Bli kund Annonsera
fredag 23 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Arbetsrättsjurist till Sveriges Byggindustrier GöteborgPublicerad:
13 augusti 2019


Sveriges Byggindustrier är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Sveriges Byggindustrier har fyra fokusområden: attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning. Vi söker nu en arbetsrättsjurist till region Väst - välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Som arbetsrättsjurist hos oss bistår du med stöd och råd till förbundets medlemsföretag och stöttar kollegorna i regionen med arbetsrättsliga frågor. Dina arbetsuppgifter kommer också att bestå i att hantera komplexa arbetsrättsliga ärenden, förhandlingar, initialt främst regionala förhandlingar och framöver kan också bli aktuellt med centrala förhandlingar, samt att hålla utbildningar. I tjänsten ingår också att göra arbetsplatsbesök samt att ansvara för specifika utskott och driva arbetet i dessa utskott framåt tillsammans med medlemsföretag. Du kommer också att fungera som en arbetsledare för arbetsrättsgruppen vilket innebär att du ska ärendefördela, projektleda arbetet i gruppen och agera bollplank för medlemmarna i gruppen. Vidare kommer du att arbeta nära företagsrådgivarna i regionen och vid behov ha ett tätt samarbete med Sveriges Byggindustriers övriga specialister.

Vem är du?
Vi söker dig som har juristexamen och minst 3–5 års arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med arbetsrätt. Erfarenhet från byggbranschen, och dess kollektivavtal är meriterande men inte ett krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av migrationsfrågor, entreprenadrätt och skattefrågor. Om du tycker om att arbeta självständigt samt är en driven, lugn och stabil person som också har stor social kompetens kan du vara den vi söker. Tjänsten ställer krav på att möta människor i olika roller vilket innebär att vi söker dig som även har ett prestigelöst sätt och god samarbetsförmåga. Arbetet kräver god verbal och skriftlig förmåga i svenska och engelska.

Du erbjuds
Vi ger dig möjligheten att vara en del av vår vision och att träffa många spännande människor hos våra medlemsföretag. Vi erbjuder dig en roll med stort eget ansvar och omväxlande arbetsuppgifter som också kommer att formas av medlemsföretagens behov. Du kommer att rapportera till regionchefen i Väst.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område
Verksamhetsområdet är region Väst med önskvärd placering i Göteborg.
Västra Götalands län
Resor inom tjänsten förekommer i regionen och det är ett krav att du har B-körkort.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 031–7128349 alternativt asa.dahlberg@jurek.se.

Om verksamheten
Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. En väsentlig uppgift för organisationen är att genomföra förhandlingar med de fackliga motparterna och teckna centrala kollektivavtal om löner och allmänna anställningsvillkor. Byggavtalet, Väg- och Banavtalet och Tjänstemannaavtalet är de tre större kollektivavtalen, men det finns även ett flertal mindre avtal. En viktig uppgift är också att informera, stödja och inspirera till att driva processen för attraktiva kollektivavtal och löneformer för medlemsföretagen. Vi vill förenkla kollektivavtalen och ge ökade möjligheter till företagsanpassade tillämpningar. Läs gärna mer på vår hemsida sverigesbyggindustrier.se.

Sökord: arbetsrätt, arbetsrättsjurist, teamledare, arbetsledare, kollektivavtal, regionala och centrala förhandlingar, utbildning, juridisk rådgivning.

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 augusti utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Ny VD för Bergenstråhle & Partners

Pär Eliasson Zucco har utsetts till IP-byrån Bergenstråhle & Partners nya VD och koncernchef.

Google-tillsyn lämnas över till Irland

Datainspektionen kommer att överlämna granskningen av Google om platsdata till den irländska dataskyddsmyndigheten. Det är den Europeiska dataskyddsstyrelsen som har tagit ställning till detta.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani till Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för patenttvister hos Cirio Advokatbyrå.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt