Bli kund Annonsera
söndag 16 juni 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Två bolagsjurister med inriktning mot IT- respektive entreprenadrätt


Publicerad:
3 juni 2019


Trafikförvaltningen inom Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i regionen eller besöker den ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Trafikförvaltningens verksamheter är Storstockholms Lokaltrafik (SL), Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet.

Verksamheterna omsätter ca 20 miljarder kronor årligen och ska inom den kommande tioårsperioden göra historiska satsningar på ny- och reinvesteringar med drygt 60 miljarder kronor.

Vi behöver nu förstärkning med ytterligare två bolagsjurister som vill arbeta med vårt stora och viktiga samhällsuppdrag, genom att stödja verksamheternas affärer med bred juridisk kompetens.

Att arbeta som bolagsjurist hos oss

Vi på trafikförvaltningen – SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet – jobbar varje dag för en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Våra värderingar är öppenhet, kompetens, pålitlighet och samverkan.

Som bolagsjurist hos oss får du möjlighet att följa våra stora affärer och investeringar inom kollektivtrafiken på nära håll och bidra till samhällsutvecklingen tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.

Du kommer att ingå i ett team om totalt 15 bolagsjurister, där var och en har egna ansvarsområden samtidigt som en del av arbetet sker i team med flera juristkollegor. Inom Juristsektionen finns även DSO-funktionen (dataskyddsombud).

Juristsektionen stödjer verksamheterna med juridisk rådgivning, strategiskt beslutsstöd, upphandlings- och förhandlingsstöd, framtagande och granskning av kommersiella avtal samt alla övriga legala frågor som kan uppkomma.

Bolagsjuristerna arbetar nära våra trafikslag, exempelvis tunnelbanan och skärgårdstrafiken, stödjer investeringsverksamheten, t.ex. vid upphandling av tågfordon och annan infrastruktur, hanterar frågor rörande IT, fastigheter, entreprenader m.m.

Du kommer att arbeta med komplexa kommersiella avtal i en offentlig kontext. Du kommer därför förr eller senare också att komma i kontakt med upphandlingsrättsliga frågeställningar. Även frågor gällande offentlighet och sekretess är alltid närvarande.

Våra frågor och utmaningar spänner över de flesta rättsområdena och hos oss finns både generalister och specialister.

Om tjänsterna

Vi söker nu två medarbetare, en bolagsjurist till en fast tjänst och en bolagsjurist till ett föräldravikariat om tolv månader med chans till att övergå till fast tjänst.

Den fasta tjänsten är inriktad mot IT-verksamheten och föräldravikariatet mot entreprenadsidan. Det är önskvärt att du har praktisk erfarenhet av det område som respektive tjänst inriktas mot.

Den fasta tjänsten

Vår IT-verksamhet har påbörjat en omfattande och spännande resa mot digitalisering och insourcing av strategisk utvecklingskompetens. Du kommer att stödja verksamheten i alla legala frågor med rådgivning, framtagande och/eller granskning av avtal, projektdeltagande m.m. Det är en stor fördel om du är förtrogen med GDPR- och informationssäkerhetsfrågor.

Föräldravikariatet

Till vår investeringsverksamhet söker vi dig som vill arbeta brett med inriktning mot bygg- och anläggningsentreprenader. Du kommer att delta i och stödja många spännande investeringsprojekt med rådgivning och praktisk hjälp i form av framtagande och granskning av avtal, projektdeltagande m.m.

Vem är du?

Vi söker dig som vill bidra till Stockholmsregionens utveckling och är nyfiken på att bredda din affärskompetens inom offentliga affärer. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från affärsjuridisk advokatbyrå, bolag eller myndighet/förvaltning.

Eftersom juristsektionen ingår i en stor och komplex verksamhet, där samarbetet inom organisationen är avgörande för våra framgångar, är det viktigt att du ser andras perspektiv och anlägger ett helhetsperspektiv i ditt arbete med starkt fokus på att bidra till lösningar. De juridiska råd som levereras till organisationen ska vara konstruktiva, användbara, levereras i tid och omges av en tydlig kommunikation. För att lyckas i tjänsten uppfyller du högt ställda krav på affärsmässighet, omdöme och samarbetsförmåga.

Information och ansökan

Våra lokaler är belägna på västra Kungsholmen med närhet till både blå och grön tunnelbanelinje (Thorildsplan respektive Stadshagen) samt Hornsbergsstrand med ett rikt utbud på lunchrestauranger och trevliga promenad- och joggingstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Angermann, tfn 08-6861695. Om du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Martina Viklund, Vision, tfn 08-686 30 04

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
 

Sista ansökningsdag: 2019-06-18

Sök tjänsten här

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Niklas Orrenius får Advokatsamfundets journalistpris

Journalisten Niklas Orrenius fick ta emot Advokatsamfundets journalistpris och den avgående generalsekreteraren Anne Ramberg avtackades vid samfundets fullmäktigemöte.

Sveriges yngsta advokat

Den 13 juni upptogs Lina Andréasson i advokatsamfundet och är nu med sina 26 år Sveriges yngsta advokat.

Foto Elena Elisseeva

Anne Ramberg sommarpratar

Advokatsamfundets avgående generalsekreterare Anne Ramberg är värd i programmet Sommar i Sveriges Radio.

Ny delägare i Wikström & Partners

GDPR-experten Karl-Fredrik Björklund ansluter som ny delägare i byrån.

42 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 13 juni.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 13 juni utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen granskar rätten till registerutdrag

Datainspektionen granskar nu hur Spotify hanterar rätten för personer att få veta vilka uppgifter som företaget hanterar om dem.

Konungens medalj till jurister

Rolf Ekéus och Bertil Wennberg har tilldelats H.M. Konungens medalj i tolfte storleken.

Vägledning för bättre skatteprocess

Skatteverket, Advokatsamfundet och kammarrätten presenterar en rapport som syftar till en förbättrad skatteprocess och ökad samsyn mellan parter.

Foto Wavebreakmedia

Domarmeritering för erfarna jurister

Regeringen har beslutat om en ny möjlighet för kvalificerade och erfarna jurister att meritera sig för en ordinarie domaranställning.

Rapport om kränkande fotografering

Lagen om kränkande fotografering har visat sig vara svår att tillämpa mot integritetskränkande smygfotografering som skett på andra platser än i omklädningsrum, på toaletter eller i en bostad. Det visar en ny rapport från Brå.

Foto © Maksym Yemelyanov | Dreamstime.com

Datainspektionen granskar medieföretag

Datainspektionen inleder en granskning av hur företag använder samtycke från sina kunder för att hantera deras personuppgifter.

Namn på Högsta domstolens avgöranden

Högsta domstolen har publicerat en lista över samtliga namn på avgöranden från 1932 och framåt.

Pris i arbetsrätt till professor i Lund

Professor emerita Ann Numhauser-Henning vid Lunds universitet tilldelas ett internationellt pris inom arbetsrätt för sin forskargärning.

Från Vinge till Delphi

Advokatfirman Delphi i Göteborg har rekryterat Elin Siwers, senior expert inom entreprenadrätt, från Vinge.

Jurist tilldelas pedagogiskt pris

Det fria pedagogiska priset vid Uppsala universitet tilldelas Katia Cejie vid juridiska institutionen för hennes förmåga att skapa ett positivt inlärningsklimat.

Jurist blir chef för IVO

Regeringen har utsett juristen Sofia Wallström till generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Oro för hur person-uppgifter används

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån.

Förundersökning mot Assange återupptas

Vice överåklagare Eva-Marie Persson har beslutat att återuppta den nedlagda förundersökningen i Assangeärendet.

Jurist nominerad till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning avser att nominera Josefin Lindstrand från Advokatfirman Hammarskiöld till styrelseledamot i banken.

Foto MRR-photography

40 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 40 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 9 maj.

Nytt allmänt ombud för socialförsäkringen

Regeringen har utsett juristen Essa Malmqvist till nytt allmänt ombud för socialförsäkringen.

Foto Inbj

Två domare utnämnda

Regeringen har den 9 maj utnämnt två nya rådmän.

Tom Kronhöffer till Next Advokater

Advokat Tom Kronhöffer ansluter som delägare till Next Advokater. Han kommer närmast från advokatbyrån Ramberg där han varit verksam som delägare de senaste tre åren.

Ny delägare i EY Law

EY Law i Sverige utökar sitt team med delägaren Anna Byström.

Amerikansk HD-domare på Sverigebesök

Den 6 maj besökte Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, Stockholm för att ta emot årets Gilel Storch Award för sina insatser för mänskliga rättigheter.

Foto Stelya Dreamstime.com

Nytt projekt integrerar teknik och juridik

Sverige har ett glapp mellan tech-relaterade utbildningar och juristutbildningen, anser Linn Alfredsson som har startat Tech Academy vid Lunds Universitet.

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet men flera jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

Från Baker McKenzie till Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

Delägare återvänder till Hellström

En av byråns grundare, Hans Liljeblad, återinträder som delägare i byrån.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt