Bli kund Annonsera
fredag 23 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Sveriges Byggindustriers kansli söker erfaren arbetsrättsjuristPublicerad:
29 juli 2019


Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Förbundet Sveriges Byggindustrier organiserar ca 3.600 arbetsgivare i lokala byggföreningar organiserade i geografiska regioner med ett nationellt kansli i Stockholm.

Till kansliet söker vi nu en erfaren arbetsrättsjurist.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsrättsjurist arbetar du huvudsakligen med att stötta och ge arbetsrättsliga råd och anvisningar till förbundets medlemsföretag. Arbetet innefattar vidare att leda tvisteförhandlingar och andra förhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt att genomföra olika utbildningar i arbetsrätt. Arbetet ställer höga krav på engagemang, förståelse för medlemsföretagens villkor och förmåga att snabbt sätta sig in i företagens verksamhet. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av medlemsföretagens behov med stort eget ansvar.

På kansliet består den arbetsrättsliga enheten av sex arbetsrättsjurister inkluderat denna tjänst. Juristerna arbetar i team och stöttar varandra. Du kommer att vara placerad på Sveriges Byggindustriers kansli i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och rapporterar till Arbetsrättschefen. Visst resande inom Sverige förekommer i tjänsten.

Vem är du?

Du har en juristexamen och minst tre års relevant arbetslivserfarenhet med mycket goda kunskaper inom arbetsrätt. Vidare är du en övertygande förhandlare med förhandlingsvana inom arbetsrätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från advokatbyrå och/eller arbetsgivarorganisation, notariemeritering är meriterande.

Som person tycker du att det är roligt att arbeta i en omväxlande arbetsmiljö där den ena dagen aldrig är den andra lik. Du kommer att förväntas ta stort eget ansvar och får också möjligheten att arbeta med en stor bredd av frågor. För att trivas i gruppen bör du vara prestigelös och tycka om att arbeta i team och likt dina kollegor drivas av ett engagemang för förhandling. Vidare så bör du vara en förtroendeingivande person med god förmåga att etablera kontakter och ha lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt.

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.

Du erbjuds

Du erbjuds en mycket dynamisk roll i en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar. Du är också med och bidrar till en vision om ett hållbart samhällsbyggande i världsklass och arbetar för en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort.

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Sveriges Byggindustrier har fyra fokusområden: attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 augusti utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Ny VD för Bergenstråhle & Partners

Pär Eliasson Zucco har utsetts till IP-byrån Bergenstråhle & Partners nya VD och koncernchef.

Google-tillsyn lämnas över till Irland

Datainspektionen kommer att överlämna granskningen av Google om platsdata till den irländska dataskyddsmyndigheten. Det är den Europeiska dataskyddsstyrelsen som har tagit ställning till detta.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani till Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för patenttvister hos Cirio Advokatbyrå.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt