Bli kund Annonsera
tisdag 21 maj 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Svenska kraftnät söker en jurist och datasky­ddsombud


Publicerad:
16 maj 2019


Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut transmissionsnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu en jurist för funktionen som dataskyddsombud, men som även ska arbeta med att stödja vår verksamhet inom avtalsrätt, med särskild inriktning på avtal inom IT-området. Du kommer att tillhöra enheten Juridik, som bland annat består av fem verksjurister och en ansvarig jurist. Enhetens övergripande ansvar är att ge verksamheten stöd och råd i juridiska frågor. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som verksjurist kommer du främst att ansvara för GDPR och du kommer att vara Svenska kraftnäts dataskyddsombud. Svenska kraftnät hanterar en mängd personuppgifter och det planeras även en marknadsgemensam verksamhet, som kommer innebära ett utökat utbyte av personuppgifter mellan verket och andra aktörer. Du kommer även att ansvara för juridik som rör IT. Arbetet sker i nära samarbete med den operativa verksamheten och övriga jurister på enheten samt chefsjuristen.

Tjänsten innefattar även att:
Ge stöd och råd till verksamheten i andra affärsjuridiska frågor, såsom främst avtalsrätt och inköpsrelaterad juridik
Ge stöd och råd i offentligrättsliga frågor
Delta i och stödja olika projekt och arbetsgrupper internt och med externa parter

Utvecklingsmöjligheter
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät har som statligt affärsverk och myndighet en omfattande verksamhet som spänner över många områden vilket innebär stora möjligheter att utvecklas inom ett flertal rättsområden.

Din bakgrund
Du ska ha svensk juristexamen/juris kandidatexamen.  Vidare ska du: 
> Ha minst sju års erfarenhet av juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå eller företag
> Ha arbetat med GDPR
> Ha arbetat med juridik inom IT området, i synnerhet avtalsrätt
> Kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du tidigare har innehaft rollen som dataskyddsombud på företag eller myndighet.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående och prestigelös. Du ska även vara kommunikativ, ha förmåga att ta egna initiativ och ha en god samarbetsförmåga. Vidare ska du vara lösningsorienterad med bibehållen integritet. Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Jessica Karlberg Lagrelius, tel. nr. 010- 436 43 58 alternativt HR-partner Johanna Engdahl, tel. nr. 010-475 83 55. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Ansök här

Jurist blir chef för IVO

Regeringen har utsett juristen Sofia Wallström till generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Från Vinge till Delphi

Advokatfirman Delphi i Göteborg har rekryterat Elin Siwers, senior expert inom entreprenadrätt, från Vinge.

Oro för hur person-uppgifter används

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån.

Förundersökning mot Assange återupptas

Vice överåklagare Eva-Marie Persson har beslutat att återuppta den nedlagda förundersökningen i Assangeärendet.

Jurist nominerad till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning avser att nominera Josefin Lindstrand från Advokatfirman Hammarskiöld till styrelseledamot i banken.

Foto MRR-photography

40 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 40 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 maj.

Nytt allmänt ombud för socialförsäkringen

Regeringen har utsett juristen Essa Malmqvist till nytt allmänt ombud för socialförsäkringen.

Foto Inbj

Två domare utnämnda

Regeringen har den 9 maj utnämnt två nya rådmän.

Tom Kronhöffer till Next Advokater

Advokat Tom Kronhöffer ansluter som delägare till Next Advokater. Han kommer närmast från advokatbyrån Ramberg där han varit verksam som delägare de senaste tre åren.

Ny delägare i EY Law

EY Law i Sverige utökar sitt team med delägaren Anna Byström.

Amerikansk HD-domare på Sverigebesök

Den 6 maj besökte Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, Stockholm för att ta emot årets Gilel Storch Award för sina insatser för mänskliga rättigheter.

Foto Stelya Dreamstime.com

Nytt projekt integrerar teknik och juridik

Sverige har ett glapp mellan tech-relaterade utbildningar och juristutbildningen, anser Linn Alfredsson som har startat Tech Academy vid Lunds Universitet.

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet men flera jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

Från Baker McKenzie till Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

Delägare återvänder till Hellström

En av byråns grundare, Hans Liljeblad, återinträder som delägare i byrån.

KU föreslår nya justitieombudsmän

Ett enigt konstitutionsutskott har beslutat att föreslå att riksdagen väljer hovrättslagmannen Katarina Påhlsson och chefsrådmannen Per Lennerbrant till justitieombudsmän.

Foto Kriminalvården

Ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Nils Öberg till generaldirektör för Försäkringskassan. Dessutom har regeringen beslutat om ett nytt regleringsbrev för myndigheten.

Årets bolagsjurist

Oskar Brandt som är chefsjurist på Izettle har tilldelats utmärkelsen årets bolagsjurist.

Affärs- advokaterna ansluter till Bird & Bird

Mattias Lindberg kommer från boutiquebyrån Affärsadvokaterna och blir delägare i Bird & Bird.

57 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 57 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 11 april. Samtidigt utträdde 22 advokater ur samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt