Bli kund Annonsera
fredag 23 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Momsspecialist på Länsförsäkringar ABPublicerad:
18 juli 2019


Till Länsförsäkringar AB söker vi nu en driven och koordinerande momsspecialist som söker utmaningar i försäkrings- och bankverksamhet. Vårt kontor finns på Gärdet i Stockholm.

 

Om jobbet

Vi söker dig med fokus på mervärdesskatterättsliga frågor. Du kommer att bistå med din skatterättsliga kompetens i de internt löpande momsfrågorna gentemot såväl försäkrings- som bankverksamheten. Därutöver är det din uppgift att ansvara för att koordinera det momsjuridiska arbetet inom avdelningen samt gentemot affärsverksamheten.

Vem är du?

Du som söker ska ha juristexamen och minst 8 års yrkeserfarenhet från momsrelaterat arbete. Erfarenhet av branschspecifika momsfrågor för försäkrings- och bankverksamhet är särskilt meriterande.

Du har en stark egen drivkraft och är resultatinriktad samt trivs med att koordinera och arbeta med olika parallella uppdrag. Du är duktig på att planera, organisera och strukturera arbete. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar men samarbetar gärna med andra. Då arbetet i hög grad är av konsultativ karaktär är du utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga och skapar goda relationer och engagemang. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper och är en kunskapsresurs för andra.

Om oss

Skatteavdelningen tillhör Ekonomi & Finans på Länsförsäkringar AB och arbetar på uppdrag av CFO Group gentemot vd, företagsledningen, styrelser, affärsområden och stödenheter. Vi ansvarar för att centralt hantera Länsförsäkringar AB-koncernens skattefrågor vilket innefattar bland annat företagsbeskattning, mervärdesskatt och transfer pricing. Utöver skattechefen finns sex skattejurister med olika ansvarsområden varav en är momsspecialist.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank

och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering

Låter det spännande?

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Sharp Recruitment. Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti 2019. Ansökan och CV skickas till ron.cohen@sharprecruitment.se. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ron Cohen på + 46 73 518 51 88.

Vi svarar också gärna på dina frågor

  • Anna Hagdorn Skattechef, telefon 08-588 400 86
  • Ulrika Taylor kontaktombud FTF, telefon 08-588 404 25
  • Anna Sandqvist ordförande  SACO, telefon 08-588 416 50

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss: https://bit.ly/2pKj4pQ

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 augusti utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Ny VD för Bergenstråhle & Partners

Pär Eliasson Zucco har utsetts till IP-byrån Bergenstråhle & Partners nya VD och koncernchef.

Google-tillsyn lämnas över till Irland

Datainspektionen kommer att överlämna granskningen av Google om platsdata till den irländska dataskyddsmyndigheten. Det är den Europeiska dataskyddsstyrelsen som har tagit ställning till detta.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani till Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för patenttvister hos Cirio Advokatbyrå.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt