Bli kund Annonsera
fredag 23 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Folksam söker bolagsjurist


Publicerad:
7 augusti 2019


Vi söker en senior jurist med erfarenhet av offentlig upphandling och med ett starkt intresse för att bidra till kund- och affärsnytta. Du ska ha stor vana av att delta i alla skeden av en upphandling. Om du är intresserad av att aktivt delta på strategisk och operativ nivå i upphandlingsfrågor kan det här vara något för dig.

Det här gör du som bolagsjurist på Folksam
Du kommer att tillhöra Bolagsjuridik som ingår i den centrala koncernjuristfunktionen inom Koncernstaben i Folksam. I din roll har du ett nära samarbete med upphandlingsenhet och affärsansvariga inom KPA Pension.

Bolagsjuridik bistår verksamheten inom Folksam, som KPA Pension är en del av, med stöd i bolagsrättsliga, näringsrättsliga och avtalsrättsliga frågor. I Folksam finns såväl sakförsäkring som livförsäkring, vilket gör att vi har en bred variation av frågeställningar. Idag arbetar 13 personer på Bolagsjuridik, varav många är seniora jurister. Bolagsjuridik präglas av ett mycket gott samarbetsklimat och en trevlig stämning.

KPA Pension är ledande inom tjänstepensionsområdet för kommun- och regionsektorn och tillhandahåller bland annat pensionsadministrativa tjänster till arbetsgivarna och tjänstepensioner till anställda inom denna sektor. Upphandlingsenhetens uppdrag är att utveckla och stärka KPA Pensions erbjudande till arbetsgivare och individer inom kommun- och regionsektorn genom att utveckla såväl arbetsformer som metoder för att lämna attraktiva anbud som svar på kundernas anbudsförfrågningar.

Du upprättar och granskar avtal för KPA Pension i samband med upphandlingar. I arbetet ingår också bevakning av nyheter och rättsutveckling inom det offentliga upphandlingsområdet. Du upprättar även samarbetsavtal och konsultavtal.

I arbetet kan därutöver ingå bland annat löpande rådgivning i samband med tolkning och tillämpning av andra lagregler och avtal.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen och som har minst fem års erfarenhet av arbete med framför allt offentlig upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsföretag eller annat företag inom finansbranschen.

För att trivas i rollen bör du vara självgående, ha god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad, kvalitetsmedveten, kunna se och möta affärsmässiga behov samt ha en god analytisk förmåga.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 27 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för bolagsjuridik, Anders Andersson, 0708- 31 65 54.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Om oss
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 augusti utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Ny VD för Bergenstråhle & Partners

Pär Eliasson Zucco har utsetts till IP-byrån Bergenstråhle & Partners nya VD och koncernchef.

Google-tillsyn lämnas över till Irland

Datainspektionen kommer att överlämna granskningen av Google om platsdata till den irländska dataskyddsmyndigheten. Det är den Europeiska dataskyddsstyrelsen som har tagit ställning till detta.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani till Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för patenttvister hos Cirio Advokatbyrå.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt