Hoist Finance har en gedigen juristavdelning där du kommer att få arbeta nära mycket kompetenta och ambitiösa kollegor i en stimulerande arbetsmiljö. Du får möjligheten att utmanas i din roll som jurist och arbeta med kvalificerade juridiska frågor på en arbetsplats som bryr sig om sina medarbetare.

Vi värdesätter vår personal och tillämpar en generös personalpolitik. Balans mellan arbete och fritid är för oss en självklarhet. För oss är det viktigt att trivas på jobbet, vi har en familjär stämning och högt i tak.

Du kommer att sitta med juristavdelningen i moderna lokaler på Hoist Finance huvudkontor mitt i Stockholm city.

Ansökan

Denna rekryteringsprocess hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan på engelska så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

About us

Hoist Finance is a trusted debt restructuring partner to international banks and financial institutions. We are specialised in serving banks in handling non-performing loans, and supporting individuals in becoming debt free.

Through expertise and rigorous compliance we earn the banks´ trust. Through respect, honesty and fairness we earn the trust of our customers.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

Jurist blir chef för IVO

Regeringen har utsett juristen Sofia Wallström till generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Från Vinge till Delphi

Advokatfirman Delphi i Göteborg har rekryterat Elin Siwers, senior expert inom entreprenadrätt, från Vinge.

Oro för hur person-uppgifter används

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån.

Förundersökning mot Assange återupptas

Vice överåklagare Eva-Marie Persson har beslutat att återuppta den nedlagda förundersökningen i Assangeärendet.

Jurist nominerad till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning avser att nominera Josefin Lindstrand från Advokatfirman Hammarskiöld till styrelseledamot i banken.

Foto MRR-photography

40 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 40 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 maj.

Nytt allmänt ombud för socialförsäkringen

Regeringen har utsett juristen Essa Malmqvist till nytt allmänt ombud för socialförsäkringen.

Foto Inbj

Två domare utnämnda

Regeringen har den 9 maj utnämnt två nya rådmän.

Tom Kronhöffer till Next Advokater

Advokat Tom Kronhöffer ansluter som delägare till Next Advokater. Han kommer närmast från advokatbyrån Ramberg där han varit verksam som delägare de senaste tre åren.

Ny delägare i EY Law

EY Law i Sverige utökar sitt team med delägaren Anna Byström.

Amerikansk HD-domare på Sverigebesök

Den 6 maj besökte Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, Stockholm för att ta emot årets Gilel Storch Award för sina insatser för mänskliga rättigheter.

Foto Stelya Dreamstime.com

Nytt projekt integrerar teknik och juridik

Sverige har ett glapp mellan tech-relaterade utbildningar och juristutbildningen, anser Linn Alfredsson som har startat Tech Academy vid Lunds Universitet.

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet men flera jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

Från Baker McKenzie till Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

Delägare återvänder till Hellström

En av byråns grundare, Hans Liljeblad, återinträder som delägare i byrån.

KU föreslår nya justitieombudsmän

Ett enigt konstitutionsutskott har beslutat att föreslå att riksdagen väljer hovrättslagmannen Katarina Påhlsson och chefsrådmannen Per Lennerbrant till justitieombudsmän.

Foto Kriminalvården

Ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Nils Öberg till generaldirektör för Försäkringskassan. Dessutom har regeringen beslutat om ett nytt regleringsbrev för myndigheten.

Årets bolagsjurist

Oskar Brandt som är chefsjurist på Izettle har tilldelats utmärkelsen årets bolagsjurist.

Affärs- advokaterna ansluter till Bird & Bird

Mattias Lindberg kommer från boutiquebyrån Affärsadvokaterna och blir delägare i Bird & Bird.

57 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 57 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 april. Samtidigt utträdde 22 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt