Bli kund Annonsera
fredag 23 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Sveriges Byggindustrier region Öst söker Chef för arbetsgivarfrågorPublicerad:
2 augusti 2019


Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Sveriges Byggindustrier verkar genom lokala byggföreningar som är organiserade i geografiska regioner. Region Öst innefattar Stockholm, Gotland och Södertälje.

Sveriges Byggindustrier region Öst söker nu en chef för en grupp om åtta medarbetare som stöttar medlemsföretagen i arbetsrättsliga och företagsnära frågor. Region öst består av drygt 20 medarbetare med olika ansvarsområden som tillsammans arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

Arbetsbeskrivning

Som chef för arbetsgivarfrågor arbetsleder och fördelar du arbetet för en grupp om åtta medarbetare som består av företagsrådgivare inom arbetsrätt, kollektivavtalsfrågor, kompetensförsörjningsfrågor, lönefrågor och arbetsmiljöfrågor. Du ansvarar och leder arbetet på operativ och strategisk nivå samt arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom ramen för enhetens uppdrag.

Utöver ledarskapet och personalansvaret bistår du med stöd och råd till förbundets medlemsföretag och stöttar regionens kollegor i frågor inom ditt ansvarsområde. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av medlemsföretagens behov med stort eget ansvar och består även av att förhandla med avtalsslutande motpart på lokal nivå. Arbetet fördelar sig ungefär till hälften på operativt arbete (främst tvisteförhandlingar) och till hälften på att vara chef och bidra till organisationen. I denna roll sitter du också i regionens ledningsgrupp, rapporterar till regionchefen i Öst och kommer att vara placerad vid regionkontoret på Wennerbergsgatan i Stockholm.

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom juridik, HR, statsvetenskap eller annan relevant inriktning och har tre till fem års dokumenterad chefs- och ledarskapserfarenhet. För att vara kvalificerad för tjänsten krävs att du har god förhandlingsvana inom arbetsrätt och tidigare har arbetat i en roll där du regelbundet hanterat arbetsrättsliga ärenden och tvisteförhandlingar utifrån skrivningar i kollektivavtal. Har du erfarenhet från byggbranschen och dess kollektivavtal är ett meriterande men det är inget krav, vi ser gärna att du har erfarenhet från medlemsförbund, advokatbyrå eller företag.

Arbetet ställer höga krav på engagemang, förståelse för medlemsföretagens villkor och förmåga att snabbt sätta sig in i företagens verksamhet och utmaningar och som person ser vi att du är prestigelös, förtroendeingivande och diplomatisk med mycket god samarbetsförmåga. Vidare så bör du vara en förtroendeingivande person med god förmåga att etablera kontakter och ha lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt.

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.

Du erbjuds

Du erbjuds en chefsroll på en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar med fokus på digitalisering och hållbarhet. Du är också med och utvecklar organisationen och därmed byggbranschen! Sveriges Byggindustrier är en aktiv medlem av Svenskt Näringsliv och sitter i fina ljusa lokaler på Kungsholmen.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier region Öst med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort.

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Sveriges Byggindustrier har fyra fokusområden: attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 augusti utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Ny VD för Bergenstråhle & Partners

Pär Eliasson Zucco har utsetts till IP-byrån Bergenstråhle & Partners nya VD och koncernchef.

Google-tillsyn lämnas över till Irland

Datainspektionen kommer att överlämna granskningen av Google om platsdata till den irländska dataskyddsmyndigheten. Det är den Europeiska dataskyddsstyrelsen som har tagit ställning till detta.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani till Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för patenttvister hos Cirio Advokatbyrå.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt