Bli kund Annonsera
fredag 23 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Vi söker en Chefsjurist till JusekPublicerad:
6 augusti 2019


Jusek är ett fackförbund för jurister, ekonomer, IT-akademiker, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Med mer än 89 000 medlemmar är vi ett av de största akademikerförbunden. Jusek är partipolitiskt obundet samtidigt som vi tar ställning för ett jämställt och hållbart arbetsliv där alla ska kunna göra karriär på lika villkor. Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation för akademiskt utbildade ekonomer med 44 000 medlemmar. Vi arbetar för att stärka våra medlemmar i viktiga frågor som lön, balans i livet, kompetensutveckling och jämställdhet.

Civilekonomerna och Jusek kommer att bilda ett nytt, större och starkare förbund. Vi arbetar nu för fullt med att förbereda skapandet av det nya förbundet som bildas den 1 januari 2020.

I det nya förbundet förstärker vi vår förbundsjuristfunktion och söker nu en chefsjurist som ska utveckla och leda den verksamheten.

Funktionen ger råd och stöd till det nya förbundets ombudsmän i arbetsrättsliga frågor, rättsutredningar samt arbetsrättsliga tvister och processer. Funktionen utbildar våra medarbetare och deltar i utvecklingsarbete och projekt.

Som chefsjurist har du det övergripande ansvaret för funktionens verksamhet och har budget- och personalansvar. Du arbetar både med strategiska frågor och operativt med den löpande verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.

Då det är en ny funktion så finns det stora möjligheter att påverka utformningen.

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt. Du har erfarenhet av att processa i domstol, gärna både i tingsrätt och AD. Notarietjänstgöring är meriterande. Du har mångårig arbetserfarenhet av juridisk rådgivning och övrigt utredningsarbete från advokatbyrå, medlemsorganisation eller motsvarande. Du har kunskap om arbetsmarknaden i stort och helst erfarenhet av både offentlig och privat sektor. Vi ser gärna att du har tidigare ledarskapserfarenhet från en chefsroll eller från en liknande roll.

Som person är du trygg i dig själv, prestigelös, förtroendeingivande och har hög integritet. Du är också ambitiös, drivande och ansvarstagande. Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och testar gärna nya lösningar för att utveckla och förbättra verksamheten. Självklart är du bra på att kommunicera, samarbeta och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Som ledare är du tydlig, lyhörd, är bra på att sätta och följa upp mål och bra på att delegera ansvar. Du är bra på att coacha och leda medarbetare och på att entusiasmera och skapa engagemang.

Du erbjuds

Du erbjuds en möjlighet att bygga upp och utveckla en verksamhet som ska ligga i framkant i det nya förbundet. Det innebär att du har stora möjligheter att tillsammans med dina medarbetare forma den nya verksamheten.

Låter detta som din nästa utmaning? Sök gärna tjänsten via www.jurek.se. Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
0766-33 14 40

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 augusti utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Ny VD för Bergenstråhle & Partners

Pär Eliasson Zucco har utsetts till IP-byrån Bergenstråhle & Partners nya VD och koncernchef.

Google-tillsyn lämnas över till Irland

Datainspektionen kommer att överlämna granskningen av Google om platsdata till den irländska dataskyddsmyndigheten. Det är den Europeiska dataskyddsstyrelsen som har tagit ställning till detta.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani till Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för patenttvister hos Cirio Advokatbyrå.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt